نشست قضایی شماره 1400-8626

نشست قضایی شماره 1400-8626

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8626


کد نشست:
1400-8626

تاریخ برگزاری:
1399/06/26

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر خرم بید

موضوع:
مطالبه خسارت ناشی از ضرر معنوی توسط ورثه

پرسش:
آیا ورثه می توانند به قایم مقامی از مورث مطالبه خسارت ناشی از ضرر معنوی را مطالبه کنند ؟

نظر هیئت عالی:
سرمایه های معنوی و غیرمادی در تقسیم بندی خسارت های معنوی دو دسته اند؛

نظر اکثریت:
از آنجایی که حق جبران خسارت معنوی یک حق صرفا شخصی نیست بلکه حقی است که قابلیت تبدیل به مال دارد و در نهایت به مقداری پول تقدیم می گردد و از این لحاظ قابل انتقال به ورثه است. حق مطالبه خسارت معنوی چون قابلیت تقویم به مال را دارد و از طرفی ورثه ادامه دهنده شخصیت متوفی هستند به ورثه منقل می شود.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه این حق به شخصیت فرد مربوط و هدف آن جبران کسر اعتبار و حیثیت و صدمات روحی شخص زیان دیده است حقی قایم به شخص است و به ورثه انتقال نمی یابد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 - در موردی که عمل وارد کننده زیان موجب خسارت مادی یا معنوی زیان دیده شده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارات مزبور محکوم می نماید و چنان چه عمل وارد کننده زیان فقط موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتی که وارد نموده محکوم خواهد نمود.

مشاهده ماده 2 قانون مسئولیت مدنی

ماده 1 - هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

مشاهده ماده 1 قانون مسئولیت مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM