نشست قضایی شماره 1399-6916

نشست قضایی شماره 1399-6916

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6916


کد نشست:
1399-6916

تاریخ برگزاری:
1398/07/11

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر تنکابن

موضوع:
ضرر معنوی در بزه جعل امضاء به عنوان یکی از ارکان بزه

پرسش:
آقای الف از شخص ب شکایتی دایر بر جعل امضا مطرح می نماید با این وصف که نامبرده همسر زن سابقم می باشد و ایشان به مدرسه دخترم رفته و امضای من را جعل نموده و مدارک فرزندم از قبیل کارنامه بیمه سلامت وکارت واکسن وی را گرفته است همچنین دخترم شانزده ساله می باشد و به جهت این که درمدرسه ثبت نام نکرده است اقدام به خودکشی کرده است. حال سوال این است که با توجه به اینکه درجرم جعل ضرر یکی از ارکان آن می باشد آیا نسبت به پدرضرری صورت گرفته است ؟ آیاعمل مذکور جعل محسوب می گردد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
با تذکر به این که در بزه جعل ضرر می تواند مالی یا معنوی یا اجتماعی باشد و با لحاظ این که در فرض مطروحه وقوع ضرر محتمل و ممکن است؛ بنابراین با وجود سایر شرایط قانونی وقوع بزه جعل قابل تحقق است و لذا در نتیجه نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان تنکابن موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
باتوجه به اینکه مسیولین مدرسه می دانستند شخصی را که مدارک را می گیرد صاحب امضا نیست لذا فرد را دچار اشتباه نکرده است لذا عمل جعل محقق نیست و فرد دوم امضا مشابه امضا فرد اول را نزده است البته برخی معتقدند که شباهت عرفی شرط است لذا عنوان جعل محقق نمی باشد.

نظر اقلیت:
در این فرض شباهت عرفی شرط نیست و شاکی نیز مدعی ضرر معنوی نسبت به خود شده است و ضرر معنوی در قوانین کیفری ما معتبر بوده است لذا عنوان جعل مصداق دارد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM