نشست قضایی شماره 1398-6548

نشست قضایی شماره 1398-6548

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6548


کد نشست:
1398-6548

تاریخ برگزاری:
1397/09/22

برگزار شده توسط:
استان قم/ شهر قم

موضوع:
طرح دعوی حکم رشد بدون قید نام ولی خواهان در دادخواست

پرسش:
چنانچه خواهان زیر 18 سال دعوی مالی خود را فقط به طرفیت خوانده مطرح نموده و نام ولی به عنوان خواهان در دادخواست قید نشده و حکم رشد ندارد؛ اما در جلسه اول دادگاه خواهان به اتفاق ولی خود حضور یافته و طرفین موافقت و آمادگی خود را جهت رسیدگی به موضوع اعلام دارند آیا رسیدگی بلامانع است؟ آیا چون دعوی مطابق مقررات طرح نشده و ولی به عنوان خواهان در دادخواست مطرح نشده به استناد ماده 2 قانون آ.د.م قرار عدم استماع دعوی صادر می گردد یا به استناد ماده 84 دعوی رد می شود؟

نظر هیئت عالی:
در فرض سوال خواهان در زمان تقدیم دادخواست زیر 18 سال سن داشته و چون خواسته دعوی مالی است؛ بر اساس ماده واحده قانون رشد متعاملین باید بیش از 18 سال سن داشته باشد یا گواهی رشد ارایه کند؛ چون هیچ یک از شرایط مذکور در تحقق اهلیت استیفاء (رشد معاملاتی) را ندارد بنابراین دعوای مطرح شده ی حقوقی قابلیت استماع و رسیدگی ندارد و دادگاه به استناد ماده 2 و بند 3 ماده 84 و ماده 89 ق.آ.د.م قرار رد دعوی طرح شده را صادر و اعلام خواهد نمود.

نظر اکثریت:
اکثریت قایل به بلامانع بودن رسیدگی هستند؛ بدون حکم رشد ولو اینکه نام ولی در دادخواست قید نشده باشد؛ اما در جلسه دادگاه حضور یابد؛ البته با حضور ولی در جلسه دادگاه.

نظر اقلیت:
اقلیت اعضاء قایل به قرار رد و عدم استماع دعوی هستند.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 41ـ هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات حضانت نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند. تبصره ـ قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

مشاهده ماده 41 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM