نشست قضایی شماره 1398-6354

نشست قضایی شماره 1398-6354

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6354


کد نشست:
1398-6354

تاریخ برگزاری:
1397/06/12

برگزار شده توسط:
استان البرز/ شهر فردیس

موضوع:
بررسی تدلیس در نکاح از جنبه کیفری

پرسش:
1)آیا عنوان مجرمانه تدلیس در نکاح (موضوع ماده 647 قانون مجازات اسلامی در باب تعزیرات) در نکاح موقت هم مصداق دارد؟

نظر هیئت عالی:
علی الاصول سکوت زوجه یا زوج نمی تواند باعث تحقق فریب در ازدواج گردد اما به هرحال تشخیص موضوع فریب در هر مورد با توجه به شرایط پرونده و عرف و عادت بر عهده مقام قضایی است که از حیث منقطع یا دایم بودن عقد نکاح تفاوتی ندارد. در فرضی که عقد نکاح منعقد گردیده پس از آن زوجه نام همسر سابق خود را قبل از نزدیکی از سند سجلی خود حذف نماید صرف این عمل از مصادیق تدلیس محسوب نمی گردد.

نظر اکثریت:
*در خصوص بند اول سوال؛ نکاح دایم مثل نکاح موقت می باشد و برخی مسایلی که در نکاح دایم مطرح می شود در نکاح موقت هم ممکن است مطرح شود پس تدلیس در نکاح موقت هم مصداق دارد.

نظر اقلیت:
*در خصوص بند دوم سوال؛

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 647 ـ دیه شکستن ستون فقرات به ترتیب ذیل است: الف ـ شکستن ستون فقرات در صورتی که اصلا درمان نشود و یا بعد از علاج به صورت خمیده درآید موجب دیه کامل است. ب ـ شکستن ستون فقرات که بیعیب درمان شود ولی موجب از بین رفتن یکی از منافع گردد مانند اینکه مجنی علیه توان راه رفتن یا نشستن نداشته باشد و یا توان جنسی یا کنترل ادرار وی از بین برود موجب دیه کامل است. پ ـ شکستن ستون فقرات که درمان نشود و موجب عوارضی از قبیل موارد مندرج در بند (ب) شود علاوه بر دیه کامل شکستگی ستون فقرات موجب دیه یا ارش هر یک از عوارض حاصله نیز است. ت ـ شکستن ستون فقرات که بدون عیب درمان شود موجب یک دهم دیه کامل است. ث ـ شکستن ستون فقرات که موجب فلج و بیحس شدن پاها گردد علاوه بر دیه ستون فقرات موجب دو سوم دیه برای فلج دو پا نیز است. تبصره 1 ـ مراد از شکستن ستون فقرات شکستن یک یا چند مهره از مهره های ستون فقرات به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه می باشد. تبصره 2 ـ جنایتی که سبب خمیدگی پشت شود بدون آنکه موجب شکستن ستون فقرات گردد در صورتی که خمیدگی درمان نشود موجب دیه کامل و در صورتی که بدون عیب درمان شود دیه آن یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 647 قانون مجازات اسلامی

ماده 1128 - هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبانیا بر آن واقع شده باشد.

مشاهده ماده 1128 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM