نشست قضایی شماره 1398-6056

نشست قضایی شماره 1398-6056

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6056


کد نشست:
1398-6056

تاریخ برگزاری:
1396/11/04

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر اسفراین

موضوع:
محکومیت ایادی متعدده به الزام به تنظیم سند رسمی

پرسش:
دادخواستی به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت مالک اصلی و ایادی بعدی تقدیم شده است. مقام قضایی رسیدگی کننده مالک اصلی را به تنظیم سند در حق منتقل الیه اول منتقل الیه اول در حق دوم و الی اخر محکوم کرده است ( رای صادره نسبت به تعدادی از ایادی غیابی است و نسبت به تعدادی مهلت تجدید نظر خواهی انقضا پیدا کرده است ) رای مطابق با موازین قانونی صادر شده است یا خیر؟ به چه نحوی رای مزبور را میتوان نقض کرد؟

نظر هیئت عالی:
صدور حکم به محکومیت تمام ایادی متعدده به شرحی که در فرض سوال طرح شده به لحاظ این که سایر ایادی غیر از مالک اصلی و رسمی وفق مقررات قانون ثبت توانایی قانونی بر انتقال رسمی ملک مورد معامله را ندارند مبنی بر اشتباه بوده و در صورتی که چنین رایی قطعیت یافته باشد مطابق مقررات ماده 447 ق.آ.د.ک مصوب 92 قابل اعتراض می باشد.

نظر اتفاقی:
خواهان محکومیت مالک رسمی را به تنظیم سند در حق خود خواسته است و طرف دعوا قرار دادن سایر ایادی از باب اثبات انتقال است و لذا محکوم کردن ید اول در حق ید دوم و دوم در حق سوم و الی اخر فاقد وجاهت قانونی و خارج از حدود خواسته خواهان است لذا رای صادره مطابق با موازین نبوده است و میبایست مالک رسمی به تنظیم سند رسمی در حق خواهان محکوم میشد و دعوا نسبت به سایر ایادی به لحاظ عدم توجه دعوا منتهی به صدور قرار رد دعوا می گردید. برای نقض آن یا محکوم علیه غیابی تقاضای واخواهی کند و در رسیدگی به واخواهی قرار عدم توجه دعوا نسبت به ایادی دوم و.. . صادر شود و مالک اصلی را در حق خواهان محکوم کرد یا اینکه دادخواست اعاده دادرسی تقدیم شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 447 ـ درخواست تجدید نظر از آراء و تصمیمات دادگاه اطفال و نوجوانان می تواند توسط نوجوان یا ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان و یا وکیل آنان به عمل آید. دادستان نیز هرگاه آراء و تصمیمات دادگاه را مخالف قانون بداند می تواند درخواست تجدید نظر نماید. مدعی خصوصی می تواند فقط از حکم مربوط به ضرر و زیان یا برائت یا قرار منع یا موقوفی یا تعلیق تعقیب و یا قرار بایگانی کردن پرونده تجدید نظر خواهی کند.

مشاهده ماده 447 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM