نشست قضایی شماره 1399-6879

نشست قضایی شماره 1399-6879

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6879


کد نشست:
1399-6879

تاریخ برگزاری:
1397/02/05

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر تربت جام

موضوع:
مشخص نبودن آدرس شاهد در پرونده

پرسش:
در صورتی که شاهد اعلامی در دادخواست در آدرس اعلامی شناسایی نشود دادگاه باید چه اقدامی انجام دهد ؟

نظر هیئت عالی:
عدم شناسایی شاهد در آدرس اعلامی مندرج در دادخواست از موارد صدور اخطار رفع نقص نمی باشد بلکه در صورت دسترسی نداشتن به شاهد یا حاضر ننمودن شهود مورد تعرفه شهادت شهود از عداد دلایل خواهان خارج می شود.

نظر اکثریت:
معرفی شاهد در حاضر نمودن وی در دادگاه وظیفه ی خودمان است و اکثرا تقاضای اعمال ماده 242 قانون آیین دادرسی مدنی را می نمایند اگر شاهد در آدرس اعلامی شناسایی نشود دادگاه می تواند به خواهان اخطاریه نماید که نشانی صحیح شاهد خود را اعلام نمایند و الا گواهی از عداد دلایل وی خارج می شود و نظریه ی شماره 7/93/1414 مورخ 93/06/18 اداره کل حقوقی دادگستری نیز موید این نظر است.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه مشخصات و آدرس شاهد و دادخواست ذکر شده است که جزو دلایل در دادخواست است در صورتی که شاهد در آدرس اعلامی شناسایی نشده است از موارد اخطار رفع نقص است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 252 ـ شیوه اجرای قرارهای نظارت و بندهای (ج) و (چ) ماده (217) این قانون به موجب آیین نامه ای است که ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزرای دادگستری و کشور تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 252 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 242 - دادگاه می تواند به درخواست یکی از اصحاب دعوا همچنین درصورتی که مقتضی بداند گواهان را احضار نماید. در ابلاغ احضاریه مقرراتی که برای ابلاغ اوراق قضایی تعیین شده رعایت می گردد و باید حداقل یک هفته قبل از تشکیل دادگاه به گواه یا گواهان ابلاغ شود.

مشاهده ماده 242 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM