نشست قضایی شماره 1399-7530

نشست قضایی شماره 1399-7530

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7530


کد نشست:
1399-7530

تاریخ برگزاری:
1398/08/23

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر رامسر

موضوع:
ضمانت اجرای عدم تهیه وسیله اجرای قرار کارشناسی

پرسش:
عدم تهیه وسیله اجرای قرار کارشناسی از سوی متقاضی کارشناسی چه ضمانت اجرایی دارد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه تهیه وسیله اجرای کارشناسی بر عهده متقاضی ارجاع امر به کارشناس می باشد؛ در صورت خودداری از تهیه و تدارک اجرای قرار کارشناسی قرار کارشناسی از عداد دلایل خارج نمی شود؛ بلکه با محاسبه هزینه های مربوط به میزان دستمزد کارشناس اضافه شده و در هر حال قرار کارشناسی انجام می شود در صورت امتناع از پرداخت آن مطابق مقررات ماده 459 ق.آ.د.م اقدام خواهد شد.

نظر اکثریت:
با تدقیق در قانون تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی 1392 (ماده شش) باید برآن بود که در هر حال تهیه وسیله اجرای قرار کارشناسی به عهده متقاضی کارشناسی است و درصورت خودداری متقاضی از تهیه وسیله اجرای قرار موجب خروج کارشناسی از عداد دلایل متقاضی نیست و می تواند این مهم با در نظر گرفتن کمیت و کیفیت و هزینه های اجرای قرار در حق الزحمه کارشناسی لحاظ گردد و ادامه نظریه شماره 7/7887 - 1375 اعمال گردد.

نظر اقلیت:
در ق.آ.د.م در خصوص تامین وسیله اجرای قرار کارشناسی مقرره ای وضع نشده است. می توان نظر داد که با استفاده از ملاک ماده 441 قانون آیین دادرسی سابق و ماده 256 ق.آ.د.م 1379 که در آن عدم تهیه وسیله اجرای قرار معاینه محلی یا تحقیق محلی توسط متقاضی را موجب خروج آن از عداد دلایل وی میداند در قرار کارشناسی نیز چنانچه متقاضی وسیله اجرای قرار کارشناسی را تامین نکند باید کارشناسی را از عداد دلایل متقاضی خارج نمود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 256 - عدم تهیه وسیله اجرای قرار معاینه محل یا تحقیق محلی توسط متقاضی موجب خروج آن از عداد دلایل وی می باشد. و اگر اجرای قرار مذکور را دادگاه لازم بداند تهیه وسائل اجراء در مرحله بدوی با خواهان دعوا و در مرحله تجدیدنظر با تجدیدنظرخواه می باشد. درصورتی که به علت عدم تهیه وسیله اجرای قرار مقدور نباشد و دادگاه بدون آن نتواند انشاء رای نماید دادخواست بدوی ابطال و در مرحله تجدیدنظر تجدید نظر خواهی متوقف ولی مانع اجرای حکم بدوی نخواهد بود.

مشاهده ماده 256 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 459 - درمواردی که طرفین معامله یا قرارداد متعهد به معرفی داور شده ولی داور یا داوران خود را معین نکرده باشند و در موقع بروز اختلاف نخواهند و یا نتوانند در معرفی داور اختصاصی خود اقدام و یا در تعیین داور ثالث تراضی نمایند و تعیین داور به دادگاه یا شخص ثالث نیز محول نشده باشد یک طرف می تواند داور خود را معین کرده به وسیله اظهارنامه رسمی به طرف مقابل معرفی و درخواست تعیین داور نماید و یا نسبت به تعیین داور ثالث تراضی کند. در این صورت طرف مقابل مکلف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه داور خود را معرفی و یا در تعیین داور ثالث تراضی نماید. هرگاه تا انقضای مدت یادشده اقدام نشود ذی نفع می تواند حسب مورد برای تعیین داور به دادگاه مراجعه کند.

مشاهده ماده 459 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM