نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/06/15

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر محمدیه

موضوع:
سقوط مجازات بوسیله توبه

پرسش:
آیا سقوط مجازات به وسیله ی توبه منحصر به مرحله ی دادگاه است یا دادسرا را نیز شامل می شود؟

نظر هیئت عالی:
نظر به اینکه در ماده 117 قانون مجازات اسلامی مقنن مقرر داشته چنانچه پس از اعمال مقررات راجع به توبه ثابت شود که مرتکب تظاهر به توبه کرده سقوط مجازات و تخفیفات در نظر گرفته شده ملغی و مجازات اجرا می گردد؛ مقدمه این امر صدور حکم در دادگاه و با احراز توبه سقوط مجازات خواهد بود که این امر خارج از مرحله دادسرا می باشد.

نظر اتفاقی:
اداره ی حقوقی طی نظریه ی مشورتی شماره ی 7/1291 مورخه ی 1392/7/1 احراز توبه مرتکب را منحصر به قاضی محکمه نموده است و اعلام نموده بازپرس حق مداخله ندارد لکن در صورت احراز توبه بازپرس باید پرونده را با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست (توسط دادستان) به دادگاه ارسال تا اقدام مقتضی معمول گردد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 115 ـ در جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت چنانچه مرتکب توبه نماید و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود مجازات ساقط می شود. در سایر جرایم موجب تعزیر دادگاه می تواند مقررات راجع به تخفیف مجازات را اعمال نماید. تبصره 1 ـ مقررات راجع به توبه درباره کسانی که مقررات تکرار جرایم تعزیری در مورد آنها اعمال می شود جاری نمی گردد. تبصره 2 ـ اطلاق مقررات این ماده و همچنین بند (ب) ماده (7) و بندهای (الف) و (ب) ماده (8) و مواد (27) (39) (40) (45) (46) (93) (94) و (105) این قانون شامل تعزیرات منصوص شرعی نمی شود.

مشاهده ماده 115 قانون مجازات اسلامی

ماده 117 ـ در مواردی که توبه مرتکب موجب سقوط یا تخفیف مجازات می گردد توبه اصلاح و ندامت وی باید احراز گردد و به ادعای مرتکب اکتفاء نمی شود. چنانچه پس از اعمال مقررات راجع به توبه ثابت شود که مرتکب تظاهر به توبه کرده است سقوط مجازات و تخفیفات درنظر گرفته شده ملغی و مجازات اجراء می گردد. در این مورد چنانچه مجازات از نوع تعزیر باشد مرتکب به حداکثر مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 117 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM