نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1386/10/03

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر میانه

موضوع:
اعتراض به گواهی انحصار وراثت از سوی ورثه طبقه اول

پرسش:
دو نفر به دادگاه مراجعه و با ارایه گواهی فوت اعلام می دارند فردی که برادر آنان بوده فوت شده و آنها ورثه حین الفوت متوفی بوده اند و گواهی انحصار وراثت اخذ می نمایند. متعاقبا دختر متوفی به شعبه دیگری مراجعه و گواهی انحصار وراثت دیگری به نام تنها فرزند متوفی صادر می گردد حال فرد اخیر با اطلاع از صدور گواهی انحصار وراثت قبلی دادخواست ابطال آن را تقدیم کرده و اعلام می دارد با وجود ورثه در طبقه اول نوبت به وراث دیگر در طبقات بعدی نمی رسد. تکلیف دادگاه رسیدگی کننده در قبال دادخواست واصله چیست؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (4) مدنی: در سوال مطروحه گفته شده برادران متوفی در دادگاهی به استناد این که وراث منحصر متوفی می باشند موفق به اخذ گواهی حصر وراثت شده اند لیکن متوفی دارای فرزند دختری بوده که وجود وی مانع ارث بردن برادران متوفی می باشد در این صورت دختر متوفی می تواند به استناد ماده 44 قانون امور حسبی به دادگاه صادرکننده گواهی اعتراض نماید و دادگاه به دلایل اقامه شده رسیدگی و انشای رای خواهد کرد. رای صادره قابل رسیدگی پژوهشی و فرجامی است.

نظر اکثریت:
دادگاه رسیدگی کننده آن را اعتراض تلقی می کند و با دستور اداری از آمار کسر می شود و به شعبه صادرکننده اول ارسال می شود.

نظر اقلیت:
دادگاه رسیدگی کننده قرار عدم استماع موضوع صادر می کند و ذی نفع به تنظیم درخواست تصحیح گواهی ارشاد می شود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 44- کسانی که تصمیم دادگاه را در امور حسبی برای خود مضر بدانند می توانند بر آن اعتراض نمایند خواه تصمیم از دادگاه نخست صادر شده و یا از دادگاه پژوهشی باشد و حکمی که در نتیجه اعتراض صادر می شود قابل پژوهش و فرجام است.

مشاهده ماده 44 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM