متن کامل ماده 2 قانون پولی و بانکی کشور.
متن کامل ماده ۲ قانون پولی و بانکی کشور.
متن کامل 2 ماده
ماده 2 ـ
الف - پول رایج کشور به صورت اسکناس و سکه های فلزی قابل انتشار است.
ب - فقط اسکناس و پولهای فلزی که در تاریخ تصویب این قانون در جریان بوده و یا طبق این قانون انتشار می یابد جریان قانونی و قوه ابراء دارد.
ج - تعهد پرداخت هرگونه دین و یا بدهی فقط به پول رایج کشور انجام پذیر است مگر آن که با رعایت مقررات ارزی کشور ترتیب دیگری بین بدهکار و بستانکار داده شده باشد.
د - مسکوکات طلا رواج قانونی ندارد.
ه - مقررات مربوط به ورود و صدور طلا و نقره به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موافقت وزیر دارایی و تصویب هیات وزیران تعیین می شود.
و - مبلغ اسمی ـ شکل ـ جنس ـ رنگ ـ اندازه ـ نقشه و سایر مشخصات اسکناس ها و سکه های فلزی رایج کشور به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصویب وزیر دارایی با رعایت مقررات این قانون تعیین خواهد گردید.
میزان سکه های فلزی به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصویب وزیر دارایی تعیین خواهد شد.
ز - اسکناس دارای امضاء وزیر دارایی و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
ماده 1 ـ الف ـ واحد پول ایران ریال است. ریال برابر صد دینار است. ب ـ یک ریال برابر یکصد و هشت هزار و پنجاه و پنج ده میلیونیم 0.0108055 گرم طلای خالص است. ج ـ تغییر برابری ریال نسبت به طلا به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موافقت وزیر دارایی و تایید هیات وزیران و تصویب کمیسیونهای دارایی مجلس شورای اسلامی میسر خواهد بود. د ـ برابر پولهای خارجی نسبت به ریال و نرخ...
نمایش مادهماده 3 ـ الف ـ امتیاز انتشار پول رایج کشور درانحصار دولت است و این امتیاز با رعایت مقررات این قانون منحصرا به بانک مرکزی ایران واگذار می شود. ب ـ میزان قوه ابراء سکه های فلزی رایج کشور و همچنین طرز جمع آوری و شرایط خروج اسکناس ها و سکه ها از جریان به وسیله بانک مرکزی ایران با تایید شورای پول و اعتبار پس از تصویب وزیر دارایی تعیین و از طریق درج در روزنامه رسمی کشور و حداقل...
نمایش مادهمتن کامل ماده ۲ قانون پولی و بانکی کشور.
متن کامل ماده 2 قانون پولی و بانکی کشور.