ماده 28 - هرگاه بین دادگاههای عمومی نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد. رای دیوان عالی کشور در خصوص تشخیص صلاحیت لازم الاتباع می باشد.
مشاهده ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنیماده 3 ـ کم فروشی و تقلب ـ عبارت است از عرضه کالا یا خدمات کمتر از میزان و مقادیر خریداری شده از نظر کمی یا کیفی که مبنای تعیین نرخ مراجع رسمی قرار گرفته است. تعزیرات کم فروشی و تقلب با توجه به میزان و مراتب آن عینا مطابق تعزیرات گران فروشی می باشد.
مشاهده ماده 3 قانون تعزیرات حکومتیماده 12 ـ نداشتن پروانه کسب واحدهای صنفی ـ عبارت است از عدم اخذ پروانه بدون عذر موجه ظرف مهلت و ضوابط و مقرراتی که توسط هیات عالی نظارت بر شورای مرکز اصناف تعیین و اعلام می گردد. تعزیرات نداشتن پروانه کسب واحدهای صنفی متناسب با نوع واحدها به شرح زیر می باشد: الف ـ در مورد واحدهای صنفی تولیدی: مرحله اول ـ اخطار کتبی و تمدید مهلت تا مدت شش ماه. (تذکر اخطار و اخذ تعهد کتبی به موجب قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی 19/07/1373 حذف می گردد.) مرحله دوم ـ قطع تمام یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه اخذ جریمه تا صد هزار ریال و تمدید مهلت تا سه ماه. مرحله سوم ـ تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب. ب ـ در مورد واحدهای صنفی خدماتی: مرحله اول ـ اخطار کتبی و تمدید مهلت تا سه ماه. (تذکر اخطار و اخذ تعهد کتبی به موجب قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی 19/07/1373 حذف می گردد.) مرحله دوم ـ قطع سهمیه یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه اخذ جریمه تا دویست هزار ریال و تمدید مهلت تا مدت سه ماه. مرحله سوم ـ تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب. ج ـ در مورد واحدهای صنفی خدماتی توزیعی: مرحله اول ـ اخطار کتبی و تمدید مهلت تا مدت دو ماه. (تذکر اخطار و اخذ تعهد کتبی به موجب قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی 19/07/1373 حذف می گردد.) مرحله دوم ـ قطع سهمیه یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه اخذ جریمه تا مبلغ پانصد هزار ریال و تمدید مهلت تا مدت یک ماه. مرحله سوم ـ تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب.
مشاهده ماده 12 قانون تعزیرات حکومتی