رای قضایی شماره 9309970221201350

رای قضایی شماره 9309970221201350

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221201350


شماره دادنامه قطعی:
9309970221201350

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مسئولیت کیفری و مدنی شرکت نسبت به اعمال مدیر عامل

پیام رای:
در صورتی که مدیرعامل شرکت به اتهام نقض حقوق صاحب علامت تجاری در دادگاه کیفری محکوم شود طرح دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم به طرفیت شرکت صحیح است. زیرا هرچند که شرکت فاقد مسئولیت کیفری نسبت به عمل مدیر عامل است اما دارای مسئولیت مدنی بوده و جبران ضرر و زیان ناشی از این جرم بر عهده شرکت است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقایان ف.ت. و م.س. به وکالت از شرکت م. به طرفیت شرکت ش. با مدیریت آقای ع.الف. به خواسته و مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم با جلب نظر کارشناس با احتساب کلیه خسارات دادرسی مقوم به 51/000/000 ریال؛ نظر به اینکه مستند دعوی دادنامه شماره 54 مورخ 1390/1/27 صادره از شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران است که بموجب آن آقای ع.الف. به اتهام نقض حقوق صاحب علامت تجاری(خواهان) محکوم شده است بنابراین دعوی توجهی به خوانده ندارد. مستندا به بند 4 ماده 84 و 89 از قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر و اعلام می گردد. قرار صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر تهران می باشد.
رییس شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی تهران - احمدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
شرکت م. با وکالت آقایان ج. به طرفیت شرکت ش. نسبت به دادنامه شماره 686-1391/7/30 شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی تهران تجدیدنظرخواهی کرده است. بر اساس دادنامه موصوف در خصوص دعوی شرکت تجدیدنظرخواه به خواسته مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم به استناد دادنامه کیفری شماره 54-1390/1/27 صادره از شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران با این استدلال که به موجب دادنامه مورد استناد آقای ع.الف. به اتهام نقض حقوق صاحب علامت تجاری محکوم شده بنابراین دعوی توجهی به خوانده ندارد. قرار رد دعوی صادر شده است. اینک با بررسی محتویات و مستندات پرونده و مطالعه لایحه اعتراضیه وکلای تجدیدنظرخواه به عقیده این دادگاه دادنامه معترض عنه مخدوش بوده و قابل تایید نمی باشد. زیرا تجدیدنظرخوانده به عنوان مدیرعامل و تصمیم گیرنده و نماینده قانونی شرکت ش. به اتهام نقض حقوق صاحب علامت تجاری محکومیت کیفری حاصل نموده بدیهی است که شرکت(شخص حقوقی) فاقد مسیولیت کیفری است؛ لیکن دارای مسیولیت مدنی است. در نتیجه جبران ضرر و زیان ناشی از جرم بر عهده شرکت است نه مدیرعامل آن. بنابه مراتب مذکور به تجویز ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن پذیرش اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته که در مخالفت با موازین قانونی صادر شده نقض پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دادگاه بدوی ارسال می گردد. این رای قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
دوبحری - نورزاد

قاضی:
احمدی , رسول دوبحری , نورزاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM