رای قضایی شماره 9309970955401991

رای قضایی شماره 9309970955401991

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955401991


شماره دادنامه قطعی:
9309970955401991

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
محاسبه فوق العاده اضافه کار و سایر فوق العاده ها در پاداش پایان خدمت

پیام رای:
در صورت مستمر بودن پرداخت اضافه کاری و سایر فوق العاده ها و کسر حق بیمه از آنها موارد مذکور نسبت به مشمولین قانون تامین اجتماعی در پاداش پایان خدمت ایشان محاسبه می گردد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
دادنامه شماره: 9209970901701786 مورخ 1392/07/20
با عنایت به مجموع اوراق پرونده من جمله اظهارات اصحاب دعوی به شرح دادخواست [الزام سازمان به احتساب اضافه کار و تسهیلات رفاهی که از آن کسور حق بیمه در پاداش پایان خدمت و بازنشستگی کسر شده] و لایحه تقدیمی و پاسخ شماره.. . مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمانشاه و سایر مستندات پیوست؛ اولا- طرف دعوی اعلام داشته بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دارای آیین نامه خاص استخدامی می باشد و از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری خارج است ثانیا- شاکی اعلام کرده مشمول صندوق تامین اجتماعی بوده و از اضافه کاری ایشان حق بیمه کسر شده است و طرف دعوی در موارد کسر حق بیمه از اضافه کاری و اینکه شاکی مشمول صندوق تامین اجتماعی می باشد ایراد و دفاعی معمول نداشته است ثالثا- با استناد به بند 5 ماده 2 قانون تامین اجتماعی و ماده 7 قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل خانواده ها و سایر کارکنان مصوب سال 1379 ملاک احتساب و پرداخت پاداش پایان خدمت مستخدمین رسمی و ثابت واجد شرایط به ازای هر سال خدمت معادل یک ماه آخرین حقوق و فوق العاده های مستمری می باشد و با توجه به اظهارات و مستندات شاکی و عدم تکذیب مدیرکل بنیاد نسبت به مستمر بودن پرداخت اضافه کاری و کسر حق بیمه از آن شکایت طرح شده وارد تشخیص گردید و مستندا به رای شماره 657-658-87/10/15 و مواد 10 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای به ورود شکایت نسبت به اضافه کاری و احتساب آن در پرداخت پاداش پایان خدمت شاکی صادر و اعلام می گردد. النهایه نسبت به قسمت دیگر خواسته طرح شده مبنی بر احتساب تسهیلات رفاهی در پاداش پایان خدمت نظر به این که مستند کافی در مورد مستمر بودن آن ارایه نشده است شکایت در این قسمت قابل پذیرش نمی باشد رای به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رای اصداری ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ تجدیدنظر پذیر است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری
رحیمی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
ایراد و اعتراض موثری که موجب عدم استحقاق شاکی باشد از ناحیه تجدیدنظرخواه ابراز نشد و چون رای صادره منطبق با مقررات در قسمت مربوط به اضافه کار صادر شده است و در مورد قسمت آخر رای که متضمن رد شکایت است اعتراض صورت نگرفته است لذا مستندا به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی رای معترض عنه عینا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه چهارم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
جعفری ورامینی ـ اسکندری

قاضی:
رحیمی , علی اصغرجعفری ورامینی , قاسم اسکندری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 2 ـ تعاریف: 1- بیمه شده شخصی است که راسا مشمول مقررات تامین اجتماعی بوده و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه حق استفاده از مزایای مقرر در این قانون را دارد. 2- خانواده بیمه شده شخص یا اشخاصی هستند که به تبع بیمه شده از مزایای موضوع این قانون استفاده می کنند. 3- کارگاه محلی است که بیمه شده به دستور کارفرما یا نماینده او در آن جا کار می کند. 4- کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که بیمه شده به دستور یا به حساب او کار می کند. کلیه کسانی که به عنوان مدیر یا مسئول عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول انجام کلیه تعهداتی است که نمایندگان مزبور در قبال بیمه شده به عهده می گیرند. 5- مزد یا حقوق یا کارمزد در این قانون شامل هرگونه وجوه و مزایای نقدی یا غیرنقدی مستمر است که در مقابل کار به بیمه شده داده می شود. 6- حق بیمه عبارت از وجوهی است که به حکم این قانون و برای استفاده از مزایای موضوع آن به سازمان پرداخت می گردد. 7- بیماری وضع غیرعادی جسمی یا روحی است که انجام خدمات درمانی را ایجاب می کند یا موجب عدم توانایی موقت اشتغال به کار می شود یا این که موجب هر دو در آن واحد می گردد. 8- حادثه از لحاظ این قانون اتفاقی است پیش بینی نشده که تحت تاثیر عامل یا عوامل خارجی در اثر عمل یا اتفاق ناگهانی رخ می دهد و موجب صدماتی بر جسم یا روان بیمه شده می گردد. 9- غرامت دستمزد به وجوهی اطلاق می شود که در ایام بارداری بیماری و عدم توانایی موقت اشتغال به کار و عدم دریافت مزد یا حقوق به حکم این قانون به جای مزد یا حقوق به بیمه شده پرداخت می شود. 10- وسائل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) وسایلی هستند که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی یا تقویت یکی از حواس به کار می روند. 11- کمک ازدواج مبلغی است که طبق شرایط خاصی برای جبران هزینه های ناشی از ازدواج به بیمه شده پرداخت می گردد. 12- کمک عائله مندی مبلغی است که طبق شرایط خاص در مقابل عائله مندی توسط کارفرما به بیمه شده پرداخت می شود. 13- از کارافتادگی کلی عبارتست از کاهش قدرت کار بیمه شده به نحوی که نتواند با اشتغال به کار سابق یا کار دیگری بیش از یک سوم از درآمد قبلی خود را به دست آورد. 14- از کارافتادگی جزئی عبارتست از کاهش قدرت کار بیمه شده به نحوی که با اشتغال به کار سابق یا کار دیگر فقط قسمتی از درآمد خود را به دست آورد. 15- بازنشستگی عبارتست از عدم اشتغال بیمه شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون. 16- مستمری عبارت از وجهی است که طبق شرایط مقرر در این قانون به منظور جبران قطع تمام یا قسمتی از درآمد به بیمه شده و در صورت فوت او برای تامین معیشت بازماندگان وی به آنان پرداخت می شود. 17- غرامت مقطوع نقص عضو مبلغی است که به طور یک جا برای جبران نقص عضو یا جبران تقلیل درآمد بیمه شده به شخص او داده می شود. 18- کمک کفن و دفن مبلغ مقطوعی است که به منظور تامین هزینه های مربوط به کفن و دفن بیمه شده در مواردی که خانواده او این امر را به عهده می گیرند پرداخت می گردد.

مشاهده ماده 2 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM