رای قضایی شماره 9109970901402889

رای قضایی شماره 9109970901402889

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970901402889


شماره دادنامه قطعی:
9109970901402889

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/14

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
واردات شمش طلا

پیام رای:
واردات شمش طلا آزاد و معاف از پرداخت حقوق ورودی بوده و کالایی که واردات آن قانونا معاف از حقوق ورودی باشد از شمول قاچاق خارج است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شکایت آقای (ک.و.) با وکالت آقای (الف.و.) به طرفیت سازمان تعزیرات حکومتی به خواسته نقض و ابطال رای شماره.. . شعبه اول تجدیدنظر ویژه رسیدگی به امور قاچاق کالا و ارز متضمن محکومیت مشارالیه به پرداخت جزای نقدی علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه از اتهام قاچاق سه کیلو طلا (سه عدد شمش طلا) وارد و در خور پذیرش است زیرا اولاـ بند الف ماده 113 قانون امور گمرکی ناظر به قاچاق کالاهای مشمول پرداخت حقوق و عوارض ورودی است درحالی که طبق ماده واحده قانون الحاق یک تبصره به ماده 4 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران واردات طلا به صورت شمش آزاد و معاف از پرداخت حقوق ورودی شناخته شده فلذا کالایی که واردات آن قانونا معاف از حقوق ورودی است از شمول قاچاق خارج و دلیلی برای قاچاق آن وجود ندارد. ثانیاـ حسب محتویات پرونده تعزیراتی شاکی از سال ها پیش به شغل طلا فروشی اشتغال داشته و حسب مدارک ارایه شده طلاهای مذکور را در سال 1383 در تهران خریداری و در فرودگاه کرمانشاه در حال انتقال به تهران از وی کشف و دلیلی بر ورود آنها از خارج و مبادی ورودی کشور توسط شاکی و در نتیجه قاچاق آن وجود ندارد. ثالثاـ در لایحه دفاعیه واصله از طرف شکایت دفاع قابل توجهی به عمل نیامده و صرفا به تکرار مندرجات رای معترض عنه پرداخته لذا با توجه به مراتب مذکور این شعبه ضمن نقض دادنامه مورد شکایت حکم به ورود شکایت و بررسی مجدد موضوع در شعبه هم عرض با رعایت مراتب فوق الاشاره صادر و اعلام می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 14 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
صباغی ـ صفوی

قاضی:
صباغی , صفوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 113 ـ موارد زیر قاچاق گمرکی محسوب می شود: الف ـ کالایی که از مسیر غیرمجاز یا بدون انجام تشریفات گمرکی به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج گردد. همچنین کالاهایی که بدون انجام تشریفات گمرکی یا از مسیرهای غیر مجاز وارد کشور شود و در داخل کشور کشف گردد. تبصره ـ منظور از مسیر غیرمجاز مسیرهایی غیر از موارد مندرج در تبصره (1) ماده (103) این قانون است. ب ـ خارج نکردن وسایل نقلیه و یا کالای ورود موقت ورود موقت برای پردازش عبور خارجی و مرجوعی ظرف مهلت مقرر از قلمرو گمرکی و عدم تحویل کالای عبور داخلی شخصی ظرف مهلت مقرر جز در مواردی که عدم خروج یا عدم تحویل به گمرک و یا ترخیص قطعی عمدی نباشد. تبصره ـ ارائه اسناد خلاف واقع که دلالت بر خروج وسایل نقلیه و کالا از قلمرو گمرکی و یا تحویل آنها به گمرک داشته باشند نیز مشمول مقررات این بند است. پ ـ بیرون بردن کالای تجاری از اماکن گمرکی بدون اظهار یا بدون پرداخت یا تامین حقوق ورودی خواه عمل در حین خروج از اماکن گمرکی یا بعد از خروج کشف شود. هرگاه خارج کننده غیر از صاحب کالا یا نماینده قانونی او باشد گمرک عین کالا و در صورت نبودن کالا بهای آن را از مرتکب می گیرد و پس از دریافت وجوه گمرکی مقرر به صاحب کالا مسترد می دارد و مرتکب طبق مقررات کیفری تعقیب می شود. ت ـ کالای عبور خارجی که تعویض و یا قسمتی از آن برداشته شود. ث ـ کالایی که ورود یا صدور آن ممنوع است تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط و با نام دیگر اظهار شود. کالای عبوری مشمول تبصره (2) ماده (108) این قانون می شود. ج ـ وجود کالای اضافی همراه کالای اظهارشده که در اسناد تسلیمی به گمرک ذکری از آن نشده است مشروط بر اینکه کالای اضافی از نوع کالای اظهار شده نباشد. کالای اضافی موضوع ماده (54) این قانون از شمول این بند مستثنی است. چ ـ وسایل نقلیه و کالایی که صدور قطعی آن ممنوع یا مشروط است و به عنوان خروج موقت یا کران بری (کابوتاژ) اظهار شده باشد و ظرف مهلت مقرر به قلمرو گمرکی وارد نگردد. موارد قوه قهریه (فورس ماژور) و مواردی که عدم ورود کالا عمدی نیست از این حکم مستثنی است. ح ـ کالای مجاز یا مجاز مشروطی که تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط دیگری که جمع حقوق ورودی آن کمتر است با نام دیگر و با استفاده از اسناد خلاف واقع اظهار شود کالای عبوری مشمول تبصره (1) ماده (108) این قانون است. منظور از اسناد خلاف واقع اسنادی است که در آن خصوصیات کالایی ذکر شده باشد که با جنس و خصوصیات کالای اظهار شده تطبیق ننماید و یا جعلی باشد. خ ـ کالا با استفاده از شمول معافیت با تسلیم اظهارنامه خلاف یا اسناد غیر واقعی و یا با ارائه مجوز های جعلی به گمرک اظهار شود. د ـ کالای جایگزین شده ممنوع الصدور یا مشروط یا دارای ارزش کمتری که با کالای صادراتی که برای آن پروانه صادر گردیده است تعویض شود. ذ ـ کالای مورد معافیتی که بدون رعایت مقررات ماده (120) این قانون به دیگری منتقل شود.

مشاهده ماده 113 قانون امور گمرکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM