رای قضایی شماره 9109970224100881

رای قضایی شماره 9109970224100881

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224100881


شماره دادنامه قطعی:
9109970224100881

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/16

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
میزان جزای نقدی در کلاهبرداری های متعدد

پیام رای:
در صورتی که فردی مرتکب چند فقره کلاهبرداری شده باشد میزان جزای نقدی وی معادل بیشترین مبلغ تحصیل شده از کلاهبرداری خواهد بود نه معادل جمع مبالغ کلاهبرداری شده.

رای دادگاه بدوی
بر اسا س کیفرخواست صادرشده در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 7 تهران آقای الف. فرزند م. متهم است به کلاهبرداری از 69 نفر که اسامی آنان در ادامه خواهد آمد جمعا به مبلغ 000/840/468/3 ریال معادل سه میلیارد و چهارصد و شصت و هشت میلیون و هشت صد و چهل هزار ریال اسامی مالباختگان و مبلغی که از آنان کلاهبرداری شده به شرح آتی است.. . [ردیف های 1ـ الی 69 ـ] با این توضیح که متهم با تاسیس شرکتی تحت عنوان «ت.»; و اجاره دفتر کار و استخدام چند کارمند و نیز با تبلیغات گسترده از جمله چاپ آگهی در جراید از طریق امیدوار کردن مردم به تحویل انواع خودرو به آنها و با شرایط مناسب از نامبردگان وجوهی را اخذ و در نهایت اقرار به عدم توانایی خود در خریداری خوروها و تحویل ان به مالباختگان با شرایط پیشنهادی می کند دادگاه با توجه به شکایات متعدد وارده اسناد و مدارک ابرازی از جمله تصاویر فیش های ارایه شده از جانب شکات و نیز تصاویر آگهی های چاپ شده توسط متهم که در متن آن مردم را به امور غیر واقعی امیدوار کرده و نیز اقاریر صریح او در کلیه مراحل دادرسی از جمله جلسه دادگاه و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری وی را محرز و مسلم تشخیص و مستندا به ماد 18 قانون مجازات اسلامی و نیز ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری وی را به تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و رد وجوه برده شده از شکات به آنان و نیز مستندا به ماده 22 قانون مجازات اسلامی به جهت جوانی وی را به پرداخت سی میلیون ریال جزای نقدی درحق دولت محکوم می نماید. این رای حضوری و ظرف 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1036 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ دولت خواهی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای الف. وکیل محترم آقای الف. فرزند م. به طرفیت شکات.. . [ردیف های 1ـ الی 69 ـ] از دادنامه 100657-6/7/90 شعبه 1036 دادگاه عمومی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است و دادنامه فقط به آقایان م.س. و م.الف. و ب.ب. و ی.ق. و م.ش. و ف.ک. و ح.م. و م.ر. و ج.س. و م.ز. و م.م. و م.ش. و الف.م. و خ.ع. و ر.ح. و ع.ش. و م.ح. و ه.ن. و ق.ج. و د.خ. و م.ع. و ع.د. و خ.ع. و ع.ک. و ر. و ف.پ. و ب.ب. که حدود 27 نفر از شکات 69 نفر از تجدیدنظرخواندگان می باشند حضورا ابلاغ گردیده است و با گذشت مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی ننمودند و لیکن به باقیمانده از تجدیدنظرخواندگان دادنامه به آنان ابلاغ نشده است و یا دادنامه ابلاغ شده به آنان ضمیمه پرونده نگردیده است که از این جهت این دادگاه اعلام نقص نموده است و لیکن رفع نقص نگردیده حال با توجه به اینکه تجدیدنظرخواه در تمام مراحل تحقیقات اعتراف کرده است که از تمام شکات فوق الذکر مبالغ مورد ادعایشان را دریافت کرده است و آنها را نپرداخته است و ماشین هم در قبال دریافت مبالغ مورد ادعای شکات به شکات تحویل نداده است و رای هم به نفع شکات می باشد دادگاه ضمن عدول از تصمیم سابق و با توجه به اظهارات تجدیدنظرخواه در دادگاه که تمام مبالغ ذکر شده توسط شکات در صورت جلسه دادگاه را پذیرفته است و مدارک ابرازی آنان و موجود در پرونده بر احراز جرم کلاهبرداری از شکات که تجدیدنظرخواه در صورت جلسه دادگاه اعتراف کرده است مبالغی را که شکات در صورت جلسه دادگاه اظهار کردند به ایشان پرداخت کردند ایرادی وارد نمی باشد و بر تعیین مجازات از جهت جنبه عمومی جرم و رد وجوه ماخوذه به شکات و پرداخت مبلغ تعیین شده در دادنامه بدوی به عنوان جزای نقدی معین شده با رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی و با توجه به اینکه بالاترین رقم مورد کلاهبرداری از احد از شکات 120 میلیون ریال بوده است با اختیار حاصل از تبصره 4 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه عمومی و انقلاب مصوب 81 و با رعایت ماده 22 قانون مجازات اسلامی و با اختیار حاصل از ماده 47 قانون مجازات اسلامی ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 آیین دادرسی دادگاه عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 رای تایید می گردد رای قطعی است.
رییس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
دولت خواهی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 1 ـ هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه های یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از یک تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود. در صورتیکه شخص مرتکب بر خلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی اتخاذ کرده یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسائل ارتباط جمعی از قبیل رادیو تلویزیون روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمان های دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی به خدمت عمومی باشد. علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از 2 تا ده سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود. تبصره 1 ـ در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمی تواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد. تبصره 2 ـ مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و درصورتیکه نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم می شود. مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا هم طراز آنها باشند به انفصال دائم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پائین تر باشند به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می شوند.

مشاهده ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM