رای قضایی شماره 9109970221300930

رای قضایی شماره 9109970221300930

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970221300930


شماره دادنامه قطعی:
9109970221300930

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/15

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ماهیت تراکم ساخت

پیام رای:
تراکم ساخت ماهیتا اجازه ساخت در فضای ملک معین و امری تابع ملک است و فاقد وصف شیء و غیر مستقل است. لذا در پی انتقال مالکیت ملک موضوع تراکم برای مالکان سابق موضوعیت ندارد و تقاضای تقسیم آن بین مالکین مشاعی منتفی می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی خواهان آقای ش.ب.با وکالت خانم س.ع. به طرفیت خواندگان به اسامی 1- آقای ش.ب. و 2-شهرداری به خواسته صدور حکم بر تقسیم و تعیین حصه خواهان از تراکم خریداری شده از شهرداری منطقه یک و الزام شهرداری منطقه یک به انتقال حصه معینه به این شرح که وکیل خواهان اعلام نموده که خواهان و خوانده مالک مشاعی پلاک ثبتی شماره 675/66 بخش 11 تهران بوده اند که در سال 74 از شهرداری منطقه یک 1495 متر مربع تراکم نسبت به ملک خریداری کرده اند و سپس تراکم مازاد دیگری به متراژ 91/4148 متر مربع خریداری می نمایند و متعاقبا ملک را به همراه تراکم مختص آن واگذار می نمایند ولی تراکم مازاد همچنان در ملکیت خواهان و خوانده باقی مانده است و با توجه به بروز اختلاف تقاضای صدور حکم بر تقسیم تراکم مشاعی را دارد. خوانده ردیف اول علی رغم ابلاغ قانونی اخطاریه و فرض اطلاع از وقت رسیدگی در دادگاه حاضر نشده و لایحه ای ارسال نکرده است. نماینده حقوقی شهرداری تقاضای رد دعوی به لحاظ عدم توجه آن به شهرداری را نموده است. لذا با عنایت به مجموع اوراق و محتویات پرونده و اینکه مستفاد از ماده 571 قانون مدنی چنین است که شراکت و اشاعه صرفا در شیء واحد قابل تحقق می باشد و اینکه تراکم اصطلاحی ماهیتا اجازه ساخت در فضای ملک معین بوده و تابع آن می باشد و فاقد وصف شیء بودن می باشد و موجودیت استقلالی نیز ندارد و با انتقال ملک توابع آن هم منتقل می گردد و بنابراین نظر به اینکه خواهان مالکیتی در عین ملک ندارد و از طرفی حق مشترک در شیء مشخص ایجاد نگردیده تا امکان تقسیم آن مقدور باشد لذا دعوی مطروحه را وارد و ثابت ندانسته حکم به رد آن را صادر و اعلام می نماید و در خصوص خوانده ردیف دوم با عنایت به عدم توجه دعوی مستندا به بند 4 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی را صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 104 دادگاه عمومی حقوقی تهران - شیروان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ش.ب. با وکالت خانم س.ع. به طرفیت آقای ش.ب. و شهرداری نسبت به دادنامه شماره91/159 صادره از شعبه 104 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار رد دعوی خواهان بدوی به شرح دادنامه تجدیدنظرخواسته صادر گردیده است وارد نمی باشد زیرا دادنامه تجدیدنظرخواسته بر اساس محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی صحیحا و مطابق مقررات قانونی و خالی از هر گونه اشکال صادر شده و تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانع کننده و محکمه پسندی که نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب کند ابراز ننموده و لایحه اعتراضیه متضمن جهت موجه نیست و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد لذا دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده و دادنامه مورد اعتراض را منطبق با مقررات و اصول دادرسی می داند مستندا به ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را عینا تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه13 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
حجازی فر - فهیمی گیلانی

قاضی:
محمود بقال شیروان , سید ابوالفضل حجازی فر , سیدوجیح الله فهیمی گیلانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 571 - شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شئ واحد به نحو اشاعه.

مشاهده ماده 571 قانون مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM