رای قضایی شماره 9109970270100803

رای قضایی شماره 9109970270100803

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970270100803


شماره دادنامه قطعی:
9109970270100803

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/09

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
صلاحیت دادگاه در خصوص ابطال نظریه هیات تعیین حریم و بستر رودخانه

پیام رای:
دادگاه های عمومی صلاحیت رسیدگی به تقاضای ابطال نظریه هیات تعیین حریم و بستر رودخانه را بر اساس صلاحیت عمومی محاکم دادگستری دارند و در این باره نیازی به اظهار نظر قبلی دیوان عدالت اداری نیست.

رای دادگاه بدوی
رای دادگــاه
در خصوص دعوی آقایان الف.ع. و الف.ت. به وکالت از خواهان آقای م.ص. به طرفیت خوانده س. به خواسته تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر ابطال نظریه هیات تعیین حریم و بستر رودخانه کن در قسمت ملک موکل و تعیین حریم و بستر رودخانه به شرح دادخواست تقدیمی دادگاه عنایتا به محتویات پرونده و توجها به مفاد لایحه تقدیمی خوانده به شماره 901004036 مورخ 29/9/90 مضبوط در پرونده و ایراد خوانده و صرف نظر از صحت و سقم ماهیت موضوع خواسته نظر به اینکه دادگاه قبل از اظهار نظر دیوان عدالت اداری در خصوص نظریه هیات تعیین حریم و بستر رودخانه نمی تواند در ماهیت موضوع خواسته خواهان اتخاذ تصمیم و اظهار نظر نماید علی هذا دعوی خواهان به کیفیت مطروحه و هیات حاضر قابل استماع نبوده و استنادا به مواد 2 و 84 و 87 و 88 و 89 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان صادر و اعلام می گردد قرار صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل رسیدگی تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان می باشد.
رییس شعبه 209 دادگاه عمومی حقوقی تهران - حیدری حویق

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای م.ص. با وکالت آقای الف.ع. و خانم س.ج. به طرفیت س. از دادنامه شماره 00949 مورخ 30/11/90 شعبه 209 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن دعوای تجدیدنظرخواه مبنی بر ابطال نظریه هیات تعیین حریم و بستر رودخانه کن در قسمت ملک تجدیدنظرخواه با این استدلال که تا قبل از اظهارنظر دیوان عدالت اداری دادگاه نمی تواند در ماهیت اتخاذ تصمیم نماید قرار رد دعوا صادر گردیده تجدیدنظرخواهی کرده است. دادگاه با بررسی اوراق پرونده و لوایح ابرازی طرفین دعوا نظر به اینکه به موجب اصل 159 قانون اساسی دادگستری مرجع رسمی تظلمات و شکایات می باشد و دادگاه می تواند با ورود به ماهیت دعوا و عنداللزوم جلب نظر کارشناسان رسمی دادگستری به موضوع رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید و موضوع دعوا به گونه ای نیست که رسیدگی به آن موکول به رسیدگی ابتدایی در مرجع دیوان عدالت اداری داشته باشد لذا به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته پرونده برای ادامه رسیدگی به دادگاه بدوی اعاده می گردد این رای قطعی است.
رییس شعبه 56 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
اهوارکی - رمضانی

قاضی:
رمضانی , اهوارکی , سلیمان حیدری حویق

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 87 - ایرادات و اعتراضات باید تا پایان اولین جلسه دادرسی به عمل آید مگر این که سبب ایراد متعاقبا حادث شود.

مشاهده ماده 87 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 88 - دادگاه قبل از ورود در ماهیت دعوا نسبت به ایرادات و اعتراضات وارده اتخاذ تصمیم می نماید. درصورت مردود شناختن ایراد وارد ماهیت دعوا شده رسیدگی خواهد نمود.

مشاهده ماده 88 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM