رای قضایی شماره 9309970220401456

رای قضایی شماره 9309970220401456

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220401456


شماره دادنامه قطعی:
9309970220401456

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/29

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تصاحب وجوه سپرده شده به بانک

پیام رای:
تصاحب وجوه سپرده شده به بانک خصوصی توسط کارمند مصداق بزه خیانت درامانت است نه اختلاس.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- م. 31 ساله فاقد سابقه محکومیت کیفری کارمند بانک م. دایر به اختلاس مبلغ 000/000/105/14 ریال از بانک م. شعبه.. . 2- الف. 33 ساله فاقد سابقه محکومیت کیفری دایر به معاونت در اختلاس با متهم ردیف اول موضوع کیفرخواست مورخ 26/12/1392 صادره از دادسرای ناحیه 3 تهران؛ دادگاه با امعان نظر در جمیع اوراق و محتویات پرونده شکایت بانک م. مجموع اقدامات انجام شده توسط بازپرس محترم اقرار صریح و مقرون به واقع متهمان به برداشت وجه (متهم ردیف اول برداشت وجه و ردیف دوم دایر به ترغیب و کمک به مشارالیه از طریق معرفی افرادی که وجوه به حساب آن ها واریز گردد) و با لحاظ نظریه کارشناس و عدم مغایرت نظریه ابرازی با اوضاع واحوال مسلم و محقق پرونده با توجه به این مهم که بانک م. از تاریخ سال 87 به بخش خصوصی منتقل شده و از تاریخ فوق بانک خصوصی محسوب می گردد و تاریخ وقوع بزه انتسابی (سال 1392) از منظر دادگاه عنوان اتهامی متهمان خیانت درامانت و معاونت در آن موضوع ماده 674 قانون مجازات اسلامی است و ازآنجایی که تعیین عنوان مجرمانه و بزه انتسابی با دادگاه است دادگاه با تلقی عنوان اتهامی انتسابی به متهمان خیانت درامانت و معاونت در آن بزهکاری آن را محرز دانسته و مستندا به مواد 674 از قانون مجازات اسلامی و 126 و بند ت ماده 127 قانون مجازات اسلامی 1392 حکم به محکومیت متهم ردیف اول (بزه خیانت درامانت) به تحمل نه ماه حبس تعزیری و متهم ردیف دوم از حیث معاونت در خیانت درامانت به تحمل شش ماه حبس تعزیری صادر و اعلام می دارد (محکومیت حبس متهمان با احتساب ایام بازداشت قبلی است). رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1057 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت- حیدری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
با عنایت به این که ادعای بانک م. مبنی بر دولتی بودن بانک به لحاظ نبود مدارک و مستندات لازمه موافق با قانون نیست فلذا ایراد بانک م. بر غیرقانونی بودن تغییر اتهام از اختلاس به خیانت درامانت مردود است و از طرف دیگر توجها به این که مطالبه مبالغ اعلام شده (برداشت شده) نیازمند تقدیم دادخواست حقوقی بوده و در مانحن فیه دادخواستی تقدیم نشده است. به این جهت درخواست بانک م. از محکمه کیفری مبنی بر صدور حکم به وصول مبالغ برداشت شده به لحاظ عدم مطابقت با موازین شکلی حاکم در امر جزایی مردود است و از طرفی نظر به این که مبالغ برداشت شده ولو این که در فواصل زمانی مختلف صورت گرفته باشد تحت عنوان واحد جزایی خیانت درامانت محسوب شده است و با عنایت به فقدان سوابق کیفری موثر آقای م. و نظر به مراتب اخیرالذکر درخواست تشدید مجازات موافق با قوانین حاکم نیست و عنایتا به این که تجدیدنظرخواهی آقای م. به حکم محکومیت غیرقطعی محصله به لحاظ عجز از ارایه دلیل بر اجازه صاحب حساب و بی اطلاعی مسیولین بانک از نحوه برداشت متکی به ادله لازمه کافیه بر قابلیت نقض رای صادره نیست فلذا تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان را نظر به مراتب مارالذکر مردود دانسته و استنادا به بند الف از ماده 455 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری با اضافه نمودن ماده 19 و تعیین درجه مجازات معینه از نوع درجه پنج و اصلاح دادنامه از این حیث رای تجدیدنظرخواسته را بدین وصف تایید می نماید و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
هدایت اله جوادی - بهزادسعادت زاده

قاضی:
حیدری , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 127 ـ در صورتی که در شرع یا قانون مجازات دیگری برای معاون تعیین نشده باشد مجازات وی به شرح زیر است: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات یا حبس دائم است حبس تعزیری درجه دو یا سه ب ـ در سرقت حدی و قطع عمدی عضو حبس تعزیری درجه پنج یا شش پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی است سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش ت ـ در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی تبصره 1 ـ در مورد بند (ت) این ماده مجازات معاون از نوع مجازات قانونی جرم ارتکابی است مگر در مورد مصادره اموال انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب جزای نقدی درجه چهار شش و هفت است. تبصره 2 ـ در صورتی که به هر علت قصاص نفس یا عضو اجراء نشود مجازات معاون بر اساس میزان تعزیر فاعل اصلی جرم مطابق بند (ت) این ماده اعمال می شود.

مشاهده ماده 127 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM