رای قضایی شماره 9309970224201312

رای قضایی شماره 9309970224201312

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224201312


شماره دادنامه قطعی:
9309970224201312

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/14

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعتبار تست الکل سنج

پیام رای:
صرف نتیجه تست الکل سنج نمی تواند بزه شرب خمر را اثبات کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- و. و 2- الف. مبنی بر شرب خمر؛ با عنایت به جمیع محتویات پرونده و گزارش واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به دفاعیات بلا وجه متهمین در جلسه دادگاه که به جهت فرار از مجازات مطرح نموده اند؛ با عنایت به حصول علم و یقین بر بزهکاری آنان به واسطه وجود دلایل و قراین و امارات متقن ازجمله گواهی پزشکی قانونی متعاقب انجام تست الکل به وجود مقادیر زیادی الکل در بدن نامبردگان ناشی از شرب خمر و هم چنین دستگیری آنان هنگام ایجاد مزاحمت بانوان در وضعیت نامتعادل و همچنین اقاریر اولیه متهم ردیف اول در جریان دادرسی به شرب خمر (صفحه 38 پرونده) بزهکاری شان محرز و مسلم بوده فلذا به استناد مواد 211 و 264 و 265 از قانون مجازات اسلامی 1392 حکم محکومیت هر یک به تحمل هشتاد تازیانه حد شرعی صادر و اعلام می گردد. هم چنین در خصوص اتهام دیگر متهم ردیف اول (و. نخستین) مبنی بر ایجاد مزاحمت بانوان در انظار عمومی موضوع شکایت ن. با عنایت به جمیع محتویات پرونده و مفاد کیفرخواست صادره و هم چنین مفاد شکایت شاکیه در جریان رسیدگی که بیان داشته متهم با ایجاد مزاحمت در سطح شهر نامبرده را در انظار عمومی مورد ضرب وجرح قرار داده است لهذا نظر به مفاد گواهی شهود که اظهارات شاکیه را مورد تایید قرار داده اند و هم چنین اقاریر صریح و مقرون به واقع متهم در جریان دادرسی و در جلسه دادگاه به ایجاد درگیری با شاکیه منجر به زدن ضربه به صورت وی در انظار عمومی و هم چنین دفاعیات بلا وجه نامبرده که بیان داشته به جهت مقابله با فحاشی شاکی نامبرده را مورد ضرب قرار داده است بنابراین بزهکاری اش در حد ایجاد مزاحمت بانوان با به کار بردن حرکات مخالف شیون و حیثیت نزد دادگاه محرز و مسلم بوده فلذا به استناد ماده 619 از قانون مجازات اسلامی 1375 حکم محکومیت وی به تحمل پنج ماه حبس تعزیری به انضمام تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرفی بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران- صحراییان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ل. به وکالت از و. نسبت به دادنامه شماره 754 مورخه 30/06/1393 صادره از شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن متهم در رابطه با اتهامات 1. شرب خمر 2. مزاحمت بانوان به تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی و پنج ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده توجها به مندرجات پرونده چون از ناحیه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موثری که موجبات نقض دادنامه موصوف را فراهم نماید ابراز و یا عنوان نگردیده و تجدیدنظرخواهی نیز با هیچ یک از موارد مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق نیست علی هذا دادگاه اعتراض را مردود دانسته النهایه چون متهم فاقد سابقه کیفری است مدت حبس وی به سه ماه و یک روز و شلاق تعزیری مقرر به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی تعدیل و مستندا به بند 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب دادنامه معترض عنه را با تخفیف تایید می نماید. 2. در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم س. به وکالت از آقای الف. نسبت به دادنامه موصوف که به موجب آن متهم به تحمل هشتاد ضربه شلاق بابت بزه شرب خمر محکوم گردیده نظر به انکار شدید متهم در کلیه مراحل رسیدگی و این که در مانحن فیه صرف وجود گواهی پزشکی قانونی بدون استظهار به دلایل دیگر مثبت بزهکاری متهم نیست. بنابه مراتب و مستندا به بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادگاه متهم موصوف را از بزه انتسابی تبریه می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه 42 دادگاه تجدیدنظراستان تهران- رییس و مستشار
عبدالله راثی نصیری - حسن اسماعیل نژاد

قاضی:
شهباز صحرائیان , عبدالله راثی نصیری , حسن اسماعیل نژاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 211 ـ علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود. در مواردی که مستند حکم علم قاضی است وی موظف است قرائن و امارات بین مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند. تبصره ـ مواردی از قبیل نظریه کارشناس معاینه محل تحقیقات محلی اظهارات مطلع گزارش ضابطان و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند می تواند مستند علم قاضی قرار گیرد. در هر حال مجرد علم استنباطی که نوعا موجب یقین قاضی نمی شود نمی تواند ملاک صدور حکم باشد.

مشاهده ماده 211 قانون مجازات اسلامی

ماده 264 ـ مصرف مسکر از قبیل خوردن تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد جامد باشد یا مایع مست کند یا نکند خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هر چند مستی نیاورد.

مشاهده ماده 264 قانون مجازات اسلامی

ماده 265 ـ حد مصرف مسکر هشتاد ضربه شلاق است.

مشاهده ماده 265 قانون مجازات اسلامی

ماده 619 ـ در میزان دیه تفاوتی میان دندان هایی که رنگ های گوناگون دارند وجود ندارد و اگر دندانی در اثر جنایت سیاه شود و نیفتد دیه آن دوسوم دیه همان دندان است و دیه دندانی که قبلا سیاه شده است یک سوم دیه همان دندان است. تبصره ـ در تغییر رنگ دندان بدون آنکه سیاه شود یا منفعت آن از بین برود ارش ثابت است و اگر پس از آن شخصی دندان مزبور را بکند باید دیه کامل همان دندان را بدهد.

مشاهده ماده 619 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM