رای قضایی شماره 9409970956100135

رای قضایی شماره 9409970956100135

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970956100135


شماره دادنامه قطعی:
9409970956100135

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/03/06

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
معیار محاسبه جریمه ساخت و ساز غیرقانونی

پیام رای:
جرایم ساخت و ساز غیرقانونی در حوزه شهرداری بر اساس ضرایب و ارزش معاملاتی سال وقوع تخلف محاسبه می شود.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شکایت آقای الف. الف. مبنی بر نقض رای شماره.. . با توجه به مدارک و دلایل ابرازی شاکی و لایحه جوابیه شهرداری به شماره.. . به نظر این مرجع وارد می رسد زیرا اولاـ کمیسیون موصوف در مورد تعیین قدمت بنا و سال وقوع تخلف هیچ گونه تحقیقی با جلب نظر کارشناس به عمل نیاورده است و یا لااقل سابقه حکایتی از آن ندارد و ثانیا مطابق رای وحدت رویه شماره 42-1378/2/25 احتساب جرایم بایستی بر اساس ضرایب و ارزش معاملاتی سال وقوع تخلف باشد. ثالثاـ در میزان و تعیین جرایم احداث بنا به موجب صراحت تبصره دوم ماده صد قانون شهرداری موقعیت ملک از نظر مکانی و نوع ساختمان از نظر مصالح موثر خواهد بود. فلذا با توجه به عدم احراز ضوابط مذکور از ناحیه کمیسیون در مقام اصدار رای مورد اعتراض مستندا به مواد 10 و 11 و 63 قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ضمن نقض رای مورد اعتراض حکم به ورود شکایت شاکی در حد طرح در کمیسیون مربوطه با رعایت مفاد این رای صادر و اعلام می گردد. رای صادره وفق ماده 65 قانون اخیرالذکر بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 31 دیوان عدالت اداری - اکابری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با ملاحظه اینکه دادنامه شماره 903103071-1393/11/19 در تاریخ 1393/12/23 ابلاغ و دادخواست تجدیدنظرخواهی در تاریخ 1394/1/20 خارج از مهلت بیست روزه قانونی تسلیم گردیده است لذا به استناد مادتین 65 و 68 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 قرار رد دادخواست تجدیدنظرخواهی صادر و اعلام می گردد رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه یازدهم تجدید نظر دیوان عدالت اداری
عاشوری - شریعت فر

قاضی:
مرتضی عاشوری , حمیدرضاشریعت فر , علی اکابری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM