رای قضایی شماره 9309970220101195

رای قضایی شماره 9309970220101195

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220101195


شماره دادنامه قطعی:
9309970220101195

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/12

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تنفیذ عملی وصیت

پیام رای:
در صورتی که دعوی تنفیذ وصیت مطرح شود ولی خوانده یا خواندگان در گذشته به مفاد آن عمل کرده باشند این عمل آنها و اجرای وصیتنامه اقرار ضمنی به قبول اصالت وصیتنامه و پذیرش آن محسوب می شود.

رای دادگاه بدوی
خواسته خانم ط.ن. با وکالت خانم ف.الف. به طرفیت خانم ز.الف. و... با وکالت آقای ح.پ. به خواسته تنفیذ وصیتنامه عادی مورخ 1391/10/1 با احتساب کلیه خسارات قانونی می باشد. ماحصل ادعای وکیل این است که متوفی ع.خ. در تاریخ 1391/10/10 که مالک یک باب مغازه به پلاک ثبتی.. . بودند فوت نمودند و در آخرین روزهای حیات وصیتنامه مارالذکر را تنظیم نمودند تقاضای رسیدگی دارم. دادگاه پس از جری تشریفات قانونی و دعوت از اصحاب دعوی نظر به اینکه پیرو ادعای جعل امضاء در ذیل وصیتنامه از ناحیه وکیل خواندگان و همچنین این ایراد که وصیتنامه به خط موصی نمی باشد وکیل خواهان مستند تقدیمی مورخه 1393/2/15 را ارایه نموده اند که حسب آن خواندگان مقر به اجرای وصیت در پرداخت اجاره مغازه موضوع وقف گردیده اند. نظر به اینکه وکیل خواندگان متعاقبا اعلام نموده است که قبول و قبض وقف تحقق نیافته است فلذا بر باطل اثری بار نمی باشد. بنظر دادگاه اقرار مذکور در اجرای وصیتنامه وافی به مقصود بوده و با این اقرار رسیدگی به جعل و ایراد سند خودنوشت منتفی است؛ چرا که اجرای وصیتنامه اقرار ضمنی به قبول اصالت سند(وصیتنامه) و پذیرش آن می باشد. فلذا دادگاه با پذیرش خواسته به استناد ماده 291 قانون امور حسبی حکم به تنفیذ وصیتنامه صادر و اعلام می نماید. در خصوص خسارات دادرسی نیز چون تقصیری متوجه خواندگان نمی باشد به استناد ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی حکم به رد این قسمت از خواسته صادر می گردد. احکام صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 4 دادگاه عمومی حقوقی شهرری - عسگری توانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی خانم ها ب.خ. و... با وکالت آقای ح.پ. و... به طرفیت خانم ط.ن. با وکالت خانم ف.الف. از دادنامه شماره 449-93مورخ 1393/7/7 صادره از شعبه چهارم دادگاه عمومی شهرری که متضمن صدور حکم به تنفیذ وصیت نامه عادی مورخ 1391/10/1 می باشد با عنایت به مجموع اوراق و محتویات پرونده وارد و موجه نیست و رای صادره صحیح و فاقد ایراد و اشکال اساسی بوده و با رعایت اصول و مقررات و قواعد دادرسی اصدارگردیده و تقاضای تجدیدنظرخواهی با التفات به رونوشت مستندات ابرازی از ناحیه تجدیدنظرخواهان ها که موید اجرای وصیت نامه از ناحیه مشارالیهما می باشد فاقد مبنای قانونی بوده و بگونه ای نیست که صحت دادنامه تجدیدنظرخواسته را مخدوش نموده و موجب فسخ و بی اعتباری آن گردد. بنابراین تجدید نظرخواهی را غیرموجه دانسته و با رد اعتراض دادنامه معترض عنه را با استناد به ماده 358 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی تایید می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران
صادقی - حسینی

قاضی:
حسینی , صادقی , عسگری توانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 515 - خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تاخیر انجام تعهد یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد همچنین اجرت المثل را به لحاظ عدم تسلیم خواسته یا تاخیر تسلیم آن از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید. خوانده نیز می تواند خسارتی را که عمدا از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید. دادگاه در موارد یادشده میزان خسارت را پس از رسیدگی معین کرده و ضمن حکم راجع به اصل دعوا یا به موجب حکم جداگانه محکوم علیه را به تادیه خسارت ملزم خواهد نمود. در صورتی که قرارداد خاصی راجع به خسارت بین طرفین منعقد شده باشد برابر قرارداد رفتار خواهد شد. تبصره 1 - در غیر مواردی که دعوای مطالبه خسارت مستقلا یا بعد از ختم دادرسی مطرح شود مطالبه خسارتهای موضوع این ماده مستلزم تقدیم دادخواست نیست. تبصره 2 - خسارت ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست و خسارت تاخیر تادیه در موارد قانونی قابل مطالبه می باشد.

مشاهده ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 291- هر وصیتی که به ترتیب مذکور در این فصل واقع نشده باشد در مراجع رسمی پذیرفته نیست مگر اینکه اشخاص ذی نفع در ترکه به صحت وصیت اقرار نمایند.

مشاهده ماده 291 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM