رای قضایی شماره 9309970220501037

رای قضایی شماره 9309970220501037

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220501037


شماره دادنامه قطعی:
9309970220501037

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/20

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
وضعیت قانون وصول برخی درآمدها ی دولت و مصرف آن در موارد معین

پیام رای:
مواد مربوط به مجازات های جایگزین حبس در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 ناسخ بندهای یکم تا سوم از ماده (3) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمان 1- م. با وکالت بعدی آقای.. . 2- ح. هر دو دایر به به کارگیری اتباع بیگانه فاقد پروانه کار موضوع کیفرخواست شماره 283 و 282 اصداری از دادسرای ناحیه یک تهران؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده نظر به گزارش اداره کل امور اجتماعی استان تهران نظریه بازرس اداره کار اظهارات متهمین در مرحله تحقیق دادسرا و دفاعیات بلاوجه متهم ردیف اول وکیل مشارالیه در مرحله دادگاه و عدم حضور متهم ردیف دوم در دادگاه جهت دفاع از خویش و سایر قراین و امارات موجود در پرونده اتهام انتسابی به متهم موصوف ثابت تشخیص بزه منطبق است با ماده 181 قانون کار 1369 و بند ج قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و از سویی به لحاظ حسن سابقه متهمان را مستحق تخفیف در مجازات تشخیص و مستندا به بند الف ماده 37 و بندهای (ث) و (چ) ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 با یک درجه تخفیف و ضرورت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین هر یک از متهمان را به سه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم می نماید. این رای نسبت به متهم ردیف اول حضوری و نسبت به متهم ردیف دوم غیابی می باشد. در قسمت حضوری بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد و در قسمت غیابی ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در همین دادگاه می باشد.
دادرس شعبه 1054 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ شوشتری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. با وکالت آقای.. . نسبت به دادنامه شماره 139 مورخ 21/03/93 صادره از شعبه 1054 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام به کارگیری اتباع بیگانه فاقد پروانه کار به پرداخت جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده است؛ نظر به این که تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل خاص و جهات موجهی که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ارایه ننموده و از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی و مبانی استدلال و استنباط و انطباق با قانون ایراد و اشکالی وارد نمی باشد. النهایه نظر به تصویب قانون مجازات اسلامی 1392 ماده 65 و 66 قانون مذکور جایگزین قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین می شود و قانون وصول استنادی در دادنامه فوق الذکر حذف می گردد و با اصلاح صورت گرفته فلذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده مستندا به ماده 250 و بند الف ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه معترض عنه را تایید و استوار می گرداند. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 5 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
طهماسبی ـ میرحسینی

قاضی:
علی شوشتری , طهماسبی , میر حسینی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 181 ـ کارفرمایانی که اتباع بیگانه را که فاقد پروانه کار هستند و یا مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آن چه در پروانه کار آنها قید شده است بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می گردد مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی اعلام ننمایند با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از 91 روز تا 180 روز محکوم خواهند شد.

مشاهده ماده 181 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM