رای قضایی شماره 9309970955600523

رای قضایی شماره 9309970955600523

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955600523


شماره دادنامه قطعی:
9309970955600523

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/17

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
دستور موقت مبنی بر توقف اجرای رای تنزل مقام

پیام رای:
جلوگیری از اجرای رای تنزل مقام به مدت یک سال حائز شرایط صدور دستور موقت می باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
درخصوص درخواست خانم ز.ز. فرزند ح. مبنی بر دستور موقت نسبت به رای شماره 9389 مورخه 91/10/9 دایر بر تنزل مقام به مدت یک سال با توجه به اینکه بر اساس توضیحات شاکی در دادخواست تقدیمی و مستنبط از مستندات ارایه شده از سوی مشارالیه با در نظر گرفتن فوریت و ضرورت موضوع و نیز به لحاظ تعسر در جبران به استناد ماده 15 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 قرار قبولی درخواست مذکور صادر و اعلام می شود. در این راستا مشتکی عنه مکلف به توقف عملیات مربوط به رای مذکور تا اطلاع ثانوی می شود. با این توضیح که وفق تبصره ماده قانونی مذکور این دستور تاثیری در اصل شکایت ندارد. مضافا اینکه مطابق ماده 26 قانون مارالذکر دستور موقت صادره مزبور لازم الاجراء بوده و دارای ضمانت قانونی خواهد بود. قرار صادره قطعی است.
رییس شعبه 22 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
عرفان ـ برومند
در خصوص دادخواست خانم ز.ز. فرزند ح. به طرفیت هیات بدوی/تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری به خواسته اعتراض به رای شماره 9389 مورخ 91/10/9 مبنی بر محکومیت شاکی مذکور به مجازات اداری موضوع بند و ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 1372 دایر بر تنزل مقام به مدت یک سال با عنایت به تبصره ماده 21 قانون مزبور و محتویات پرونده تخلفاتی و با توجه به اینکه تخلفی از سوی مشتکی عنه در این مورد مشهود نبوده و شاکی نیز ایراد موجهی به عملکرد مشتکی عنه ارایه ننموده است. بنابراین شکایت شاکی غیر وارد تشخیص و با استناد به ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر دیوان می باشد.
رییس شعبه 22 دیوان عدالت اداری
برومند

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه تناقضاتی پیرامون ادعای بازرس محترم تهیه کننده گزارش و لایحه دفاعیه تجدیدنظر خواه وجود دارد و باید تحقیقات بیشتری به عمل می آمد تا حقی از کسی ضایع نمی شد و با توجه به اینکه رای بدوی برخلاف مفاد ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صادر شده است بنابراین با پذیرش تجدیدنظر خواهی طبق ماده 71 قانون مذکور با نقض رای معترض به حکم به ورود شکایت و نقض رای شماره 9389-91/10/9 هیات رسیدگی به تخلفات اداری صادر و اعلام و مقرر می گردد. پس از جلب نظر محققین هیات رسیدگی به تخلفات با توجه به اوضاع و احوال حاکم بر مدرسه و امکانات و تعداد افراد شاغل در آن با حضور شاکی وفق مقررات مجددا به موضوع رسیدگی شود. رای صادر قطعی است.
رییس شعبه ششم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
مهدوی ـ جباری

قاضی:
عرفان , برومند , مهدوی , جواد جباری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 15ـ صدور حکم اصلاحی رفع ابهام و اشکال دستور اجرای حکم و انفصال مستنکف و هرگونه اقدامی که مستلزم تصمیم گیری مجدد است به عهده شعبه صادر کننده رای قطعی است.

مشاهده ماده 15 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 9 ـ تنبیهات اداری به ترتیب زیر عبارتند از: الف ـ اخطار کتبی بدون درج در پرونده استخدامی. ب ـ توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی. ج ـ کسر حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال. د ـ انفصال موقت از یک ماه تا یک سال. هـ ـ تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک تا پنج سال. و ـ تنزل مقام و یا محرومیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی در دستگاه های دولتی و دستگاه های مشمول این قانون. ز ـ تنزل یک یا دو گروه و یا تعویق در اعطای یک یا دو گروه به مدت یک یا دو سال. ح ـ بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از 20 سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین زن و کمتر از 25 سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین مرد با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق مبنای مربوط در قبال هر سال خدمت به تشخیص هیات صادرکننده رای. ط ـ بازنشستگی در صورت داشتن بیش از بیست سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین زن و بیش از 25 سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین مرد بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک یا دو گروه. ی ـ اخراج از دستگاه متبوع. ک ـ انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاه های مشمول این قانون. تبصره 1 ـ در احتساب معدل خالص حقوق تفاوت تطبیق و فوق العاده شغل مستخدمان موضوع بند ط در سه سال آخر خدمت در هنگام بازنشستگی حقوق گروه جدید ( پس از تنزل یک تا دو گروه) ملاک محاسبه قرار می گیرد. تبصره 2 ـ کسور بازنشستگی یا حق بیمه ( سهم کارمند) کارمندانی که در اجرای این قانون به انفصال دایم اخراج یا بازخریدی محکوم شده یا می شوند و نیز حقوق و مزایای مرخصی استحقاقی استفاده نشده آنان و در مورد محکومان به بازنشستگی حقوق و مزایای مرخصی استحقاقی استفاده نشده همچنین کسور بازنشستگی یا حق بیمه کارمندانی که در گذشته در اجرای مقررات قانونی از دستگاه دولتی متبوع خود اخراج گردیده اند قابل پ رداخت است. تبصره 3 ـ هیاتهای بدوی یا تجدید نظر نماینده دولت در هر یک از دستگاه های مشمول این قانون هستند و رای آنان به تخلف اداری کارمند تنها در محدوده مجازاتهای اداری معتبر است و به معنی اثبات جرمهایی که موضوع قانون مجازاتهای اسلامی است نیست. تبصره 4 ـ هیاتها پس از رسیدگی به اتهام یا اتهامات منتسب به کارمند در صورت احراز تخلف یا تخلفات در مورد هر پرونده صرفا یکی از مجازاتهای موضوع این قانون را اعمال خواهند نمود.

مشاهده ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM