رای قضایی شماره 9309970955700314

رای قضایی شماره 9309970955700314

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955700314


شماره دادنامه قطعی:
9309970955700314

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/11

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
ذینفعان اعتراض به آرای کمیسیون ماده صد

پیام رای:
همسایه مجاور ملک موضوع رای کمیسیون ماده صد ذی‎نفع محسوب و حق شکایت به خواسته ابطال رای کمیسیون مزبور را خواهد داشت.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه اولاـ شکایت از افراد و اشخاص حقیقی خارج از بند 2 ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری است ثانیاـ در رابطه با خواسته شاکی به طرفیت شهرداری بابل دایر بر ابطال رای کمیسیون ماده صد چون رای بنام آقای ر.الف. است و نامبرده دلیل مالکیت یا ذینفعی ارایه ننموده سمت وی در طرح دعوی محرز نیست. مستندا به بند ب ماده 53 قانون اخیرالذکر دیوان قرار رد شکایت صادر می گردد. رای صادره وفق ماده 65 قانون مذکور ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان می باشد و مانع از طرح مجدد به نحو صحیح آن نیز نیست.
رییس شعبه 30 دیوان عدالت اداری
محمدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
بنا به مجموع اوراق و محتویات پرونده بدوی شاکی به عنوان ملاک پلاک ثبتی.. . و مجاور پلاک ثبتی.. . به رای صادر شده از کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری به شماره.. . معترض و معتقد است مالک مجاور مستحدثاتی را خارج از ضوابط و قوانین شهرسازی ساخته که برای ملک وی مزاحمت ایجاد کرده ولی بایستی تخریب شود درحالی که کمیسیون یاد شده رای به جریمه صادر نموده است. علی هذا بنابه مدلول رای وحدت رویه شماره 115-92/2/23 هیات عمومی دیوان عدالت اداری که همسایه مجاور ملک موضوع رای کمیسیون ماده صد را ذی نفع محسوب نمود و اذعان داشته حق شکایت به خواسته ابطال رای کمیسیون مزبور را خواهد داشت. با این وصف شعبه تجدیدنظر خواهی مطروحه را موجه تشخیص و با اختیار حاصله از ماده 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 با نقض قرار معترض عنه پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه بدوی اعاده می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه هفتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
جباری ـ ساریخانی

قاضی:
محمدی , محمد ساریخانی , جواد جباری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 72ـ شعبه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد تجدیدنظر خواهی را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض قرار پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه صادر کننده قرار عودت می نماید.

مشاهده ماده 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM