رای قضایی شماره 9309970925001233

رای قضایی شماره 9309970925001233

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970925001233


شماره دادنامه قطعی:
9309970925001233

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
تخفیف مجازات

پیام رای:
چنانچه دادگاه قصد تخفیف مجازات محکوم علیه را داشته باشد باید مجازات تخفیف یافته از حداقل مجازات مقرر در قانون برای بزه ارتکابی کمتر باشد.

رای خلاصه جریان پرونده
به موجب دادنامه شماره 904-27/05/92 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی جزایی شهرستان.. . آقای س. به اتهام اخلال در نظم عمومی با توجه به گزارش رییس دادگستری شهرستان و صورت جلسه تنظیمی افسرنگهبان و سربازان و کارمندان دادگستری و گواهی گواهان و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب.. .. مجرم شناخته شده و به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی 1375 و رعایت ماده 37 و بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 حکم بر محکومیت ایشان به تحمل پنج ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم گردیده که مستندا به مواد 46 و 48 و 49 و 52 و 53 و 54 قانون اخیرالذکر اجرای شلاق برای مدت دو سال تعلیق شده است. رای صادره مورد اعتراض و تجدیدنظرخواهی آقای س. (محکوم علیه) قرارگرفته که طی دادنامه شماره 1388-18/12/92 صادره از شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان ایلام با رد تجدیدنظرخواهی عینا تایید و ابرام گردیده است. محکوم علیه با تقدیم لایحه ای اجمالا مبنی بر دفاعیات ماهوی و عدم اخلال در نظم و کذب بودن شهادت کارمند دادگستری برای تسویه حساب طایفه ای و ارایه دو فقره شهادت نامه رسمی از دو نفر به عنوان مدرک جدید از ریاست محترم دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی نموده که پرونده پس از ثبت در دبیرخانه دیوان عالی کشور جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
نظر به این که دادگاه با اعمال تخفیف متقاضی را به تحمل پنج ماه حبس و تحمل پنجاه ضربه شلاق تعلیقی که بیش از حداقل مجازات مقرر قانونی در ماده استنادی 618 قانون مجازات اسلامی 1375 است محکوم نموده که موجه و منطبق با قانون نمی باشد زیرا با اعمال تخفیف باید به کمتر از حداقل مجازات مقرر قانونی حکم صادر نمود والا تخفیف اعمال نمی شود و با توجه به این که علی رغم اعمال تخفیف تعیین مجازات به بیش از حداقل مجازات مقرر قانونی برداشت ناصحیح از ماده 37 قانون مجازات اسلامی 1392 است چون در این گونه موارد با استناد به همان ماده می توان به کمتر از حداقل مجازات مقرر قانونی حکم داد لذا از این حیث کیفر مورد حکم متناسب با قانون نیست و درخواست با بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق بوده و ضمن تجویز اعاده دادرسی مستندا به ماده 274 قانون مذکور رسیدگی مجدد به یکی از شعب هم عرض دادگاه صادرکننده رای قطعی در استان ایلام ارجاع می گردد و اما از سایر جهات درخواست با هیچ یک از جهات و شقوق ماده 272 قانون اخیرالذکر انطباقی ندارد و مفاد لایحه تقدیمی عمدتا دفاعیات ماهوی است که موثر در مقام نیست و شهادت نامه ابرازی هم به علت امکان تدارک آن در مراحل تحقیق و دادرسی مدارک جدید محسوب نمی شود لذا موجب قانونی برای پذیرش درخواست از دیگر جهات وجود ندارد و رد می شود.
اعضای معاون شعبه سی وپنجم دیوان عالی کشور
احمدی ـ حیاتی

قاضی:
احمدی , عنایت حیاتی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM