رای قضایی شماره 9309970222300977

رای قضایی شماره 9309970222300977

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222300977


شماره دادنامه قطعی:
9309970222300977

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
وضعیت قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین

پیام رای:
با تصویب قانون مجازات اسلامی 1392(مواد راجع به جایگزین حبس) ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین نسخ شده است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ص. ع. فرزند خ. 37 ساله کارگر اهل و ساکن قرچک مذهب شیعه تبعه ایران فاقد سابقه کیفری مبنی بر بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی به شاکی به نام ت. ع. به شرح مضبوط و منعکس در پرونده لذا نظر به شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی گواهی پزشکی قانونی نظریه کارشناس تصادفات کیفرخواست صادره اقرار صریح و مقرون به واقع متهم و سایر قراین و امارات موجود و منعکس در پرونده بزه انتسابی به متهم محرز و مسلم تشخیص مستندا به ماده 717 از کتاب پنجم ( تعزیرات ) قانون مجازات اسلامی و رعایت بند اول از ماده 3 قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین متهم را به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم می نماید همچنین از حیث جنبه خصوصی بزه مستندا به مواد 488 و559 و568و709و710و714و715 از قانون مجازات اسلامی متهم را به پرداخت 1- دودهم درصد دیه کامله بابت ارش تورم ران راست 2- چهارصدم دیه کامله بابت جراحت دامیه خلف طاق سر در دو منطقه 3- یک صدم دیه کامله بابت ارش آسیب خفیف نسوج نرم شانه چپ 4- نصف چهارپنجم از یک پنجم دیه کامله بابت شکستگی استخوان نازک نی راست که بدون عیب بهبودیافته در حق شاکی محکوم می نماید رای صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد. /الف
رییس شعبه 103 جزایی دادگستری قرچک - زونیا

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ص. ع. فرزند خ. از دادنامه شماره9309972923300500مورخ13/5/93 صادره از شعبه103 دادگاه عمومی جزایی قرچک که به موجب آن و حسب شکایت تجدیدنظرخوانده آقای ت. ع. به لحاظ بی احتیاطی در امر رانندگی با وسیله نقلیه موتوری که منجر به تصادف و ایراد صدمه بدنی غیرعمدی به تجدیدنظرخوانده گردیده محکوم به پرداخت مقادیری بابت دیه و ارش در حق نامبرده و از جهت جنبه عمومی جرم به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت گردیده که با توجه به محتویات پرونده چون ایراد و اعتراض موجه و موثری که به اساس دادنامه تجدیدنظرخواسته خدشه ای وارد سازد به عمل نیامده است و با توجه به رسیدگی های معموله در دادگاه بدوی و سایر محتویات پرونده از جهت رعایت تشریفات دادرسی نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی به نظر می رسد النهایه چون با تصویب قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 ماده سه قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین نسخ گردیده لذا به استناد تبصره 4 ماده22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با حذف ماده سه قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین و افزودن ماده68 و شق ث ماده38 از قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات جنبه عمومی جرم و ضمن رد تقاضای تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته نتیجتا و با اصلاحات به عمل آمده تایید می گردد.رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
منصوری - جعفری شهنی

قاضی:
منصوری , جعفری شهنی , محمدرضا زونیا

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 488 ـ مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد: الف ـ در عمد موجب دیه ظرف یک سال قمری ب ـ در شبه عمد ظرف دو سال قمری پ ـ در خطای محض ظرف سه سال قمری تبصره ـ هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید محکوم له مکلف به قبول آن است.

مشاهده ماده 488 قانون مجازات اسلامی

ماده 559 ـ هرگاه در اثر جنایت صدمهای بر عضو یا منافع وارد آید چنانچه برای آن جنایت در شرع دیه مقدر یا نسبت معینی از آن به شرح مندرج در این قانون مقرر شده باشد مقدار مقرر و چنانچه شرعا مقدار خاصی برای آن تعیین نشده ارش آن قابل مطالبه است.

مشاهده ماده 559 قانون مجازات اسلامی

ماده 568 ـ در شکستگی عضوی که دارای دیه مقدر است چنانچه پس از جنایت به گونه ای اصلاح شود که هیچ عیب و نقصی در آن باقی نماند چهار بیست و پنجم دیه آن عضو ثابت است و چنانچه با عیب و نقص اصلاح شود یا برای آن عضو دیه مقدری نباشد ارش ثابت است مگر در مواردی که در این قانون خلاف آن مقرر شده باشد.

مشاهده ماده 568 قانون مجازات اسلامی

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 710 ـ هرگاه یکی از جراحت های مذکور در بندهای (الف) تا (ث) ماده (709) این قانون در غیر سر و صورت واقع شود در صورتی که آن عضو دارای دیه معین باشد دیه به حساب نسبت های فوق از دیه آن عضو تعیین می شود و اگر آن عضو دارای دیه معین نباشد ارش ثابت است. تبصره 1 ـ جراحات وارده به گردن در حکم جراحات بدن است. تبصره 2 ـ هرگاه هر یک از جراحت های مذکور در ماده (709) این قانون با یک ضربه به وجود آمده باشد که از حیث عمق متعدد باشد یک جراحت محسوب می شود و دیه جراحت بیشتر را دارد لکن اگر با چند ضربه ایجاد شود مانند اینکه با یک ضربه حارصه ایجاد شود و با ضربه دیگر آن جراحت به موضحه مبدل شود برای هر جراحت دیه مستقل ثابت است خواه مرتکب هر دو جنایت یک نفر خواه دو نفر باشد.

مشاهده ماده 710 قانون مجازات اسلامی

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 715 ـ صدمه ای که موجب تورم بدن سر یا صورت گردد ارش دارد و چنانچه علاوه بر تورم موجب تغییر رنگ پوست نیز گردد حسب مورد دیه و ارش تغییر رنگ به آن افزوده می شود.

مشاهده ماده 715 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM