رای قضایی شماره 9309970220300854

رای قضایی شماره 9309970220300854

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220300854


شماره دادنامه قطعی:
9309970220300854

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/31

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
درخواست تغییر نام از سوی ولی قهری

پیام رای:
ولی قهری به ولایت از فرزند خود حق درخواست تغییر نام را دارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خواهان خانم م.ح. با ولایت م.ح. با وکالت م.پ. به طرفیت اداره ثبت احوال به خواسته تغییر نام از م. به الف. مفادا توضیح داده است موکله نوزادی است که با فاصله کوتاهی از درگذشت عمه خود مرحومه م.ح. به دنیا آمد ه و خانواده جهت احیا یاد متوفی نام آن مرحومه را بروی نهاده اند همگان او را به نام الف. صدا می کنند لذا تقاضای تغییرنام به نام اخیرالذکر را دارد. خوانده دفاع نموده است که نام م. از اسامی زشت زننده برخلاف دین و فرهنگ اصیل ایرانی نیست و همچنین نام الف. از اسامی خارجی است و انتخاب نام خارجی مطابق ماده 20 قانون ثبت احوال ممنوع است. دادگاه با توجه به جامع اوراق و محتویات پرونده نظربه اینکه خواهان که پدر متقاضی است سمتی در طرح دعوی مطروحه ندارد و تقاضای تغییرنام برای دخترش فاقد محمل قانونی است لذا دادگاه مستندا به ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر می گردد. رای صادره ظرف 20 ر وز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 11 دادگاه عمومی حقوقی تهران - کریم زاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظر خواهی خانم م.ح. با وکالت آقای م.پ. و خانم ز.م. به طرفیت اداره ثبت احوال غرب تهران نسبت به دادنامه شماره 268 مورخ 93/4/1 صادره از شعبه 11 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن قرار رد دعوی تغییر نام از م. به الف. صادرشده است با عنایت به اینکه نام الف. نام ترکی به معنای مانند ماه می باشد ممنوعیتی برای انتخاب نام مذکور وجود ندارد ولی قهری به ولایت از فرزند خود درخواست تغییر نام ارایه نموده اند و مدعی است در بین فامیل و آشنایان بنام الف. معروف است لذا با پذیرش تجدیدنظر خواهی به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظر خواسته را نقض و پرونده جهت ادامه رسیدگی به دادگاه بدوی عودت می دهد. رای قطعی است.
مستشاران شعبه 3 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
خشنودی ـ امیری

قاضی:
خشنودی , امیری , کریم زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 20- انتخاب نام با اعلام کننده است برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین محمد مهدی و مانند آن که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363 با الحاق 6 تبصره). تبصره 1- انتخاب نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است. تبصره 2- تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند. تبصره 3- انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. تبصره 4 – در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی نوع دین آنان قید می شود. تبصره 5 – ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانیکه خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود. تبصره 6 – مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت شود.

مشاهده ماده 20 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM