رای قضایی شماره 9309970955200265

رای قضایی شماره 9309970955200265

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955200265


شماره دادنامه قطعی:
9309970955200265

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
دایره شمول حکم معافیت فرزندان شاهد و جانباز از تطبیق رشته تحصیلی با شغل مورد تصدی/اخذ مدرک تحصیلی غیرمرتبط با شغل در طول خدمت

پیام رای:
1- تبصره 4 ماده 2 آیین‎نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد و جانبازان بیست و پنج درصد بالاتر ـ مبنی بر معافیت فرزندان شهدا و جانبازان از تطبیق رشته تحصیلی با شغل مورد تصدی ـ مربوط به تامین نیازهای استخدامی دستگاه‎های اجرایی از میان فرزندان شاهد و جانباز فاقد شغل و دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی دارای شرایط بوده و دلالتی بر احتساب مدرک تحصیلی غیر مرتبط مستخدمین شاغل جذب شده قبلی ندارد. 2- ارتقاء گروه بر اساس ارائه ی مدرک تحصیلی غیر مرتبط که در دوران خدمت اخذ می شود ملاک موجهی ندارد و مجرد اخذ مدرک تحصیلی بالاتر در طول خدمت به تنهایی کافی برای تغییر پست سازمانی و ارتقاء گروه مستخدم دولت نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
درخصوص شکایت آقای م.م. فرزند م. به طرفیت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به خواسته فوق الذکر [استدعای صدور حکم مبنی بر الزام سازمان ثبت اسناد به اصلاح حکم استخدامی از جهت اعمال و احتساب مدرک تحصیلی کارشناسی به انضمام پرداخت مابه التفاوت حقوق استخدامی متعلقه از تاریخ مصوبه مورخ 88/12/27 به شماره 162756/41459 موضوع آیین نامه ساماندهی اشتغال فرزند شاهد و جانباز 25% به بالا]؛ توجها به اوراق و محتویات پرونده دادخواست تقدیمی شاکی و ضمایم آن همچنین لایحه جوابیه اداره مشتکی عنه به شماره.. . مورخ 90/6/22 نظر به اینکه تبصره 4 آیین نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد و جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر به شماره 162756/41459 مورخ 88/12/27 هیات محترم وزیران قیدی مبنی بر اینکه صرفا جهت مستخدمین جدید الاستخدام صادر گردیده و به شاغلین در هر دستگاه تعمیم ندارد وجود نداشته و این امر توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران که خود پیشنهاد کننده آیین نامه بوده نیز مورد تایید قرار گرفته است. بناء علیهذا و با توجه به مراتب فوق دیوان شکایت وی را وارد تشخیص و مستندا به تبصره مذکور و مواد 10 11 17 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 حکم به ورود شکایت شاکی و اجابت خواسته وی به شرح ستون خواسته صادر و اعلام می دارد. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید تظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 23 دیوان عدالت اداری
میر حسینی رودبارکی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با توجه به اینکه مطابق رای وحدت رویه شماره 1060-86/9/27 هیات عمومی دیوان عدالت اداری «مجرد ارایه مدرک تحصیلی غیر مرتبط موجد حق ارتقاء گروه نیست»; و بر اساس رای وحدت رویه شماره 198-87/3/26 صادره از مرجع مذکور «به موجب ماده 36 قانون استخدام کشوری ارتقاء گروه مستخدمین رسمی منوط به تحقق و اجتماع شرایط و ضوابط مقرر در ماده مذکور و آیین نامه اجرایی آن است و مجرد اخذ مدرک تحصیلی بالاتر در طول خدمت به تنهایی و کافی برای تغییر پست سازمانی و ارتقاء گروه مستخدم دولت نیست و منظور نمودن مدرک تحصیلی بالاتر که در دوران خدمت اخذ می شود بدون تاثیر آن در رسته شغلی مورد تصدی و یا تغییر رسته شغلی متناسب و ارتقاء گروه بر اساس آن نیز ملاک موجهی ندارد»; همچنین از آنجایی که تبصره 4 ماده 2 آیین نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد و جانبازان بیست و پنج درصد بالاتر ناظر بر چگونگی اجرای ماده 2 آیین نامه مذکور بوده و مربوط به تامین نیازهای استخدامی دستگاه های اجرایی از میان فرزندان شاهد و جانباز فاقد شغل و دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی دارای شرایط بوده و دلالتی بر احتساب مدرک تحصیلی غیر مرتبط مستخدمین شاغل جذب شده قبلی ندارد چرا که تبصره مذکور مکمل و مفسر ماده 2 آیین نامه مذکور است و مستقلا قابل تفسیر به نفع شاکی (تجدیدنظرخوانده) نیست. فلذا دادنامه تجدیدنظرخواسته که برخلاف ضوابط قانونی مزبور اصدار یافته قابل نقض تشخیص و در اجرای ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته مذکور حکم به رد شکایت صادر و اعلام می شود. این رای وفق قسمت اخیر ماده 3 قانون مذکور قطعی است.
رییس شعبه دوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
اشراقی ـ عرفان

قاضی:
عرفان , اشراقی , میرحسینی رودبارکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 17ـ شعب دیوان به شکایتی رسیدگی می کنند که شخص ذی‏نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی رسیدگی به شکایت را برابر قانون درخواست کرده باشد.

مشاهده ماده 17 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM