رای قضایی شماره 9309970222401089

رای قضایی شماره 9309970222401089

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222401089


شماره دادنامه قطعی:
9309970222401089

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اثبات رجوع در زمان عده

پیام رای:
برای اثبات رجوع در زمان عده شهادت باید به صراحت بر رجوع در زمان عده دلالت کند؛ در غیر این صورت موثر در مقام نیست

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست خانم م.م. با وکالت آقای ش. به طرفیت 1. خانم ش.م. 2. آقای الف.ح. هردو با وکالت آقای م.ص. و آقای ج.م. 3. آقای ع.ح. به خواسته ثبت رجوع دادگاه با عنایت به دفاعیات خواندگان و نظربه اینکه رجوع امری است خلاف اصل زیرا اصل وقوع طلاق بین خواهان و مورث خواندگان برابر اسناد رسمی ارایه شده محقق است همچنین ادامه زوجیت آن ها نیز بعد از طلاق ثابت شده لیکن موضوع رجوع مورث خواندگان در ایام عده محل تردید بوده و اثبات آن برابر بند الف ماده 230 قانون آیین دادرسی مدنی با شهادت دو مرد محقق می شود که فقط یکی از شهود خواهان به صراحت رجوع در ایام عده را تایید کرده ولی سایر شهود به چین موضوعی شهادت نداده اند لذا دادگاه دعوی را ثابت ندانسته و مستندا به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر بطلان دعوی صادر و اعلام می دارد. حکم صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 272 دادگاه عمومی حقوقی تهران- بیات

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم م.م. به وکالت آقای ش.ج. به طرفیت خانم ش.م. و آقای الف.ح. هر دو به وکالت آقایان م.ص. و ج.م. نسبت به دادنامه شماره 482 مورخه 9/4/93 شعبه محترم 272 دادگاه عمومی حقوقی تهران در پرونده کلاسه 221 مبنی بر صدور حکم بر بطلان دعوی ثبت واقعه رجوع با توجه به مجموع محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی و لوایح دفاعیه طرفین مدلول دادنامه تجدیدنظر خواسته رای صادرشده دادگاه بدوی بر اساس مستندات موجود در پرونده صادر گردیده است زیرا اظهارات شهود دلالت بر اینکه رجوع در زمان عده حارث شده است نمی کند و صرف اظهار اینک بین طرفین رابطه ایی وجود داشته است نمی تواند مثبت دعوی باشد و با عنایت به اینکه تجدیدنظرخواه نیز ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه اعتراض شده را فراهم آورد ابراز ننموده است لذا این دادگاه با عنایت به مراتب یادشده ضمن رد دادخواست تجدیدنظرخواهی رای صادرشده دادگاه بدوی را با استناد به مواد 358 و 368 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی تایید و استوار می کند. این رای ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور خواهد بود.
رییس شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
مرادی هرندی -روحانی

قاضی:
حسین مرادی هرندی , روحانی مریان , بیات

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 230 - در دعاوی مدنی ( حقوقی) تعداد و جنسیت گواه همچنین ترکیب گواهان با سوگند به ترتیب ذیل می باشد: الف - اصل طلاق و اقسام آن و رجوع در طلاق و نیز دعاوی غیر مالی از قبیل مسلمان بودن بلوغ جرح و تعدیل عفو از قصاص وکالت وصیت با گواهی دو مرد. ب - دعاوی مالی یا آنچه که مقصود از آن مال می باشد از قبیل د ین ثمن مبیع معاملات وقف اجاره وصیت به نفع مدعی غصب جنایات خطائی و شبه عمد که موجب دیه است با گواهی دو مرد یا یک مرد و دو زن. چنانچه برای خواهان امکان اقامه بینه شرعی نباشد می تواند با معرفی یک گواه مرد یا دو زن به ضمیمه یک سوگند ادعای خود را اثبات کند. درموارد مذکور در این بند ابتدا گواه واجد شرایط شهادت می دهد سپس سوگند توسط خواهان ادا می شود. ج - دعاوی که اطلاع بر آنها معمولا دراختیار زنان است از قبیل ولادت رضاع بکارت عیوب درونی زنان با گواهی چهار زن دو مرد یا یک مرد و دو زن. د - اصل نکاح با گواهی دو مرد و یا یک مرد و دو زن.

مشاهده ماده 230 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 368 - آرای دادگاههای تجدیدنظر استان قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر: الف - احکام : احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن طلاق نسب حجر و وقف. ب - قرارهای زیر مشروط به این که اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد. 1 - قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد. 2 - قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا.

مشاهده ماده 368 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM