رای قضایی شماره 9309970955500737

رای قضایی شماره 9309970955500737

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955500737


شماره دادنامه قطعی:
9309970955500737

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/05

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
امکان انتخاب مستمری با مبلغ بیشتر

پیام رای:
مستمری بگیران حق دارند در صورت امکان بهره مندی از دو مستمری مستمری با مبلغ بیشتر را انتخاب نمایند.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با عنایت به مجموع اوراق و محتوای پرونده و اظهارات اصحاب دعوی به شرح دادخواست [برقراری مستمری شاکی] و لایحه تقدیمی و مندرجات سابقه پیوست؛ اولا- شاکی در تاریخ 83//12/9 صرفا خواستار برقراری مستمری همسرش (همسر دوم) گردید و لیکن در فاصله حدودا 3 ماه بعد متقاضی برقراری مستمری همسر اولش گردید و سازمان جز در جهت انجام خواسته ایشان اقداماتی انجام داد که به شرح برگ های 77 الی 85 پیوست سابقه گردید و اینکه سازمان اعلام داشت از سال 83 به بعد مستمری دریافت داشته (و تقاضایی نکرده) قابل پذیرش نمی باشد. به علاوه اینکه مستمری بگیر حق دارد از دو مستمری هر کدام که مبلغ آن بیشتر است بهره مند گردد. بنابراین در مجموع شکایت طرح شده وارد تشخیص گردید و مستندا به مقررات ذکر شده و مواد 10 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای به ورود شکایت و برقراری مستمری همسر اول شاکی جهت ایشان به جای مستمری همسر دوم وی صادر و اعلام می گردد. رای اصداری ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری
رحیمی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده نظر به اینکه دادنامه صادره از شعبه بدوی دیوان با رعایت تشریفات قانونی اصدار یافته و دلیل قانونی بر نقض آن وجود نداشته و از ناحیه تجدیدنظرخواه هم ایرادی بر مخدوش بودن رای معترض عنه ابراز نشده است لذا شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان به استناد ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه شعبه بدوی را تایید و ابرام می کند. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
باقری ـ تقوی

قاضی:
رحیمی , تقوی , باقری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM