رای قضایی شماره 9309972130600632

رای قضایی شماره 9309972130600632

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309972130600632


شماره دادنامه قطعی:
9309972130600632

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
امکان صدور قرار پس از قبولی اعاده دادرسی

پیام رای:
پس از صدور قرار قبولی اعاده دادرسی دادگاه مکلف به رسیدگی ماهیتی و صدور حکم است و لذا صدور قرار شکلی صحیح نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست اعاده دادرسی آقای ب.ب. فرزند ن. به طرفیت آقای الف.ش. فرزند ش. به خواسته اعاده دادرسی از دادنامه شماره 904 مورخه 9/10/92 این دادگاه که حکم محکومیت صادرشده است نظر به اینکه خواهان اعاده دادرسی در جلسه رسیدگی حاضر نشده است و توضیحی نداده است و خوانده طی لایحه مشروحا مخالفت را اعلام کرده است و نظر به اینکه خواسته منطبق با بندهای هفت گانه ذیل ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی نمی باشد لذا مستندا ماده 426 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 79 قرار رد دادخواست اعاده دادرسی صادر و اعلام می دارد قرار صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 151 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ داودآبادی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ب.ب. به طرفیت آقای الف.ش. نسبت به دادنامه شماره 111 مورخ 15/2/93 شعبه 151 دادگاه عمومی حقوقی تهران که بر اساس دادنامه یادشده در مورد درخواست اعاده دادرسی نامبرده از دادنامه شماره 904 مورخ 9/10/92 دادگاه مذکور با این استدلال که خواهان اعاده دادرسی در جلسه رسیدگی حاضر نشده و توضیحی نداده است و خوانده طی لایحه رای مشروحا مخالفت (خود) را اعلام کرده است و نظر به اینکه خواسته منطبق با بندهای هفت گانه ذیل ماده 426 قانون آیین دادرسی نمی باشد مستندا به ماده 242 قانون مرقوم قرار رد درخواست اعاده دادرسی صادر گردیده است. دادگاه با بررسی محتویات و مستندات پرونده و مطالعه لوایح ابرازی از ناحیه طرفین نظر به اینکه دادگاه محترم نخستین به موجب تصمیم مورخ 20/12/92 به لحاظ اینکه خواسته منطبق با بندهای هفت گانه ذیل ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی است قرار قبولی درخواست اعاده دادرسی صادر کرده و دستور تعیین وقت رسیدگی صادر کرده است و پس از آن دادگاه وارد رسیدگی ماهیتی به دعوی شده است نظر به اینکه برابر مقررات تبصره ذیل ماده 435 قانون مرقوم چنانچه دادگاه درخواست اعاده دادرسی را قبول کرد (صرف نظر از اینکه قرار قبولی درخواست اعاده دادرسی درست صادرشده باشد یا منطبق با مقررات قانونی نباشد) باید وارد رسیدگی ماهیتی شود و پس از رسیدگی درصورتی که درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد حکم مورد اعاده دادرسی را نقض و حکم مقتضی صادر می کند در غیر این صورت حکم به رد درخواست اعاده دادرسی صادر می کند (مستفاد از مقررات ماده 438 قانون مذکور) بنابراین پس از صدور قرار قبولی اعاده دادرسی و رسیدگی ماهیتی به دعوی صدور قرار رد اعاده دادرسی به جهت اینکه درخواست اعاده دادرسی منطبق با بندهای هفت گانه ماده 426 قانون مرقوم نمی باشد موجه نیست ازاین رو تجدیدنظرخواهی وارد تشخیص داده می شود و به تجویز ماده 353 قانون فوقالاشاره قرار معترض عنه نقض می گردد و پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دادگاه محترم نخستین اعاده می شود.. این رای قطعی است.
رییس شعبه 61 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
نورزاد ـ جلالوند

قاضی:
نورزاد , عبداله جلالوند , داودآبادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 426 - نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست اعاده دادرسی شود: 1 - موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده باشد. 2 - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد. 3 - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد. 4 - حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن که قبلا" توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد. 5 - طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثر بوده است. 6 - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن آنها ثابت شده باشد. 7 - پس از صدور حکم اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و دراختیار متقاضی نبوده است.

مشاهده ماده 426 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM