رای قضایی شماره 9409970221000127

رای قضایی شماره 9409970221000127

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970221000127


شماره دادنامه قطعی:
9409970221000127

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/09

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
استقلال شرط داوری

پیام رای:
شرط داوری شرط مستقلی بوده و به اختلافات بعد از فسخ قرارداد ناشی از قرارداد نیز تسری دارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی شرکت تعاونی مسکن ک.با وکالت آقای س. ح.ف. به طرفیت آقای م. الف. با وکالت خانم ش.د. پ.ف. به خواسته اعتراض به رای داور و درخواست ابطال آن با توجه به محتویات پرونده ملاحظه دلایل و مستندات ابرازی و به شرح انعکاس یافته در پرونده خواهان مدعی است قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده و آقای م. الف. از کارکنان قراردادی معاونت حمل و نقل ت. نمی باشد. در حالی که ادعای وکیل خواهان درست نیست؛ چرا که قرارداد رجوع به داور برابر قانون بوده و دارای اعتبار قانونی است و وکیل خواهان دلیل مثبته ­ای در خصوص بی اعتباری آن به دادگاه ارایه نکرده است. از سوی دیگر معاونت و سازمان حمل و نقل ترافیک تهران در پاسخ استعلام این دادگاه این گونه عنوان نمود: آقای م. الف. در تاریخ 1-1-1385 به موجب حکم شماره.. . مورخه 25-4-1385 و یا شماره پرسنلی.. . به عنوان کارشناس در اداره کل دفتر شهردار تهران مشغول به همکاری گردیده و در تاریخ 22-1-1386 به موجب حکم شماره.. . معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به سمت مشاور حقوقی حوزه معاونت حمل و نقل ترافیک منصوب گردیده است و از اردیبهشت ماه 1386 تا پایان اسفند 1393 دارای قرارداد همکاری تمام وقت با این معاونت می باشند و در حال حاضر با شماره پرسنلی.. . از کارکنان قراردادی این معاونت هستند. این پاسخ ادعای وکیل خواهان مبنی بر اینکه خوانده از کارکنان قراردادی معاونت حمل و نقل و تراقیک نمی باشد را مردود اعلام می نماید. با ملاحظه دلایل و مستندات ابرازی طرفین و سنجش ادله طرفین از ناحیه خواهان دلیل قانونی که موجبات ابطال رای داوری را فراهم آورد ارایه نگردیده است. لهذا دادگاه با پذیرش دفاعیات خوانده و وکیل ایشان و اینکه وکیل خواهان دلیل موجه و موثری که موجبات ابطال رای داوری باشد را ارایه نکرده است بنابراین دعوی خواهان متکی به دلایل اثباتی و قانونی نمی باشد و مستندا به ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی حکم بر بطلان دعوی خواهان صادر و اعلام می نماید. رای صادر شده حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابلیت تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران را داراست.
رییس شعبه 12 دادگاه عمومی و حقوقی تهران - حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی س. ح.ف. به وکالت از شرکت تعاونی مسکن ک. نسبت به دادنامه شماره 904-1393/9/29 صادره از شعبه 12 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن دعوای تجدیدنظرخواه با خواسته ابطال رای داوری مورخ 1392/7/27 مورد پذیرش محکمه نخستین قرار نگرفته و مردود اعلام شده وارد و محمول بر صحت نمی باشد و دادنامه معترض عنه در اساس صحیح بوده و خدشه­ ای به آن وارد نیست تجدیدنظرخواه نیز در این مرحله از دادرسی دلیل یا مدرک محکمه پسندی که نقض دادنامه را ایجاب کند ابراز نکرده و لایحه اعتراضیه تقریبا تکرار همان مطالب مطرح شده در مرحله بدوی بوده و متضمن جهت موجه نمی باشد. به علاوه محکمه بدوی برطبق مقررات ماده 461 قانون آیین دادرسی مدنی بدوا به اختلاف راجع به اصل قرارداد پرداخته و در سطر ششم دادنامه تجدیدنظرخواسته به معتبر و قانونی بودن قرارداد فی مابین تصریح کرده و ایراد تجدیدنظرخواه از این حیث صحیح نمی باشد. از سوی دیگر شرط داوری موضوع ماده 9 قرارداد شرط مستقلی بوده و به اختلافات بعد از فسخ قرارداد ناشی از قرارداد نیز تسری دارد ایراد مربوط به تعدد داور نیز وارد نبوده و مندرجات بند 9 قرارداد حکایت از تعدد داور ندارد. در نتیجه دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را من حیث المجموع صحیح تشخیص نداده دعوای مطروحه با هیچکدام از بندهای ماده 489 قانون آیین دادرسی مدنی منطبق نمی باشد مستندا به ماده 358 قانون مرقوم ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 10 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
محمد حسن امی - علی مداح

قاضی:
حسینی , امی , مداح

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 197 - اصل برائت است بنابراین اگر کسی مدعی حق یا دینی بر دیگری باشد باید آن را اثبات کند درغیر این صورت با سوگند خوانده حکم برائت صادر خواهد شد.

مشاهده ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 461 - هرگاه نسبت به اصل معامله یا قرارداد راجع به داوری بین طرفین اختلافی باشد دادگاه ابتدا به آن رسیدگی و اظهار نظر می نماید.

مشاهده ماده 461 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM