رای قضایی شماره 9309970222000638

رای قضایی شماره 9309970222000638

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222000638


شماره دادنامه قطعی:
9309970222000638

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/28

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دایره صلاحیت دادگاه تجدیدنظر در اصلاح حکم بدوی

پیام رای:
دادگاه تجدیدنظر نمی تواند به دلیل ممنوعیت تشدید مجازات استناد دادگاه بدوی به قانون منسوخ برای تعیین مجازات را اصلاح کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح.ت. مبنی بر خیانت در امانت یک دستگاه موتورسیکلت هوندا به شماره پلاک.. . بدین توضیح که: متهم به عنوان کارگر آقای ع.ر. (شاکی) در کارگاه خیاطی کار می کرده است که شاکی یک دستگاه موتورسیکلت از آقای م.ب. خریداری و به وی به عنوان امانت تحویل داده است.. . اما پس از فک روابط قراردادی آن ها متهم از استرداد موتورسیکلت امتناع نموده است نظر به رسید اخذ شده شاکی که مصون از هرگونه تعرض از جانب متهم باقی مانده است و به متهم منتسب می باشد گواهی گواه تعرفه شده شاکی دفاعیات بلاوجه وی در دادگاه و اظهارات مقرون به اقرار ضمنی وی در دادسرا (ص 26) و سایر قراین و امارات پرونده بزهکاری وی را محرز دانسته و مستند به ماده 674 قانون مجازات اسلامی 1375 با رعایت بند پ از ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 به لحاظ جوان بودن متهم و بند الف از ماده 37 قانون مارالذکر با دو درجه تخفیف به سه ماه حبس تخفیف می یابد و سه ماه فوق در اجرای بند 3 قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین به پرداخت مبلغ سه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران تبدیل می یابد. حکم فوق حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی پاکدشت ـ رضایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی 1- آقای ح.ت. محکوم علیه 2- آقای ع.ر. (شاکی پرونده) نسبت به دادنامه شماره 0161-930-02/03/93 صادره از شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی پاکدشت که به موجب آن تجدیدنظرخواه ردیف اول به اتهام خیانت در امانت بدوا با رعایت جهات مخففه (بند پ از ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 و بند الف ماده 37 قانون مارالذکر با دو درجه تخفیف به سه ماه حبس سپس در اجرای بند 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین حبس مذکور را به سه میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت تبدیل گردیده است که تجدیدنظرخواه ردیف اول به محکومیت خود و تجدیدنظرخواه ردیف دوم به قلت و نوع مجازات معترض و درخواست تجدیدنظرخواهی شده است دادگاه در مورد تجدیدنظرخواهی ردیف اول با توجه به مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به این که بزه منتسبه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رای محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابزار و اقامه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال می باشد و از طرفی در مورد اعتراض تجدیدنظرخواه ردیف دوم با التفات به این که مجازات محکوم علیه کمتر از حداقل قانونی نمی باشد و مضافا این که تعیین و نوع مجازات از اختیارات دادگاه می باشد لذا با رد هر دو اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته را مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید می گردد و لازم به تذکر است به دادگاه محترم بدوی که در مرحله تبدیل حبس به جزای نقدی به قانون منسوخه استناد کرده است که چون در صورت اصلاح موجبات تشدید مجازات می گردد این دادگاه با تکلیفی مواجه نیست. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
آروین ـ شفیعی

قاضی:
مهدی رضایی , رضا آروین , شفیعی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM