رای قضایی شماره 9309970955400755

رای قضایی شماره 9309970955400755

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955400755


شماره دادنامه قطعی:
9309970955400755

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/20

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تشخیص صعب العلاج بودن بیماری کارکنان دولت

پیام رای:
تشخیص صعب‎العلاج بودن بیماری از تکالیف و اختیارات کمیسیون تخصصی پزشکی است و احراز آن توسط قاضی ممکن نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه ماده واحده قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 68 مطابق ماده 20 ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1390 تمدید و ابلاغ گردیده است و با توجه به اینکه مشارالیها در دادخواست تقدیمی [به خواسته الزام به قبول بازنشستگی پیش از موعد] مدعی بیماری صعب العلاج می باشد. هرچند وفق ماده واحده قانون فوق الذکر بازنشستگی پیش از موعد کارکنان با تقاضای کتبی مستخدم منوط به موافقت دستگاه اجرایی مستخدم می باشد و به دلالت نامه شماره.. . (برگ اول پرونده) به صراحت مراتب مخالفت آموزش و پرورش استان یزد اعلام گردیده است و از طرفی مطابق بند 5 بخشنامه شماره 17/710-89/3/16 معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت متبوع در مورد مستخدمین متقاضی بازنشستگی پیش از موعد بیماران صعب العلاج اعلام داشته : « بیماران صعب العلاج با تایید کمیسیون پزشکی امکان انجام وظیفه در هیچ سمتی برای فرد امکان پذیر نمی باشد»; که با توجه به اینکه از سوی شاکیه دلیلی بر تایید کمیسیون پزشکی دال بر عدم امکان انجام وظیفه مشارالیها در هیچ سمتی ارایه نگردیده است و به دلالت حکم شماره 190188701-89/6/31 شاکیه با تقاضای کتبی و موافقت دستگاه با 27 سال و 5 ماه و 4 روز در اجرای ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری بازنشسته شده بنابراین مدارک پیوستی دادخواست مثبت تحقق شرط مزبور نمی باشد و به تایید کمیسیون پزشکی آموزش و پرورش رسیده است. با وصف مراتب الزام مشتکی عنهما به قبول بازنشستگی پیش از موعد توجیه قانونی ندارد. لذا خواسته غیر موجه تشخیص و حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رای صادره مستندا به ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف 20 روز پس از ابلاغ با اعتراض شاکیه در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 36 دیوان عدالت اداری
حسینی طباطبایی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شاکی مدعی است مبتلا به بیماری صعب العلاج است. لکن اظهار نظر کمیسیون پزشکی که یک کمیسیون تخصصی است ابراز نداشته است. علیهذا نظر به اینکه تشخیص صعب العلاج بودن بیماری از تکالیف و اختیارات کمیسیون تخصصی پزشکی است و احراز آن به وسیله قاضی غیر ممکن است لذا مستلزم کسب نظر کمیسیون مذکور قبل از اعلام شکایت است. علیهذا رای شعبه بدوی به شماره 26-92/6/17 منطبق با مقررات صادر گردیده مستندا به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی عینا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه چهارم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
جعفری ورامینی ـ اسکندری

قاضی:
علی اصغرجعفری ورامینی , قاسم اسکندری , حسینی طباطبائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 103- دستگاه اجرایی با داشتن یکی از شرایط زیر می تواند کارمند خود را بازنشسته نماید: الف) حداقل سی سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و سی و پنج سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از 30 سال. ب) حداقل شصت سال سن و حداقل بیست و پنج سال سابقه خدمت با بیست و پنج روز حقوق. تبصره 1- سابقه مذکور در بند (الف) و همچنین شرط سنی مزبور در بند «ب» برای متصدیان مشاغل سخت و زیان آور و جانبازان و معلولان تا پنج سال کمتر می باشد و شرط سنی برای زنان منظور نمی گردد. تبصره 2- دستگاه های اجرایی مکلفند کارمندانی که دارای سی سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و شصت سال سن و همچنین کارمندانی که دارای سی و پنج سال سابقه خدمت برای مشاغل تخصصی و شصت و پنج سال سن می باشند را راسا و بدون تقاضای کارمندان بازنشسته نمایند. تبصره 3- دستگاه های اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای شصت و پنج سال سن و حداقل بیست و پنج سال سابقه خدمت می باشند را بازنشسته کنند. سقف سنی برای متصدیان مشاغل تخصصی هفتاد سال است. کارمندان تخصصی فوق الذکر که سابقه خدمت آنها کمتر از بیست و پنج سال است در صورتی که بیش از بیست سال سابقه خدمت داشته باشند می توانند تا رسیدن به بیست و پنج سال سابقه ادامه خدمت دهند و در غیر این صورت بازخرید می شوند.

مشاهده ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM