رای قضایی شماره 9309970221200408

رای قضایی شماره 9309970221200408

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221200408


شماره دادنامه قطعی:
9309970221200408

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/21

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعتراض به نظریه کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری

پیام رای:
دعوای اعتراض به نظریه کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری با استناد به سند عادی به لحاظ عدم احراز مالکیت خواهان قابلیت استماع ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی آقای س.د. با وکالت آقای ج.د. به طرفیت س. به خواسته ابطال رای کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری به انضمام جمیع خسارات وارده دادگاه توجها به اینکه ادعای مالکیت خواهان نسبت به ملک موضوع رای کمیسیون مستند به مبایعه نامه عادی , وکالت نامه شماره 94760 در پیگیری امور اداری و قضایی بوده و از آنجایی که اولا بر اساس ماده 22 قانون ثبت کسی مالک محسوب می شود که ملک در دفتر املاک بنام وی ثبت شده باشد و دعاوی ناشی از املاک و اموال غیرمنقول زمانی قابلیت استماع نزد محاکم را دارد که مستند به سند رسمی باشد دوما وکالت نامه صرفا در امر وکالت موثر است و دلیلی بر مالکیت رسمی نیست علی ایحال دادگاه با وصف مراتب مذکور خواهان را ذی نفع برای طرح دعوی ندانسته مستندا به مواد 2 و 84 و 89 از قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید این قرار ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان می باشد.
رییس شعبه 29 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ امرایی فرد.

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای س.د. با وکالت آقای ج.د. به طرفیت س. نسبت به قرار رد دعوی شماره 956-26/9/92 شعبه 29 دادگاه عمومی حقوقی تهران وارد نیست با توجه به مستندات تجدیدنظرخواه به لحاظ عدم سابقه مالکیت رسمی نامبرده به اتکا سند عادی دعوی اعتراض ایشان به نظریه کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری قابلیت استماع ندارد و دادنامه تجدیدنظر خواسته که بر این استدلال متکی است خالی از اشکال تشخیص و به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی تجدیدنظرخواهی را رد و دادنامه مذکور را تایید می نماید این رای قطعی است.
رییس شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دوبحری ـ قیصری

قاضی:
رسول دوبحری , قیصری , مسعود امرایی فرد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 12 ـ تشخیص عمران و احیاء و تاسیسات متناسب و تعیین نوع زمین دایر و تمیز بایر از موات به عهده وزارت مسکن و شهرسازی است این تشخیص قابل اعتراض در دادگاه صالحه می باشد. تبصره 1 ـ دادگاه نسبت به اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی رسیدگی کرده و حکم لازم خواهد داد اعتراض به تشخیص وزارت مسکن و شهرسازی در دادگاه مانع از اجرای مواد این قانون نمی گردد. تبصره 2 ـ ملاک تشخیص مرجع مقرر در ماده 12 در موقع معاینه محل در مورد نوع زمین هایی که از تاریخ 1357.11.22 وسیله دولت یا ارگانها و نهادها و کمیته ها و دفاتر خانه سازی احداث اعیانی یا واگذار شده بدون در نظر گرفتن اعیانی های مذکور خواهد بود.

مشاهده ماده 12 قانون زمین شهری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM