رای قضایی شماره 9309970224200412

رای قضایی شماره 9309970224200412

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224200412


شماره دادنامه قطعی:
9309970224200412

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ورود به عنف به قصد سرقت

پیام رای:
ورود به عنف مقدمه بزه سرقت مقرون به آزار بوده و فاقد مجازات مستقل است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه (27) تهران علیه (الف: ح.ر ب: س.الف.) دایر بر: [مشارکت در ورود به عنف به منزل و سرقت مقرون به آزار] موضوع شکایت (ط.ض.) با عنایت به 1- شکایت مطروحه 2- گزارش اولیه پلیس مبنی بر دستگیری متهمان در حین سرقت در منزل 3- اقرار متهمان در مرجع انتظامی و بازپرسی و دادگاه 4- سایر قراین و امارات بزهکاری متهمان در حد ورود به عنف و شروع به سرقت محرز است لذا مطابق مواد (694 و 652) قانون مجازات اسلامی 1375 و مواد (19و بند ب ماده 122 و 134 و 125) قانون مصوب 1392 هر یک از متهمان فوق را به عنوان فاعل مستقل از بابت ورود به عنف به تحمل (6 سال) حبس تعزیری و از بابت شروع به سرقت به تحمل (5 سال) حبس تعزیری و 40ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید که مجازات اشد قابل اجراست. رای صادره حضوری تلقی و ظرف 20 روز بعد ابلاغ به طرفین دعوی قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 1145 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ قیصری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1. ح.ر 2. س.الف. با وکالت آقایان م.د. و س.د. نسبت به دادنامه شماره 1000087 مورخه 07/02/93 صادره از شعبه 1145 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیهما در رابطه با اتهام مشارکت در ورود به عنف به منزل و شروع به سرقت مقرون به آزار موضوع شکایت خانم ط.ض. هر کدام به تحمل شش سال حبس تعزیری از بابت بزه ورود به عنف و تحمل پنج سال حبس تعزیری و چهل ضربه شلاق تعزیری از بابت بزه شروع به سرقت مقرون به آزار محکوم گردیده اند؛ دادگاه با بررسی محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهان و مطالعه آن که لزومی به انعکاس مطالب عنوان شده در دادنامه نمی باشد آنچه که منطبق با قانون و مقررات است این است که ورود به عنف در این پرونده و عملکرد متهمان به تنهایی جرم مستقل نیست بلکه مقدمه شروع به سرقت مقرون به آزار می باشد لذا محکومیت متهمان به آن جرم وفق قانون نبوده لذا مستند به شق یک بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض آن قسمت از دادنامه مستند به ماده 177 همان قانون حکم بر برایت تجدیدنظرخواهان در مورد بزه ورود به عنف صادر و اعلام می گردد. و اما در مورد محکومیت آنان در مورد شروع به سرقت مقرون به آزار نظر به این که رای اصداری بر اساس موازین قانونی انجام و فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به لحاظ منتفی شدن تعدد جرم آن قسمت از دادنامه اصلاح و پنج سال حبس متهمان هر کدام به دو سال تقلیل می یابد. بنابه مراتب پیش گفته و به استناد به تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته در مورد اخیر محکومیت با اصلاح به عمل آمده تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 42 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
راثی نصیری ـ غفوری گوراب

قاضی:
عبدالله راثی نصیری , خیرالله غفوری گوراب , قیصری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM