رای قضایی شماره 9309970905200075

رای قضایی شماره 9309970905200075

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905200075


شماره دادنامه قطعی:
9309970905200075

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
عدم شمول قانون کار بر روابط کار خارج از ایران

پیام رای:
طبق اصل سرزمینی بودن قانون روابط کار در خارج از کشور ایران تابع قانون کار ایران نخواهد بود.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست شاکی م.ص. به طرفیت 1- سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و 2- سازمان تامین اجتماعی به خواسته الزام به پرداخت حق بیمه از تاریخ 50 لغایت سال 70و قبول حق بیمه و احتساب مدت به عنوان سابقه با توجه به محتویات پرونده و پاسخ واصله نظر به این که برابر مدارک ضم پرونده اشتغال نامبرده در ایام مزبور ثابت و محرز است و مستندا به رای وحدت رویه شماره 1222 مورخ 23/10/86 هیات عمومی دیوان و ماده 36 قانون تامین اجتماعی خواسته موجه می باشد لذا حکم به ورود شکایت شاکی و پرداخت حق بیمه توسط دستگاه مذکور و قبول حق بیمه و احتساب مدت به عنوان سابقه به وسیله تامین اجتماعی صادر می گردد. این رای وفق ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
دادرس شعبه اول دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
معروفی ـ امینی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده و اظهارات طرفین در جلسه رسیدگی آقای م.ص. هیچ گونه رابطه استخدامی با جمعیت هلال احمر [جمعیت شیر خورشید سابق] نداشته و برابر مدارک و اسناد اداری و عادی در مرکز درمانی جمعیت هلال احمر در کشور امارات متحده عربی [بیمارستان ایرانی دبی] که دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده اشتغال داشته است و داوطلب جمعیت هلال احمر ایران نبوده است و بر اساس اصل سرزمینی بودن قانون کار کشور امارات متحده عربی حاکم بر روابط حقوقی طرفین بوده و از شمول قانون کار ایران خارج است لذا شعبه دوم تشخیص دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان و با اجازه و اختیار حاصله از ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 و به استناد مواد 7 و 13 و 14 و با اعمال ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 ضمن نقض دادنامه 1920 مورخ 90/08/28 صادره از شعبه اول دیوان عدالت اداری حکم به رد شکایت صادر و اعلام می کند. رای صادره قطعی است.
دادرس شعبه دوم تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
مهدوی ـ تقوی ـ صباغی ـ ساریخانی

قاضی:
معروفی , امینی , مهدوی , صباغی , تقوی , محمد ساریخانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 120ـ شعب تشخیص فعلی دیوان پس از رسیدگی به پرونده های موجود منحل می شوند.

مشاهده ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 18ـ دادخواست باید حاوی نکات زیر باشد: الف ـ مشخصات شاکی 1ـ نام و نام خانوادگی نام پدر تاریخ تولد کد ملی شغل تابعیت و اقامتگاه برای اشخاص حقیقی 2ـ نام شماره ثبت اقامتگاه اصلی و شماره تلفن تماس برای اشخاص حقوقی ب ـ مشخصات طرف شکایت 1ـ نام و نام خانوادگی سمت و نشانی دقیق محل کار مامور دولت درصورت امکان 2ـ نام کامل دستگاههای موضوع ماده (10) این قانون پ ـ نام و نام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی در صورت تقدیم دادخواست توسط آنان ت ـ موضوع شکایت و خواسته ث ـ شرح شکایت ج ـ مدارک و دلایل مورد استناد چ ـ امضاء یا اثر انگشت شاکی یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی و یا امضاء و مهر شخص حقوقی ذیل دادخواست ح ـ مدرک اثبات کننده سمت برای اشخاص حقوقی و نمایندگان قانونی تبصره ـ شاکی می تواند علاوه بر نشانی پستی نشانی پست الکترونیکی یا شماره تلفن همراه یا نمابر خود را بهمنظور ابلاغ اوراق اعلام نماید که در اینصورت امر ابلاغ به یکی از طرق مزبور کافی است.

مشاهده ماده 18 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM