رای قضایی شماره 9309970905600273

رای قضایی شماره 9309970905600273

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905600273


شماره دادنامه قطعی:
9309970905600273

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/12

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
اعتبار رونوشت در اعاده دادرسی

پیام رای:
رونوشت بدون تصدیق برابر با اصل نامه اداری فارغ از محتوای آن فاقد اعتبار و از مصادیق دلیل جدید در اعاده دادرسی نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست ب.م. به طرفیت سازمان تعزیرات حکومتی به خواسته اعمال ماده 17 قانون (سابق) دیوان عدالت اداری مبنی بر اعاده دادرسی توجها به اوراق و محتویات پرونده دادخواست تقدیمی شاکی و ضمایم آن و همچنین مدافعات نماینده هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان تعزیرات حکومتی به شرح صورت مجلس مورخ.. . تنظیمی در این شعبه همچنین ملاحظه اوراق و مندرجات پرونده تخلفاتی شاکی؛ نظر به این که مشارالیه جهت اعمال ماده 17 قانون (سابق) دیوان عدالت اداری و اعاده دادرسی از دادنامه شماره 1901 مورخ 16/11/1390 صادره از این شعبه به رونوشت و کپی نامه ای استناد نموده است که از سوی وی خطاب به آقای.. . نایب رییس محترم هیات مذکور مکتوب گردیده و از سوی وی امضاء شده و تاریخ آن نیز.. . می باشد که ممهور به مهر دبیرخانه هیات بدوی تخلفات تعزیرات حکومتی بوده ولی شماره ای در آن درج نشده و تاریخ نیز ندارد و تاریخ.. . در ذیل آن درج گردیده است با ملاحظه پرونده تخلفاتی شاکی که از هیات بدوی اخذ و مورد ملاحظه قرار گرفت اثری از نامه مورد ادعای شاکی ملاحظه نگردیده ضمن این که نماینده هیات تخلفات نیز در شعبه حاضر و مدعی گردید که رونوشت مذکور و مهر زیر آن اصالت ندارد و اظهار داشت که هیچ لایحه ای مبنی بر تقاضای حضور در جلسه رسیدگی از سوی وی تقدیم و در دبیرخانه هیات ثبت نشده است و اگر اصالت داشت بعد از دو سال مطرح نمی نمود و تقاضای رد دادخواست وی را کرده است. دیوان با عنایت به مراتب فوق و نظر به این که با مداقه و امعان نظر در پرونده تخلفاتی شاکی اثری از نامه مورد ادعای وی مشاهده نشد و از طرفی نامه مذکور کپی و رونوشت بدون تصدیق برابر با اصل می باشد که نه اصل است و نه رونوشت برابر با اصل لذا استناد به آن فاقد وجاهت قانونی بوده و دیوان آن راخارج از مصادیق و موارد اعاده دادرسی تشخیص و مستندا به مواد 65 و 98 و 102 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 قرار رد دادخواست وی را صادر و اعلام می دارد. رای صادره بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 23 دیوان عدالت اداری
میر حسینی رودبارکی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
هرچند به موجب رای صادره از تخلفات اداری که طی دادنامه شماره 1901 مورخ 16/12/90 صادره از شعبه 23 دیوان عدالت اداری تایید گردیده؛ اتهام تجدیدنظرخواه (متقاضی اعاده دادرسی) عدم رعایت شیونات شغلی مستقل به دلیل ارتکاب اختلاس و شروع به اختلاس و سوء استفاده از موقعیت شغلی اعلام شده است که به موجب دادنامه شماره 736 مورخ 9/6/92 صادره از شعبه 17 تجدیدنظر استان آذربایجان شرفی در خصوص اتهامات یاد شده نسبت به نامبرده حکم برایت اصدار یافته است و چون اتهام وی مبنی بر عدم رعایت شیون شغلی به دلیل ارتکاب تخلفات و جرایم مذکور بنا بر گردش کار رای هیات رسیدگی به تخلفات اداری اعلام شده بنابراین دادنامه صادره از شعبه تجدیدنظر در رای هیات رسیدگی به تخلفات اداری و رای شعبه 23 مبنی بر تایید رای هیات تخلفات اداری موثر بوده ولی چون تقاضای اعاده دادرسی نامبرده قبل از صدور رای از شعبه 17 تجدیدنظر بوده و دلایل ارایه شده موثر در پذیرش اعاده دادرسی نبوده است و رای معترض عنه بر اساس اسناد و مدارک ارایه شده اصدار یافته و در تقاضای اعاده دادرسی فقط دلایل ارایه شده از جانب متقاضی اعاده دادرسی در زمان تقدیم دادخواست اعاده دادرسی ملاک قرار می گیرد که با توجه به تاریخ تقدیم دادخواست اعاده دادرسی رای شعبه 17 تجدیدنظر اصدار نیافته بوده و شاکی به استناد دلایل و مدارکی که موثر در موضوع نبوده اقدام به تقدیم اعاده دادرسی کرده است؛ بنابراین رای معترض عنه در حدود مقررات صادر شده و موجبی برای نقض آن ملحوظ نیست. لذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی قرار صادره عینا به استناد به ماده 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
مولابیگی ـ فرجی

قاضی:
غلامرضا مولابیگی , محمدناصر فرجی , میرحسینی رودبارکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 98ـ درمورد احکام قطعی به جهات ذیل می توان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود: الف ـ حکم خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد. ب ـ حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد. پ ـ در مفاد حکم تضاد وجود داشته باشد. ت ـ حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن که قبلا توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد. ث ـ حکم مستند به اسنادی باشد که پس از صدور جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد. ج ـ پس از صدور حکم اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یادشده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است.

مشاهده ماده 98 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 102ـ رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی در صلاحیت شعبه صادر کننده حکم قطعی است. شعبه مذکور در ابتداء در مورد قبول یا رد این دادخواست قرار لازم را صادر می نماید و در صورت قبول دادخواست مبادرت به رسیدگی ماهوی می کند.

مشاهده ماده 102 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 72ـ شعبه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد تجدیدنظر خواهی را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض قرار پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه صادر کننده قرار عودت می نماید.

مشاهده ماده 72 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM