رای قضایی شماره 9409970925200445

رای قضایی شماره 9409970925200445

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970925200445


شماره دادنامه قطعی:
9409970925200445

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/01/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع صالح رسیدگی به بزه نگهداری دارو غیر مجاز

پیام رای:
مرجع صالح رسیدگی به بزه نگهداری داروی غیر مجاز سازمان تعزیرات حکومتی است.

رای خلاصه جریان پرونده
در این پرونده مامورین انتظامی شهرستان ب. طی گزارشی به دادسرای عمومی و انقلاب آن شهرستان اعلام کرده اند که مقداری داروی غیر مجاز از عطاری... متعلق به س. کشف کرده اند که موضوع برای رسیدگی به شعبه دوم بازپرسی دادسرای مزبور ارجاع و این شعبه پس از انجام یک سری تحقیقات به موجب قرار مورخ 100749 – 1393/09/05 با توجه به میزان داروهای مکشوفه و قیمت آن قرار عدم صلاحیت به شایستگی اداره تعزیرات حکومتی ب. صادر و پرونده را در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی به دیوان عالی کشور ارسال کرده که به این شعبه ارجاع و تحت نظر است. متن قرار مزبور هنگام شور قرایت خواهد شد. هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس ازقرایت گزارش آقای غلام حسین حیدری عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص تعیین صلاحیت مشاوره نموده چنین رای می دهد.

رای شعبه دیوان عالی کشور
قرار عدم صلاحیت صادر شده از شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ب. به شایستگی اداره تعزیرات حکومتی آن شهرستان به نحوی که در قرار مذکور بازتاب یافته با عنایت به ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 صایب است و مستندا به ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی عینا تایید می شود.
رییس شعبه 37 دیوان عالی کشور- عضو معاون
سید عباس بلادی - غلامحسین حیدری

قاضی:
سیدعباس بلادی , غلامحسین حیدری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 28 - هرگاه بین دادگاههای عمومی نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد. رای دیوان عالی کشور در خصوص تشخیص صلاحیت لازم الاتباع می باشد.

مشاهده ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 27ـ هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم می شود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست: الف ـ قاچاق مواد و فرآورده های دارویی فرآورده های زیستی (بیولوژیک) مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده (22) این قانون می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) ب ـ در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوزهای بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند(ب) ماده (18) این قانون خواهد شد و در غیر این صورت کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع می باشد. تبصره 1ـ ساخت حمل نگهداری عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر در این ماده می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ آئین نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی صنعت معدن و تجارت و ستاد تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM