رای قضایی شماره 9309970224100100

رای قضایی شماره 9309970224100100

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224100100


شماره دادنامه قطعی:
9309970224100100

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/01/31

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
فروش ملک مرهونه

پیام رای:
فروش ملک مرهونه توسط مالک مصداق بزه انتقال مال غیر است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.ف. فرزند م. که به جهت عدم دسترسی اطلاعات بیشتری از وی موجود نیست دایر بر تحصیل مال از طریق نامشروع موضوع کیفرخواست شماره 9110432143000717-21/4/91 دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 7 تهران و شکایت آقای م.ف. به وکالت از آقایان س.م. فرزند ع. و م.ر. فرزند ع. بدین شرح که نامبرده علی رغم ترهین دو واحد آپارتمان موضوع شکایت در نزد بانک پاسارگاد شعبه الهیه و اخذ یک میلیارد ریال وام با طلق معرفی کردن آپارتمان ها مبادرت به فروش آن ها به شکات نموده است دادگاه با توجه به جمیع اوراق و مندرجات پرونده ملاحظه اسناد و مدارک تقدیمی پاسخ استعلام های رییس ثبت منطقه شمال شرق تهران و کفیل ثبت منطقه شمال شرق تهران و متواری و مجهول المکان بودن متهم و عدم حضور وی در جلسات دادرسی و عدم تدارک دفاع دادگاه ارتکاب بزه انتسابی از سوی وی را محرز تشخیص داده با انطباق آن به ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری مصوب 15/9/1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام نامبرده را به تحمل سه سال حبس محکوم می نماید از آن جا که در این راستا از شکات پرونده حاضر مالی کسب ننموده و ثمن متعارف آپارتمان ها را اخذ نموده است دادگاه در خصوص رد مال و تعیین جزای نقدی خود را با تکلیفی مواجه نمی داند. این رای غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه از دادگاه و سپس ظرف مدت بیست روز قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 1046 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ کاظمی
در خصوص واخواهی آقای م.ف. فرزند م. نسبت به دادنامه شماره 91001413 موضوع پرونده کلاسه 910574 شعبه 1046 تهران که متضمن محکومیت ایشان به تحمل سه سال حبس از بابت تحصیل مال نامشروع پذیرفتنی نیست چرا که واخواه دلیلی که نقض دادنامه مذکور را ایجاب نماید ارایه نکرده است از این رو ضمن رد واخواهی دادنامه مذکور را عینا تایید می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1046 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ شعبانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای الف.س. وکیل محترم آقای م.ف. به طرفیت آقایان س.م. و آقای م.ر. با وکالت آقای م.ف. از دادنامه 1413-26/9/91 ناظر بر دادنامه 91009413 شعبه 1036 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه های فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت جرم تحصیل مال نامشروع حسب ماده استنادی قانونی فقط به سه سال حبس محکوم گردیده است. حال با توجه به شکواییه شکات و اظهارات آنان و اسناد و مدارک ابرازی توسط شکات و دلایل ابرازی در اظهارات شکات و دیگران و در اظهارات وکیل محترم تجدیدنظرخواه جرم ارتکابی آقای م.ف. در نقل و انتقال دو واحد آپارتمان از عرصه و اعیان که متعلق به بانک بوده به شکات و دریافت مبالغی از شکات به شرح در مبایعه نامه های موجود در پرونده محرز می باشد و با استناد به ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری و با رعایت ماده قانونی نقل و انتقال مال غیر به یک سال حبس و رد مال به هر یک از شکات به میزان مبالغ دریافتی مندرج در مبایعه نامه ها و جزای نقدی به میزان مبالغ دریافتی با اختیار حاصل از تبصره 4 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب محکوم می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ توحیدی

قاضی:
کاظمی , عبدالعلی قنبری , مجتبی توحیدی , شعبانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM