رای قضایی شماره 9209970222001744

رای قضایی شماره 9209970222001744

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222001744


شماره دادنامه قطعی:
9209970222001744

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/12/27

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
توهین به مامور دولت در حالت مستی

پیام رای:
توهین به مامور دولت در حالت مستی به دلیل فقد سوءنیت وصف کیفری ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ش.ک. فرزند ن. 30 ساله ساکن تهران دارای سابقه کیفری دایر به مصرف مسکر و حمل و دادگاه های مشروب الکلی موضوع کیفرخواست شماره 3519 مورخ 2/9/92 صادره از دادسرای ناحیه 21 تهران؛ با توجه به محتویات پرونده گزارش نیروی انتظامی مبنی بر کشف دو لیتر مشروب از داخل خودروی وی اظهارات و اقرار صریح متهم به کشف دو بطری مشـروب الکلی و نیز اقـرار به خـوردن مشـروب الکـلی بـا علـم به حرمت آن و سـایر قراین بزه انتسـابی محرز اسـت. لذا دادگاه به استناد ماده 265 قانون مجازات اسلامی 1392 نامبرده را از حیث مصرف مسکر به تحمل هشتاد ضربه شلاق و به استناد ماده 702 قانون مجازات اسلامی (اصلاحی 22/8/1387) کتاب پنجم بخش تعزیرات از حیث دادگاه های و حمل مشروب الکلی به تحمل شش ماه حبس و سی ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی تجاری مشروب مکشوفه محکوم می نماید. در خصوص اتهام دیگر وی دایر بر توهین به مامورین دولتی حین انجام وظیفه با توجه به محتویات پرونده و صرف نظر از اعلام رضایت شاکی با عنایت به اظهارات و مدافعات وی و در نتیجه عدم احراز سوءنیت با توجه به وضعیت ظاهری وی در زمان دستگیری و مست بودن او و عدم احراز وقوع جرم با تمسک به حاکمیت اصالت البرایت و اصل 37 قانون اساسی حکم برایت متهم را صادر می نماید. ایام بازداشت به استناد ماده 27 قانون مجازات اسلامی 1392 محاسبه شود. رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معدنی پور

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ش.ک. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره 9209972124601118 مورخ 14/10/92 صادره از شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام مصرف مسکر و حمل و دادگاه های مشروب الکلی به تحمل 80 ضربه شلاق بابت حد مسکر و از جهت دادگاه های و حمل مشروب الکلی به تحمل شش ماه حبس و سی ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی تجاری مشروب مکشوفه محـکوم شـده اسـت؛ دادگـاه بـا مـداقه منـدرجات پـرونـده به خصوص صورت جلسه کشف مشروبات در ید تجدیدنظرخواه و اقرار صریح وی در شرب خمر اعتراضش را وارد ندانسته چرا که دلایل علیه وی کافی است و ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه نشده لیکن به لحاظ وضعیت خاص وی را مستحق تخفیف دانسته و مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات شش ماه حبس را به یکصد روز تقلیل و تخفیف داده و با تخفیف مذکور رای بدوی را تایید و استوار می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
خاتوندهی ـ آروین

قاضی:
معدنی پور , حسین خاتوندهی , رضا آروین

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 265 ـ حد مصرف مسکر هشتاد ضربه شلاق است.

مشاهده ماده 265 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM