رای قضایی شماره 9209970224101623

رای قضایی شماره 9209970224101623

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970224101623


شماره دادنامه قطعی:
9209970224101623

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/12/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نحوه تعیین مجازات در صورت عملی کردن تهدید

پیام رای:
عملی کردن تهدید مانع از اعمال مجازات بزه تهدید است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص موضوع اتهامی آقای الف.ج. فرزند الف. دایر بر تهدید و ضرب و جرح عمدی و ترک انفاق موضوع شکایت خانم س.د. و کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان قدس؛ با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده و دلایل موجود از جمله شکایت شاکی و گزارش و تحقیقات معموله از طریق ضابطین قضایی خصوصا اظهارات مادر متهم به شرح برگ 9 پرونده و اظهارات و اقرار متهم در خصوص ترک انفاق و عدم حضور وی در جلسه دادرسی علی رغم ابلاغ وقت به مشارالیه و دیگر شواهد و قراین موجود دادگاه بزهکاری نامبرده را محرز دانسته و لذا مستندا به مواد 449 و بند الف 709 و 710 و بندهای الف و ب 714 و 868 و 895 قانون مجازات اسلامی رای به محکومیت متهم به پرداخت 1- سه درصد دیه کامل بابت جراحات حارصه در ساعد پشت و کف دست راست 2- سه فقره یک و نیم هزارم دیه کامل بابت دو عدد سرخ شدگی در قسمت چپ گردن و جلوی سر و یک عدد کبودی در ساعد چپ در حق شاکیه ظرف یک سال از وقوع جرم (24/11/91) از باب اتهام ضرب و جرح عمدی و نیز به دو فقره نود و یک روز حبس بابت ارتکاب بزه های ترک انفاق و تهدید جانی صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی شهرستان قدس ـ مرزبان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای الف.ج. به طرفیت خانم س.د. از دادنامه 600787-18/10/92 شعبه 102 دادگاه کیفری شهرستان قدس در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر از بابت جرم ایراد صدمات بدنی عمدی از جهت بیم تجری به مجازات حبس محکوم گردیده مجازات با رعایت قانون مجازات اسلامی مصوب 92 (بدون استناد به ماده خاص) حذف گردیده و به دیه فقط محکوم گردیده است و از جهت جرم تهدید با استناد به ماده 669 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 و با لحاظ بند الف از ماده 37 و بندهای پ و چ از ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی محکوم گردیده است. حال با توجه به این که تجدیدنظرخواه از جهت جرم ایراد صدمات بدنی فقط به دیات کمتر از خمس دیه کامله محکوم گردیده است قابل تجدیدنظرخواهی نبوده است و در اجرای ماده 232 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تجدیدنظرخواهی از آن رد می گردد و اما جرم تهدید با توجه به این که پس از اجرا شدن مورد تهدید به صورت ایراد صدمه بدنی موضوع تهدید منتفی است و با این ترتیب طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تجدیدنظرخواه تبریه می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
عبدالعلی قنبری , قاسمی , علی مرزبان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM