رای قضایی شماره 9209970955300095

رای قضایی شماره 9209970955300095

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970955300095


شماره دادنامه قطعی:
9209970955300095

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/08

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
عدم احتساب سنوات ارفاقی در محاسبه حقوق بازنشستگی

پیام رای:
حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین دو سال آخرین حقوق زمان سنوات واقعی احتساب می گردد و سنوات ارفاقی اعطایی به دلیل عدم پرداخت حقوق اشتغال در آن قابل محاسبه در حقوق مستمری نمی‎باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظر به این که بر اساس مفاد دادنامه [شماره] 674 ـ 4/10/91 هیات عمومی دیوان عدالت اداری برابر ماده 9 قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل خانواده ها و سایر کارکنان مصوب سال 1379 مبنای حقوق بازنشستگی یا وظیفه مستخدمان مشمول عبارت است از معدل تمامی حقوق و مزایای دریافتی آنان در دو سال آخر خدمت که ملاک کسور بازنشستگی است و در ماده 77 قانون تامین اجتماعی میزان مستمری بازنشستگی تابعی از متوسط مزد یا حقوق شناخته شده و به موجب بند 5 ماده 2 قانون تامین اجتماعی مصوب سال 54 «مزد یا حقوق عبارت است از هرگونه وجه یا مزایای نقدی و غیرنقدی مستمر که در مقابل کار به بیمه شده داده می شود»; و در ایامی که سنوات ارفاقی در اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 5/6/86 اعطا شده است حقوق اشتغال پرداخت نمی شود تا مبنای تعیین میزان مستمری قرار گیرد و از طرفی به موجب قانون اخیرالذکر صرفا به سنوات خدمت انجام شده مستخدم حداکثر پنج سال اضافه می شود که در میزان مستمری مورد محاسبه قرار می گیرد و تاثیری در تعیین میانگین دستمزد و دو سال آخر خدمت ندارد بنابراین شکایت شاکی به اصلاح حکم بازنشستگی بر اساس دو سال آخر وجهه قانونی نداشته و حکم به رد صادر می شود. این رای ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری مستند به ماده 65 قانون مصوب 92 می باشد.
رییس شعبه 29 دیوان عدالت اداری ـ بهرامی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
خلاصه شکایت شاکی (تجدیدنظرخواه) این است که سازمان طرف شکایت سنوات ارفاقی را که بر اساس آن بازنشسته شده در محاسبه حقوق بازنشستگی رعایت نکرده است که در نتیجه حقوق بازنشستگی وی کاهش یافته [و] تقاضای رسیدگی نموده است مرجع طرف شکایت جوابا اعلام نموده است شاکی در سنوات ارفاقی حقوق اشتغال دریافت نکرده تا مبنای تعیین میزان مستمری قرارگیرد و حقوق بازنشستگی شاکی بر اساس میانگین دو سال آخرین حقوق زمان سنوات واقعی احتساب گردیده و به لحاظ عدم پرداخت حقوق اشتغال در سنوات ارفاقی قابل محاسبه در حقوق مستمری نمی باشد. شعبه 29 دیوان به شرح دادنامه تجدیدنظرخواسته حکم به رد شکایت صادر کرده است. نظر به این که دادنامه تجدیدنظرخواسته با توجه به محتویات پرونده و با رعایت موازین قانونی و توجه به رای شماره 674 مورخ 4/10/1391 هیات محترم عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده و از ناحیه شاکی اعتراض موثری نشده و دلیلی که نقض دادنامه صادره را ایجاب نماید به عمل نیامده علی هذا دادنامه تجدیدنظرخواسته خالی از اشکال تشخیص و تایید می شود. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 3 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
اردلان ـ مهری

قاضی:
سیدحسین بهرامی , اردلان , محمد مهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 77 ـ میزان مستمری بازنشستگی عبارتست از یک سی ام متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه مشروط بر آنکه از (30٫35) سی وپنج سی ام متوسط مزد یا حقوق تجاوز ننماید. (اصلاحی 16/12/1371) تبصره ـ متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری بازنشستگی عبارتست از مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که براساس آن حق بیمه پرداخت گردیده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار. (اصلاحی 16/12/1371)

مشاهده ماده 77 قانون تامین اجتماعی

ماده 2 ـ تعاریف: 1- بیمه شده شخصی است که راسا مشمول مقررات تامین اجتماعی بوده و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه حق استفاده از مزایای مقرر در این قانون را دارد. 2- خانواده بیمه شده شخص یا اشخاصی هستند که به تبع بیمه شده از مزایای موضوع این قانون استفاده می کنند. 3- کارگاه محلی است که بیمه شده به دستور کارفرما یا نماینده او در آن جا کار می کند. 4- کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که بیمه شده به دستور یا به حساب او کار می کند. کلیه کسانی که به عنوان مدیر یا مسئول عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول انجام کلیه تعهداتی است که نمایندگان مزبور در قبال بیمه شده به عهده می گیرند. 5- مزد یا حقوق یا کارمزد در این قانون شامل هرگونه وجوه و مزایای نقدی یا غیرنقدی مستمر است که در مقابل کار به بیمه شده داده می شود. 6- حق بیمه عبارت از وجوهی است که به حکم این قانون و برای استفاده از مزایای موضوع آن به سازمان پرداخت می گردد. 7- بیماری وضع غیرعادی جسمی یا روحی است که انجام خدمات درمانی را ایجاب می کند یا موجب عدم توانایی موقت اشتغال به کار می شود یا این که موجب هر دو در آن واحد می گردد. 8- حادثه از لحاظ این قانون اتفاقی است پیش بینی نشده که تحت تاثیر عامل یا عوامل خارجی در اثر عمل یا اتفاق ناگهانی رخ می دهد و موجب صدماتی بر جسم یا روان بیمه شده می گردد. 9- غرامت دستمزد به وجوهی اطلاق می شود که در ایام بارداری بیماری و عدم توانایی موقت اشتغال به کار و عدم دریافت مزد یا حقوق به حکم این قانون به جای مزد یا حقوق به بیمه شده پرداخت می شود. 10- وسائل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) وسایلی هستند که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی یا تقویت یکی از حواس به کار می روند. 11- کمک ازدواج مبلغی است که طبق شرایط خاصی برای جبران هزینه های ناشی از ازدواج به بیمه شده پرداخت می گردد. 12- کمک عائله مندی مبلغی است که طبق شرایط خاص در مقابل عائله مندی توسط کارفرما به بیمه شده پرداخت می شود. 13- از کارافتادگی کلی عبارتست از کاهش قدرت کار بیمه شده به نحوی که نتواند با اشتغال به کار سابق یا کار دیگری بیش از یک سوم از درآمد قبلی خود را به دست آورد. 14- از کارافتادگی جزئی عبارتست از کاهش قدرت کار بیمه شده به نحوی که با اشتغال به کار سابق یا کار دیگر فقط قسمتی از درآمد خود را به دست آورد. 15- بازنشستگی عبارتست از عدم اشتغال بیمه شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون. 16- مستمری عبارت از وجهی است که طبق شرایط مقرر در این قانون به منظور جبران قطع تمام یا قسمتی از درآمد به بیمه شده و در صورت فوت او برای تامین معیشت بازماندگان وی به آنان پرداخت می شود. 17- غرامت مقطوع نقص عضو مبلغی است که به طور یک جا برای جبران نقص عضو یا جبران تقلیل درآمد بیمه شده به شخص او داده می شود. 18- کمک کفن و دفن مبلغ مقطوعی است که به منظور تامین هزینه های مربوط به کفن و دفن بیمه شده در مواردی که خانواده او این امر را به عهده می گیرند پرداخت می گردد.

مشاهده ماده 2 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM