رای قضایی شماره 9209970270301164

رای قضایی شماره 9209970270301164

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270301164


شماره دادنامه قطعی:
9209970270301164

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/16

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ساخت خرید فروش حمل و نگهداری مشروبات الکلی

پیام رای:
رفتارهای ممنوعه موضوع ماده 702 قانون مجازات اسلامی بزه واحد محسوب و تنها یک مجازات دارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ح.الف. فرزند الف. 2- ح.ج. فرزند ج. مبنی بر شرب خمر و شرکت در حمل و نگه داری مشروب الکلی دادگاه با توجه به کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب اسلامشهر به شماره 1135-9210 و دفاعیات نماینده محترم دادستان از کیفرخواست و انکار شرب خمر از سوی متهمان و اقرار آنان در مورد حمل و نگه داری مشروب الکلی و سایر محتویات پرونده اولا به لحاظ احراز وقوع بزه شرب خمر بر اساس بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای بر برایت متهمان و ثانیا بـزه تهیه و نگـه داری مشروب الکـلی انتسابی به هر یک از متهمان محرز می باشد. بنابراین بر اساس ماده 702 و رعایت بند ت ماده 37 و بند 3 ماده 38 قانون مجازات اسلامی رای بر محکومیت هر یک از متهمان به پرداخت سه میلیون ریال بدل از سه ماه حبس و سه میلیون ریال بدل از سی ضـربه شـلاق تعـزیری بـه عنـوان جـزای نقـدی و نـیز به پرداخت جزای نقدی به میزان 5 برابر ارزش عرفی تجاری مشروب الکلی به دست آمده از آنان به نفع صندوق دولت صادر و اعلام می نماید. لازم است مشروب الکلی به دست آمده در صورت بقا مصدوم گردد. رای صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی اسلامشهر ـ حشمتیان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.الف. فرزند الف. نسبـت به آن بخش از دادنامه شماره 398-920 مورخ 30/5/92 صـادره از شعبـه 101 دادگاه عمـومی جزایی اسلامشـهر که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام تهیه و نگه داری مشروبات الکلی به پرداخت مبلغ سه میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و سه میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق تعزیری و پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی تجاری مشروب الکلی مکشوفه محکومیت حاصل نموده است دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده نظر به این که ایراد و اعتراض موثر و مفیدی که موجبات فسخ دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امـور کیفری باشد به عمل نیـامده اسـت و نسـب به مبانی استدلال و نحوه استنباط دادگاه محترم بدوی خدشه و ایرادی وارد به نظر نمی رسد و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد لکن به لحاظ وضع خاص تجدیدنظرخواه و جوانی وی استحقاق تخفیف در مجازات را دارد. بنابراین با اجازه حاصل از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با تبدیل و تخفیف مجازات شش میلیون ریال جزای نقدی مقرر در دادنامه معترض عنه به پرداخت مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال جـزای نقدی در حق دولت ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی مستندا به بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف و تبدیل به عمل آمده در محدوده تجدیدنظرخواهی تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی پور ـ بهارشاهی

قاضی:
حشمتیان , بهارشاهی , موسوی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM