رای قضایی شماره 9209970269700682

رای قضایی شماره 9209970269700682

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269700682


شماره دادنامه قطعی:
9209970269700682

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عناصر مادی جرم خیانت در امانت

پیام رای:
سپردن مال و ارتکاب رفتار خیانت آمیز از شرایط لازم برای احراز بزه خیانت در امانت است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم الف.ع. دایر بر خیانت در امانت موضوع شکایت خانم ف.پ. با وکالت آقای ع.م. نظر به مندرجات اوراق پرونده کیفرخواست صادره از دادسرای ملارد اظهارات شهود و اسناد ارایه شده از جانب شاکی و نظریه کارشناسی و اظهارات متهم در دادسرا و دادگاه ارتکاب بزه از جانب وی محرز و مسلم است و به استناد ماده 674 قانون مجازات اسلامی نامبرده به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می گـردد. و در مورد دعـوی خانم ف.پ. با وکالـت آقای ع.م. به طرفیت خانم الف.ع. به خواسته استرداد مبلغ یک صد و سه میلیون ریال به عنوان ضرر و زیان ناشی از جرم و مطالبه خسارت وارده اعم از هزینه دادرسی و خسارت تاخیر تادیه و حق الوکاله وکیل با توجه به اسناد ارایه شده از جانب شاکی و محکومیت خوانده در پرونده کیفری به لحاظ اینکه کارشناس مبلغی را که خوانده باید به خواهان برگرداند سی و چهار میلیون و نهصـد و چهل و هشت هزار و هفتصد و پنجـاه ریال می باشد به استناد مواد 198 و 515 و 519 و 522 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی و مواد 310 و 317 قانون مدنی نامبرده به پرداخت مبلغ سی و چهار میلیون و نهصد و چهل و هشت هزار و هفتصد و پنجاه ریال بابت اصل خواسته و پرداخت خسارت تاخیر تادیه بر اساس تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد تا زمان طرح دادخواست که در اجرای احکام محاسبه خواهد شد و پرداخت هزینه دادرسی به نسبت محکوم به و حق الوکـاله وکیل به مبلغ چهار میلیون و پانصد هزار ریال در حق خواهان محکوم می گردد و در مورد مازاد بر مبلغ محکوم به که خواهان طی دادخواست تقدیمی مطالبه نموده است به لحاظ اینکه نامبرده دلیل ارایه نماید و کارشناس میزان مطالبات وی را معادل محکوم به اعلام نموده است به استناد ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقـلاب در امـور مـدنی حکـم به بی حقی خواهان صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی ملارد ـ روشن روز

رای دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب دادنامه شماره 901418 مورخ 25/09/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 102 ملارد خانم الف.ع. به دلیل خیانت در امانت به استناد ماده 674 قانون مجـازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس محکوم و همچنین در قسمت حقوقی به پرداخت اصل خواسته و پرداخت خسارت تاخیر تادیه و هزینه دادرسی و حق الوکاله در حق خانم ف.پ. محکوم گردیده است. محکوم علیه بدوی اعتراض کرده و رسیدگی مرحله تجدیدنظر را خواستار شده است. این دادگاه با بررسی تمام اوراق پرونده اولا اعتراض معترض را در قسمت کیفری وارد تشخیص می دهد زیرا عناصر عمومی و اختصاصی جرم خیانت در امانت در این پرونده مشهود نیست و صرف نظر از عنصر سپردن که محرز نیست رفتار خیانت آمیز نیز به اثبات نرسیده است علیهذا به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت خانم الف.ع. صادر می گـردد. ثانیا اعتـراض محکوم علیـه در خصوص محکومیت حقوقی وارد دانسته نمی شود زیرا این قسمت از دادنامه بدوی با اظهارات طرفین و نظریه کارشناس سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد لذا به استناد مـاده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی رای بر تایید دادنامه معترض عنه در این قسمت صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
عبد الرضا روشن روز , ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 198 - درصورتی که حق یا د ینی برعهده کسی ثابت شد اصل بر بقای آن است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

مشاهده ماده 198 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 515 - خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تاخیر انجام تعهد یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد همچنین اجرت المثل را به لحاظ عدم تسلیم خواسته یا تاخیر تسلیم آن از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید. خوانده نیز می تواند خسارتی را که عمدا از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید. دادگاه در موارد یادشده میزان خسارت را پس از رسیدگی معین کرده و ضمن حکم راجع به اصل دعوا یا به موجب حکم جداگانه محکوم علیه را به تادیه خسارت ملزم خواهد نمود. در صورتی که قرارداد خاصی راجع به خسارت بین طرفین منعقد شده باشد برابر قرارداد رفتار خواهد شد. تبصره 1 - در غیر مواردی که دعوای مطالبه خسارت مستقلا یا بعد از ختم دادرسی مطرح شود مطالبه خسارتهای موضوع این ماده مستلزم تقدیم دادخواست نیست. تبصره 2 - خسارت ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست و خسارت تاخیر تادیه در موارد قانونی قابل مطالبه می باشد.

مشاهده ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 519 - خسارات دادرسی عبارتست از هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل و هزینه های دیگری که به طور مستقیم مربوط به دادرسی و برای اثبات دعوا یا دفاع لازم بوده است از قبیل حق الزحمه کارشناسی و هزینه تحقیقات محلی.

مشاهده ماده 519 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 522 - در دعاویی که موضوع آن د ین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون مدیون امتناع از پرداخت نموده در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر این که طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.

مشاهده ماده 522 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM