رای قضایی شماره 9209970905200156

رای قضایی شماره 9209970905200156

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905200156


شماره دادنامه قطعی:
9209970905200156

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/30

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مستمری بازماندگان

پیام رای:
مستمری بازماندگان متوفی از تاریخ فوت مستخدم متوفی قابل دریافت می‎باشد نه از تاریخ تصویب رای هیات عمومی مبنی بر ابطال مصوبه معارض سازمان تامین اجتماعی.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
وکیل شاکیان به شرح دادخواست و لایحه تقدیمی خواستار الزام سازمان به پرداخت صد در صد مستمری بازماندگان مرحوم.. . از تاریخ 19/2/89 (تاریخ فوت بیمه شده) گردید که با عنایت به محتوای پرونده و پاسخ مدیر کل تامین اجتماعی استان گیلان و مستندات ابرازی؛ نظر به اینکه پرداخت صددرصد مستمری به بازماندگان بیمه شده متوفی و با ابطال مصوبه سازمان طی رای شماره 139ـ 30/3/90 هیات عمومی دیوان عدالت اداری صورت گرفته است و با توجه به اینکه در متن رای استنادی مفاد ماده 20 قانون قانون دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال مصوبه از تاریخ تصویب قید نشده است در نتیجه خواسته وکیل شاکیان از تاریخ صدور رای (30/3/90) وارد است و رای به ورود شکایت و پرداخت مستمری از تاریخ صدور رای هیات عمومی صادر و اعلام می گردد و خواسته و شکایت طرح شده نسبت به ایام قبل از آن غیر وارد و محکوم به رد است. رای اصداری به استناد ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
رحیمی ـ روحی

رای شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری
با توجه به اطلاق ماده 80 و ملاک مقرر در تبصره ماده 83 قانون تامین اجتماعی و مدلول رای شماره 139 مورخ 30/3/90 هیات عمومی دیوان عدالت اداری نظر به اینکه بازماندگان واجدالشرایط بیمه شده متوفی استحقاق دریافت صد در صد مستمری مربوط از تاریخ فوت مورثشان را خواهند داشت بر این اساس هیات شعبه دادنامه 1399 ـ 15/5/91 شعبه 17 دیوان عدالت اداری در قسمت رد را مبتنی بر اشتباه بین قانونی دانسته و با اختیار حاصله از ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن پذیرش اعمال ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری 1385 دادنامه موصوف در بخش مورد اشاره را نقض و حکم به ورود شکایت مطروحه در همان قسمت یعنی برقرار مستمری موضوع خواسته از تاریخ فوت متوفی مرحوم (گ.ذ.) در حق شاکیان صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 2 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
مهدوی ـ تقوی ـ عرفان ـ ساریخانی ـ صباغی

قاضی:
رحیمی , روحی , مهدوی , تقوی , عرفان , محمد ساریخانی , صباغی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 120ـ شعب تشخیص فعلی دیوان پس از رسیدگی به پرونده های موجود منحل می شوند.

مشاهده ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 18ـ دادخواست باید حاوی نکات زیر باشد: الف ـ مشخصات شاکی 1ـ نام و نام خانوادگی نام پدر تاریخ تولد کد ملی شغل تابعیت و اقامتگاه برای اشخاص حقیقی 2ـ نام شماره ثبت اقامتگاه اصلی و شماره تلفن تماس برای اشخاص حقوقی ب ـ مشخصات طرف شکایت 1ـ نام و نام خانوادگی سمت و نشانی دقیق محل کار مامور دولت درصورت امکان 2ـ نام کامل دستگاههای موضوع ماده (10) این قانون پ ـ نام و نام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی در صورت تقدیم دادخواست توسط آنان ت ـ موضوع شکایت و خواسته ث ـ شرح شکایت ج ـ مدارک و دلایل مورد استناد چ ـ امضاء یا اثر انگشت شاکی یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی و یا امضاء و مهر شخص حقوقی ذیل دادخواست ح ـ مدرک اثبات کننده سمت برای اشخاص حقوقی و نمایندگان قانونی تبصره ـ شاکی می تواند علاوه بر نشانی پستی نشانی پست الکترونیکی یا شماره تلفن همراه یا نمابر خود را بهمنظور ابلاغ اوراق اعلام نماید که در اینصورت امر ابلاغ به یکی از طرق مزبور کافی است.

مشاهده ماده 18 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 83 ـ سهم مستمری هر یک از بازماندگان بیمه شده متوفی بشرح زیر می باشد: 1- میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل پنجاه درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری به تساوی بین آنان تقسیم خواهد شد. 2- میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد و در صورتی که پدرو مادر را از دست داده باشد مستمری او دو برابر میزان مذکور خواهد بود. 3- میزان مستمری هر یک از پدر و مادر بیمه شده متوفی معادل بیست درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد. مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی متوفی تجاوز نماید هر گاه مجموع مستمری از این میزان تجاوزکند سهم هر یک از مستمری بگیران به نسبت تقلیل داده می شود و در این صورت اگر یکی از مستمری بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقی دریافت مستمری گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیم بندی مذکور در این ماده افزایش خواهد یافت و در هر حال بازماندگان بیمه شده از صد در صد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد. تبصره ـ منظور از مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی مستمری حین فوت او می باشد. در مورد بیمه شدگانی که در اثر هر نوع حادثه یا بیماری فوت شوند مستمری استحقاقی عبارت است از مستمری که برای بیمه شده از کارافتاده کلی حسب مورد برقرار می شود.

مشاهده ماده 83 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM