رای قضایی شماره 9209970905200078

رای قضایی شماره 9209970905200078

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905200078


شماره دادنامه قطعی:
9209970905200078

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/08

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مسئول پرداخت حق بیمه ی آموزشیاران نهضت سوادآموزی

پیام رای:
احتساب ایام خدمت آموزشیاران نهضت سوادآموزی در سوابق استخدامی آنان مستلزم پرداخت حق بیمه و کسور بازنشستگی توسط خود آموزشیار است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
با توجه به مدارک و محتویات پرونده و مضمون لوایح دفاعیه مشتکی عنه نظر به اینکه سابقه خدمت در اشتغال شاکی از تاریخ 25/7/67 لغایت 31/6/68 به عنوان دبیر حق التدریس به موجب مدارک و گواهی ضمیمه دادخواست مورد تایید طرف شکایت قرار گرفته است و با عنایت به اینکه مطابق مواد 1 و3 و 4 و 36 به بعد قانون تامین اجتماعی کلیه کسانی که مشغول به خدمت بوده و از نظر بیمه و بازنشستگی تابع صندوق خاص می باشند مشمول مقررات تامین اجتماعی از حیث بیمه و بازنشستگی می گردند و از اینکه حسب محتویات پرونده شاکی در مدت موصوف تابع صندوق بیمه ای خاص نبوده است و با عنایت به اینکه مطابق مقررات مذکور اولا ـ آموزش و پرورش مکلف به بیمه نمودن شاکی بوده و تاخیر یا عدم پرداخت آن توسط آموزش و پرورش رافع مسیولیت تامین اجتماعی در اعمال مقررات نمی باشد. لذا حکم به ورود شکایت شاکی و الزام خوانده اول به پرداخت حق بیمه سنوات مذکور و خوانده دوم به پذیرش آن و اعمال مقررات مرتبط صادر و اعلام می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 3 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
واحدی ـ حسینیان

رای شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده و بر مبنای قانون مربوط به احتساب سوابق خدمت اشخاصی که در نهضت سوادآموزی خدمت کرده اند در سوابق استخدامی آنان در دستگاه های دولتی مصوب 3/8/63 و قانون احتساب سوابق خدمت مستخدمین وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی در نهادهای انقلاب اسلامی و ماموریت کارکنان نهادهای مزبور به وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی مصوب 6/11/64 سوابق خدمت اشخاصی که در نهضت سوادآموزی به نحو مطلوب خدمت کرده یا بنماید جزء سنوات خدمت آنان در هر دستگاه دولتی که استخدام شده یا بشوند محسوب می-گردد و ملاک انجام خدمت مطلوب و مدت آن منوط به گواهی نهضت سوادآموزی می باشد و کسورات بازنشستگی سنواتی که طبق این قانون جزء سوابق خدمت مستخدم به حساب می آید طبق مقررات صندوق بازنشستگی کشوری و یا صندوق بازنشستگی مربوط وسیله مستخدم پرداخت خواهد شد. نظر به اینکه بر اساس قوانین یاد شده جهت احتساب سوابق تکلیف بر پرداخت حق بیمه به عهده مستخدم بوده بنابراین شکایت متوجه اداره آموزش و پرورش یا نهضت سوادآموزی نمی باشد. لذا شعبه دوم تشخیص دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان و با اجازه و اختیار حاصله از ماده 120 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392 و به استناد مواد 7 13 14 و با اعمال ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 ضمن نقض دادنامه شماره3476 مورخ 7/1/91 صادره از شعبه سوم دیوان نسبت به خوانده ردیف اول مستندا به بند ب ماده 20 آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1379 قرار رد شکایت صادر و اعلام می نماید و در خصوص خوانده ردیف دوم در اجرای مواد 4 36 39 و 40 قانون تامین اجتماعی حکم به ورود شکایت و الزام سازمان تامین اجتماعی به قبول و وصول حق بیمه سنوات معوقه از مستخدم و احتساب آن در سوابق خدمتی خواهان صادر و اعلام می کند. رای اصداری قطعی است.
رییس شعبه 2 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
مهدوی ـ تقوی ـ عرفان ـ صباغی ـ ساریخانی

قاضی:
ذبیح اله واحدی , حسینیان , مهدوی , تقوی , محمد ساریخانی , صباغی , عرفان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 120ـ شعب تشخیص فعلی دیوان پس از رسیدگی به پرونده های موجود منحل می شوند.

مشاهده ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 20ـ شاکی باید رونوشت یا تصویر خوانا و گواهی شده اسناد و مدارک مورد استناد خود را پیوست دادخواست نماید. تبصره1ـ تصویر یا رونوشت مدارک باید به وسیله دبیرخانه و یا دفاتر شعب دیوان و یا دفاتر اداری مستقر در مراکز استانها و یا دفاتر دادگاههای عمومی دفاتر اسناد رسمی وکیل شاکی یا واحدهای دولتی و عمومی تصدیق شود. در صورتی که رونوشت یا تصویر سند خارج از کشور تهیه شده باشد مطابقت آن با اصل باید در دفتر یکی از سفارتخانه ها یا کنسولگری ها و یا دفاتر نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران گواهی شود. تبصره2ـ در مواردی که تصدیق اسناد و مدارک مربوط به واحدهای دولتی و عمومی از سوی شاکی ممکن نباشد و یا این که اساسا شاکی نتواند تصویری از آنها ارائه نماید دیوان مکلف به پذیرش دادخواست است و باید تصویر مصدق اسناد را از دستگاه مربوطه مطالبه نماید.

مشاهده ماده 20 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 4 ـ مشمولین این قانون عبارتند از: الف - افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می کنند. ب - سازمان تامین اجتماعی مکلف است با استفاده از مقررات عام قانون تامین اجتماعی صاحبان حرف و مشاغل آزاد را به صورت اختیاری در برابر تمام یا قسمتی از مزایای قانون تامین اجتماعی بیمه نماید چگونگی انجام بیمه و نرخ حق بیمه و همچنین میزان مزایای مربوطه به موجب آیین نامه ای خواهد بود که به تصویب هیات دولت خواهد رسید. تبصره 1 ـ بیمه شده مختار است که سطح درآمد ماهانه خود را که مبنای پرداخت حق بیمه قرار می گیرد بین حداقل و حداکثر دستمزد قانونی انتخاب نماید. تبصره 2 ـ از تاریخ تصویب این قانون مفاد بند ب و تبصره 3 ماده 4 قانون و همچنین آیین نامه مربوط ملغی می گردد. تبصره 3 ـ کلیه اتباع ایرانی اعم از شاغل و یا غیرشاغل در فعالیتهای مختلف در خارج از کشور که بیمه آنان با مقررات قانون تامین اجتماعی و تغییرات بعدی آن مغایرت نداشته باشد می توانند بطور اختیاری مشمول مقررات این قانون و آیین نامه های مربوط قرار گیرند مشروط بر اینکه بیمه شده حق بیمه خود را به طور منظم پرداخت نماید بدیهی است سازمان در مورد این قبیل از بیمه شدگان مانند سایر بیمه شدگان داخل کشور مکلف به ارائه خدمات و انجام تعهدات قانونی براساس آیین نامه و مقررات مربوط در ایران خواهد بود. ج- دریافت کنندگان مستمریهای بازنشستگی ازکارافتادگی و فوت. تبصره 1 ـ مستخدمین وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و مستخدمین موسسات وابسته به دولت که طبق قوانین مربوط به نحوی از انحاء از موارد مذکور در ماده سه این قانون بهره مند می باشند در سایر مواردی که قوانین خاص برای آنها وجود ندارد طبق آیین نامه ای که به پیشنهاد وزارت رفاه اجتماعی و تایید سازمان امور اداری و استخدامی کشور به تصویب هیات وزیران خواهد رسید تابع مقررات این قانون خواهند بود. تبصره 2 ـ مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح و افزارمندان مشمول قانون تعاون و بیمه بازنشستگی افزارمندان ارتش از شمول این قانون خارج بوده و تابع قانون و مقررات خاص خود خواهند بود. تبصره 3 ـ ملغی گردیده. تبصره 4 ـ مشمولین قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری و ازکارافتادگی و فوت کماکان تابع مقررات قانون مذکور خواهند بود. موسسات مشمول قانون مذکور مکلفند با اعلام سازمان تامین خدمات درمانی حق بیمه درمانی سهم خود و بیمه شده را کسر و توسط صندوق حمایت مربوط به سازمان نامبرده بپردازند. میزان حق بیمه درمانی موضوع این ماده تابع ضوابط و مقررات بیمه خدمات درمانی موضوع قانون تامین خدمات درمانی مستخدمین دولت است و نحوه وصول آن عینا به ترتیبی است که در قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری و ازکارافتادگی و فوت پیش بینی شده است. تبصره 5 ـ در مواردی که کارفرمایان موضوع بند (4) ماده (2) قانون تامین اجتماعی مصوب 3/4/1354 اشخاص حقیقی باشند و همچنین مدیران اشخاص حقوقی غیردولتی می توانند با پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده و کارفرما به ترتیب مقرر در ماده (28) قانون مذکور و اصلاحات بعدی آن از تاریخ اشتغال به کار در کارگاه در زمره مشمولین قانون مذکور قرار گیرند. آیین نامه اجرائی این تبصره شامل نحوه احتساب سوابق خدمت و پرداخت حق بیمه های معوقه بنا به پیشنهاد وزارت رفاه و تامین اجتماعی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. (الحاقی به موجب قانون اصلاح قانون تامین اجتماعی و برخی قوانین مربوط به منظور تشویق کارفرمایان به تادیه دیون معوقه سنواتی بابت حق بیمه و بیمه بیکاری کارکنان مصوب 87)

مشاهده ماده 4 قانون تامین اجتماعی

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

ماده 40 ـ در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد مذکور در ماده 39 این قانون خودداری کند سازمان می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول نماید

مشاهده ماده 40 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM