رای قضایی شماره 9209970270200883

رای قضایی شماره 9209970270200883

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270200883


شماره دادنامه قطعی:
9209970270200883

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/07

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
جنبه عمومی ایراد ضرب و جرح عمدی ساده

پیام رای:
ایراد ضرب و جرح عمدی ساده فاقد جنبه عمومی است.

رای دادگاه بدوی
در مورد اتـهام خانم ز.الـف. فرزند ح. و آقای الف.س. فرزند ع. به هویت پرونده اولی توهین و دومی ایراد ضرب و جرح عمدی و توهین موضوع کیفرخواست مورخه 27/1/92 صادره از دادسرای عمومی ناحیه 6 تهران دادگاه با بررسی اوراق پرونده ملاحظه می گردد که حسب شکایت مطروحه تحقیقات و گزارشات معموله از ناحیه مراجع ذی ربط ماحصل ماجرا بدین نحو می باشد که طرفین با هم همسایه در یک ساختمان مسکونی و در آن راستا فیمابین اختلاف و منتهی به درگیری شده و در ازای آن متهم ردیف اول حضور نیافته و متهم ردیف دوم بیان داشت عامل درگیری رفتار غیر متعارف شاکی بوده که با هم درگیر شدند و هر دو طرف گواهی پزشکی دارند. دادگاه بنا به مراتب و با توجه به مودای گواهی گواهان که موید ادعای شاکی می باشد و گواهی پزشکی ارایه شده از ناحیه شاکی که حکایت از مصدومیت وی را دارد و اقاریر تلویحی متهم در مراحل تحقیق مجرمیت مشارالیه به نظر دادگاه محرز و مستندا به مواد 269-367-480-608 قانون مجازات اسلامی النهایه هر یک از متهمان فـوق التـوصیفین بـه پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی مربوط به توهین و علاوه متهم ردیف دوم به پرداخت یک صدم دیه کامله بابت حارصه صورت و هشت صدم درصد دیه کامله مربوط به ارش موضوع گواهی پزشکی مورخه 22/1/91 در ظرف یک سال از تاریخ وقوع بزه در حق شاکی و هکذا با رعایت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین نامبرده (متهم ردیف دوم) به پرداخت مبلغ بیست میلیون ریال جزای نقدی مربوط به جنبه عمومی بزه و بیم تجری و تکرار آن در حق دولت جمهوری اسلامی ایران محکوم میگردد. ولیکن نسبت به سایر اتهام متهم ردیف دوم مبنی بر تهدید افترا و موارد دیگر ایراد ضرب و جرح عمدی نظر به مفاد اظهارات شاکی به شرح صورتجلسه فوق و از اینکه دلیل و مدرک دیگری که حاکی از توجه اتهام به نامبرده باشد در پرونده امر مشهود و ملحوظ نیست. مجرمیت مشارالیه برای دادگاه احراز نگردیده بدان معنا به ملاک اصل برایت و فقدان ادله اثباتی حکم بر برایت متهم موصوف نسبت به موارد مذکور صادر و اعلام می گردد و رای صـادره نسبـت به دیه قـطعی اسـت و نسـبت به سایر موارد ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض به مرجع تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1042 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ الوندی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی 1- خانم ز.الف. فرزند ح. و آقای الف.س. فرزند ع. نسبت به دادنامه شماره 92000169 مورخ 30/2/1392 صادره از شعبه 1042 دادگاه عمومی جزایی تـهران که به موجـب آن تجدیدنظرخواه ردیف اول به اتهام توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال به عنوان جزای نقـدی به نـفع دولت و تجـدیدنظرخواه ردیــف دوم به اتهام توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال به عنوان جزای نقدی و به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی به پرداخت دیه و پرداخت بیست میلـیون ریال به عـنوان جزای نقدی به نفع دولت محکوم گردیده اند با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواهان اولا در خـصوص محکومـیت نامبـردگان به پرداخت یک میلیون ریال به عنوان جزای نقدی به نفع دولت اعتراض موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نموده و اساس آنرا مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیـفری باشد به عمل نیامده است و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد. بنابراین در این قسمت از دادنامه تجدیدنظرخواسته ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان مستندا به بند الف ماده 257 قانون مرقوم تایید و استوار می گردد. ثانیا در خصوص تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه ردیف دوم به پرداخت دیه همانطور که دادگاه محترم بدوی در ذیل دادنامه قید نموده است رای صادره در این قسمت قطعی است. بنابراین در این قسمت از دادنامه مستندا به مفهوم مخالف از بند د ماده 232 قانون مذکور قرار رد درخواست تجدیدنظرخواهی صادر می گردد. ثانیـا در خصـوص محکومیـت تـجدیدنظرخواه ردیـف دوم به پرداخت مبلغ بیست میلیون ریال به عنوان جزای نقدی از حیث جنبه عمومی اتهام ایراد صـدمه عـمدی بدنی نظر به اینکه وفق ماده 12 قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/1392 حکم به مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی و اجرای آنها باید از طریق دادگاه صالح به موجب قانون و با رعایـت شرایط و کیـفـیات مقرر در آن باشــد و با عـنایت به اینکه وفق ماده 10 قانون مرقوم چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است و از توجه به اینکه وفق ماده 728 قانون مذکور کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون از جمله قانون مجازات اسلامی مصوب 8/5/1370 نسخ گردیده است و همچنین نظر به اینکه مطابق ماده 477 قانون پیش گفته در مورد جنبه عمومی فقط مواد 612 و 614 و تبصره آن از کتاب پنجم (تعزیرات) مجازات تعیین شده اسـت بنابراین به استناد مواد مرقوم و بند 1 از شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض این قسمت از دادنامه تجدیدنظرخواسته به لحاظ فقد عنصر قانونی و با در نظر گرفتن اصل 37 قانون اساسی حکم بر برایت تجدیدنظرخواه در مورد جنبه عمومی اتهام ایراد صدمه بدنی صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
صلاحی ـ نبوی لاریمی

قاضی:
عیسی الوندی , احمد صلاحی , نبوی لاریمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 12 ـ حکم به مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی و اجرای آنها باید از طریق دادگاه صالح به موجب قانون و با رعایت شرایط و کیفیات مقرر در آن باشد.

مشاهده ماده 12 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM