رای قضایی شماره 92099700908500337

رای قضایی شماره 92099700908500337

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 92099700908500337


شماره دادنامه قطعی:
92099700908500337

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/03

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع صالح رسیدگی به اعتراض نسبت به آراء هیات بدوی پزشکی قانونی

پیام رای:
رسیدگی به اعتراض نسبت به آراء هیات بدوی پزشکی قانونی در صلاحیت هیات تجدیدنظر آن سازمان بوده و دادگاه های عمومی حقوقی صالح به رسیدگی نیستند.

رای خلاصه جریان پرونده
در تاریخ 3/2/91 آقای ی.خ. شکواییه ای به طرفیت هیات بدوی انتظامی نظام پزشکی ارومیه مبنی بر ابطال نظریه آن هیات که در تاریخ 20/8/89 ابراز شده به دیوان عدالت اداری تسلیم و توضیح داده اینجانب از عملکرد آقای دکتر ع.ت. متخصص و جراح اورولوژی شکایت کردم دادیار شعبه هشتم دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه موضوع را به هیات مذکور ارجاع نمود و آن هیات بدون این که موضوع را به طور کامل مطرح کند و پرونده های شکایت و بیمارستانی را ملاحظه نماید و از من و طرف شکایت توضیح اخذ کند رای بر بی حقی من صادر کرده اند من به علت بزرگی پروستات تحت عمل جراحی قرار گرفتم و قبل از جراحی دستیار ایشان با میله فلزی به مثانه بنده ضربه وارد کردند و منجر به پارگی مثانه شد و هم از ناحیه مثانه کاملا معیوب شده ام و حتی خود پزشک مقصر مرا به تهران انتقال داد و در آنجا تخلف مسلم شد و تقاضای رسیدگی دارم. پرونده در شعبه اول دیوان در جریان رسیدگی قرار گرفته است سازمان نظام پزشکی ارومیه طی لایحه تقدیمی اظهار داشته آقای ی.خ. تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته و بعد از عمل دچار تنگی پیشابراه شده که از عوارض شناخته شده عمل باز و بسته پروستات می باشد. بر اساس مستندات علمی پزشک معالج و دستیار وی از هر گونه قصوری تبریه شده اند و شاکی در صورت داشتن اعتراض به رای هیات بدوی انتظامی می تواند به هیات های تجدیدنظر انتظامی نظام پزشکی ارومیه و در نهایت هیات عالی انتظامی مرکزی (تهران) مراجعه و تقاضای رسیدگی نماید. شعبه اول دیوان نظر به این که به موجب تبصره الحاقی به ماده 42 قانون نظام پزشکی رسیدگی به اعتراض از آرای هیات های انتظامی پزشکی در صلاحیت دادگاه تجدیدنظر استان مربوطه می باشد به اعتبار صلاحیت دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی قرار عدم صلاحیت صادر می نماید. پس از وصول پرونده شعبه شانزدهم دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی به استناد ماده 38 قانون سازمان نظام پزشکی که رسیدگی به اعتراض را در صلاحیت هیات تجدیدنظر انتظامی استان قرار داده است به اعتبار شایستگی هیات تجدیدنظر انتظامی آذربـایـجان غـربی قـرار عدم صلاحـیت صادر و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال داشته که در دستور کار این شعبه قرار گرفته است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
مستفاد از مواد 34 35 36 38 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ( که ترکیب هیات های گوناگون و صلاحیت آن ها را تعیین کرده است ) این است که آرای هیات های بدوی انتظامی پزشکی ابتدایا قابل اعتراض در هیات تجدیدنظر استان است بنا به مراتب قرار عدم صلاحیت شماره 00033-3/3/92 شعبه شانزدهم دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی به درستی صادر شده و با تشخیص صلاحیت هیات تجدیدنظر انتظامی پزشکی استان فوق مقرر می دارد پرونده به مرجع ذی صلاح ارسال گردد.
رییس شعبه 25 دیوان عالی کشور - مستشار
سعیدی- خوشوقتی

قاضی:
رحمت الله سعیدی , علی خوشوقتی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 34ـ درصورت اعتراض هر یک از طرفین شکایت به رای هیات بدوی انتظامی پرونده جهت رسیدگی مجدد به هیات تجدیدنظر استان ارجاع می شود.

مشاهده ماده 34 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 35ـ هیاتهای بدوی انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای هیات مدیره های نظام پزشکی که مرجعی است صلاحیتدار با مسوولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته پزشکی که از طرف دادسرای انتظامی طبق آیین دادرسی ارجاع می گردد و تعیین مجازاتهای انتظامی مناسب برای آنها متشکل از سیزده نفر به شرح ذیل خواهد بود : الف ـ یک نفر قاضی به معرفی ریاست قوه قضائیه. ب ـ مسوول پزشکی قانونی شهرستان مربوطه یا نماینده وی. ج ـ پنج نفر از پزشکان شهرستان مربوطه. د ـ یک نفر از دندانپزشکان شهرستان مربوطه. هـ ـ یک نفر از دکترهای داروساز شهرستان مربوطه. و ـ یک نفر از متخصصین علوم آزمایشگاهی و یا دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی شهرستان مربوطه. ز ـ یک نفر از کارشناسان پروانه دار گروه پزشکی یا بالاتر شهرستان مربوطه. ح ـ یک نفر پرستار به پیشنهاد سازمان نظام پرستاری. ط ـ یک نفر از لیسانسیه های گروه مامائی و بالاتر شهرستان مربوطه. تبصره 1ـ افراد موضوع بندهای (ج ) (د) (هـ) (و) (ز) (ح ) و (ط ) این ماده که افراد متدین به دین اسلام و خوش سابقه شهرستان مربوطه با تجربه حداقل پنج سال در حرفه مربوطه خواهند بود با پیشنهاد هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان مربوطه و تایید و حکم رئیس کل سازمان منصوب می گردند. حداکثر یک نفر از افراد مذکور با شرایط ذکر شده می توانند از بین افراد متدین به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشند. تبصره 2ـ افراد موضوع بندهای (ز) (ح ) و (ط ) صرفا در بررسی پرونده هائی که به تشخیص رئیس هیات مدیره شهرستان مربوطه به رشته آنها مربوط باشد عضو هیات بدوی انتظامی خواهند بود. تبصره3ـ هر یک از هیاتهای بدوی انتظامی پزشکی شهرستانها علاوه بر این که مسوولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته به پزشکی را برعهده دارند مراجعی هستند صلاحیتدار در امر اعلام نظرکارشناسی و تخصصی به مراجع ذی صلاح قضائی در رابطه با رسیدگی به تخلفات غیرصنفی و غیرحرفه ای و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته پزشکی. تبصره4ـ هر یک از هیاتهای بدوی انتظامی پزشکی می توانند در امر رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای موضوع این ماده نظرات کارشناسی کمیسیونهای تخصصی مشورتی نظام پزشکی شهرستان مربوطه را درخواست نمایند. کمیسیونهای مذکور موظفند حداکثر ظرف مدت پانزده روز نظرات کارشناسی خود را دراختیار هیاتهای بدوی انتظامی قرار دهند. تبصره 5ـ درصورتی که هر یک از طرفین یا نمایندگان قانونی آنان نسبت به نظریه کارشناسی هیات بدوی ذی ربط معترض باشند دادگاه و دادسرا درصورت لزوم می توانند نظریه هیات تجدیدنظر انتظامی پزشکی استان و یا هیات عالی انتظامی نظام پزشکی را ب ه عنوان مرجع تخصصی ذی ربط استعلام نمایند.

مشاهده ماده 35 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 36ـ به منظور رسیدگی مجدد به پرونده هایی که پس از صدور رای هیاتهای بدوی انتظامی مورد اعتراض هر یک از طرفین قرار گیرد هیاتی به نام هیات تجدیدنظر انتظامی استان با ترکیب زیر در محل نظام پزشکی شهرستان مرکز استان تشکیل می گردد: الف ـ یک نـفر از قضــات دادگاهـهای تجـدیدنــظر استـان با معرفی ریاست قوه قضائیه. ب ـ مدیرکل پزشکی قانونی استان مربوطه. ج ـ پنج نفر از پزشکان استان مربوطه. د ـ یک نفر از دندانپزشکان استان مربوطه. هـ ـ یک نفر از دکترهای داروساز استان مربوطه. و ـ یک نفر از متخصصین علوم آزمایشگاهی یا دکترای حرفه ای علوم آزمایشگاهی استان مربوطه. ز ـ یک نفر لیسانس یا بالاتر پروانه دار گروه پزشکی استان مربوطه. ح ـ یک نفر از لیسانسیه های مامائی یا بالاتر استان مربوطه. ط ـ یک نفر از پرستاران استان مربوطه به پیشنهاد سازمان نظام پرستاری. تبصره 1ـ افراد موضوع بندهای (ج ) (د) (هـ) (و) (ز) (ح ) و (ط ) این ماده که از افراد مسلمان و خوش سابقه استان مربوطه بوده و حداقل هفت سال تجربه در حرفه مربوطه خود داشته باشند به پیشنهاد شورای هماهنگی استان و حکم رئیس کل منصوب خواهند شد و عزل آنان توسط رئیس کل خواهد بود. حداکثر یک نفر از افراد مذکور با شرایط ذکر شده می توانند افراد متدین به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشند. تبصره 2ـ افراد موضوع بندهای (ز) (ح ) و (ط ) در بررسی پرونده هایی که به تشخیص رئیس شورای هماهنگی استان مربوط به رشته آنها می شود عضو هیات تجدیدنظر انتظامی خواهند بود.

مشاهده ماده 36 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

ماده 38ـ به منظور رسیدگی به اعتراضات و شکایات اشخاص (حقیقی ـ‎حقوقی ) از طرز کار هیاتهای بدوی و تجدیدنظر انتظامی موضوع مواد (35) و(36) این قانون نظارت عالیه برکار هیاتهای بدوی و تجدیدنظر انتظامی و ایجاد هماهنگی بین آنها و تجدیدنظر در احکام صادره از سوی هیاتهای تجدیدنظر انتظامی هیاتهای عالی انتظامی با ترکیب زیر در سازمان مرکزی نظام پزشکی تشکیل می گردد: الف ـ یک نفر از قضات با تقوی و با تجربه با معرفی رئیس قوه قضائیه. ب ـ رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور یا نماینده تام الاختیار وی. ج ـ پنج نفر از پزشکان متخصص مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. د ـ یک نفر از دندانپزشکان مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. هـ ـ یک نفر از دکترهای داروساز مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. و ـ یک نفر از متخصصین و یا دکترهای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. زـ یک نفر از لیسانسیه ها یا بالاتر پروانه دار گروه پزشکی مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. ح ـ یک نفر پرستار به پیشنهاد سازمان نظام پرستاری. ط ـ یک نفر از لیسانسیه ها یا بالاتر مامائی مسلمان و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه. حداکثر یک نفر از افراد مذکور در بندهای فوق می توانند از بین افراد متدین به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با شرایط مذکور باشند. تبصره 1ـ شورای عالی می تواند مسوولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته پزشکی چند شهرستان را به یک هیات بدوی انتظامی محول و واگذار نماید. تبصره 2ـ افراد مذکور در بندهای (ج ) (د) (هـ) (و) (ز) (ح ) و (ط ) این ماده با پیشنهاد رئیس کل سازمان و تصویب شورای عالی نظام پزشکی با حکم رئیس کل سازمان برای مدت چهار سال منصوب می گردند. عزل آنها قبل از انقضای مدت چهار سال با رئیس کل سازمان خواهد بود و تجدید انتخاب آنها برای دوره های بعدی بلااشکال است. تبصره3ـ حضور افراد مذکور در بندهای (ز) (ح ) و (ط ) در بررسی پرونده هائی که به تشخیص رئیس هیات عالی انتظامی به رشته آنها مربوط می باشد در هیات عالی الزامی خواهد بود.

مشاهده ماده 38 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM