رای قضایی شماره 9209970902200942

رای قضایی شماره 9209970902200942

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970902200942


شماره دادنامه قطعی:
9209970902200942

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/05/21

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
لزوم اعمال مجازات اخراج از سوی مقام صالح

پیام رای:
اعمال مجازات اخراج از صلاحیت‎های انحصاری مقامات مصرح در ماده 17 قانون رسیدگی به تخلفات اداری بوده و قابل تفویض به غیر نمی‎باشد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
با توجه به اینکه بر اساس مفاد صفحه 13 پرونده تخلفاتی واصله اعمال ماده 17 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 1372 از سوی سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) به مدیر کل کمیته امداد امام (ره) استان تهران واگذار و تفویض شده است از آن جایی که بر اساس ماده قانونی مذکور اعمال مجازات اخراج از صلاحیت های انحصاری مقامات مصرح بوده و قابل واگذاری به غیر نمی باشد در نتیجه صدور حکم اخراج موضوع حکم کارگزینی شماره.. . صادره از سوی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران بر خلاف قانون تشخیص داده می شود و بر همین مبنا رای شماره.. . صادره از شعبه دوم هیات تجدید نظر طرف شکایت که بدون توجه به موضوع فوق مورد اصدار قرار گرفته است دارای قابلیت نقض تشخیص می گردد. مضافا اینکه شاکی مدعی است که از ورود وی به محیط اداری جلوگیری شده و خارج از اراده اش در محل کار حضور نیافته است و ضرورت داشته و دارد که در این خصوص نیز تحقیق میدانی صورت پذیرد؛ فلذا در اجرای ماده 21 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 1372 با رعایت مادتین 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 ضمن صدور حکم به ورود شکایت رای معترض عنه را نقض و رسیدگی به موضوع را به همان هیات ارجاع می نماید. این رای (دیوان) وفق ماده 7 قانون اخیرالذکر قطعی است.
رییس شعبه 22 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
عرفان ـ برومند

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 17 ـ رییس مجلس شورای اسلامی وزرا یا بالاترین مقام سازمانهای مستقل دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و سازمانهای موضوع تبصره 1 ماده 1 این قانون شهردار تهران شهرداران مراکز استانها استانداران و روسای دانشگاه های می توانند کارمندانی را که بیش از دو ماه متوالی یا چهار ماه متناوب در سال بدون عذر موجه در محل خدمت خود حاضر نشده اند از خدمت وزارتخانه یا دستگاه متبوع اخراج نمایند. تبصره 1 ـ هر گاه کارمند یاد شده حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ حکم دستگاه متبوع خود مدعی شود که عذر او موجه بوده است وزیر یا بالاترین مقام دستگاه متبوع کارمند موظف است پرونده وی را جهت تجدیدنظر به هیات تجدیدنظر مربوط ارجاع نماید. هیات تجدیدنظر مکلف به رسیدگی بوده و رای آن قطعی است و در صورت تایید حکم اخراج یا برائت از تاریخ اخراج در غیر این صورت از تاریخ ابلاغ لازم الاجراء است. تبصره 2 ـ در مورد آن دسته از مستخدمان موضوع این ماده که به هر دلیل به کار بازگشت داده می شوند مدت غیبت و عدم اشتغال آنان حسب مورد جزو مرخصی استحقاقی استعلاجی یا بدون حقوق آنان منظور خواهد شد. تبصره 3 ـ در مواردی که حکم اخراج یا انفصال کارمند یا کارمندان توسط مقامات صلاحیتدار دستگاه های اجرایی قبل از قانون بازسازی نیروی انسانی صادر گردیده است این احکام قطعی محسوب می شوند.

مشاهده ماده 17 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

ماده 21 ـ در صورتی که متهم به آراء قطعی صادره توسط هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری اعتراض داشته باشد می تواند حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ رای به دیوان عدالت اداری شکایت نماید در غیر این صورت رای قابل رسیدگی در دیوان نخواهد بود. تبصره 1 ـ رسیدگی دیوان عدالت اداری به آراء هیاتها به صورت شکلی خواهد بود. تبصره 2 ـ آن دسته از کارمندانی که بر اساس آرای هیاتهای بازسازی یا پاکسازی نیروی انسانی به محکومیت قطعی رسیده و تا تاریخ 2/7/1365 به دیوان عدالت اداری شکایت تسلیم نکرده اند دیگر حق شکایت ندارند.

مشاهده ماده 21 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM